Ultima actualizare: azi, 13:54

Locale

Guvernul pregătește relaxări de Sărbători. Purtatul măștii în spații deschise ar putea fi eliminat

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți, că va avea loc o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) unde vor fi analizate măsuri de relaxare în perioada sărbătorilor, titrează Digi24. Acesta a spus că „vom face în așa fel încât să evităm aglomerațiile în magazine, să existe posibilitatea ca oamenii să circule”. De asemenea, este posibil ca masca să nu mai fie obligatorie în spațiile deschise care nu sunt aglomerate.

„Măsurile vor fi comunicate mâine. Urmează să se analizeze toate aceste măsuri care mâine vor fi aprobate prin hotărâre de guvern. Vom face în așa fel încât să evităm aglomerațiile în magazine, să existe posibilitatea ca oamenii să circule”, a declarat Nicolae Ciucă.

Premierul a spus că este analizată și posibilitatea ca masca să nu mai fie obligatorie în spațiile deschise, acolo unde nu este aglomerație.

Potrivit surselor guvernamentale, petrecerile ar putea fi permise, din nou, după mai bine de două luni, în noaptea de Revelion.

Sursa: Digi24

26 comentarii

  1. BarMan Răspunde

    Si asa incepe un nou val.

  2. România reală Răspunde

    De foarte multă vreme incidența este subunitară în majoritatea județelor. Deja este mai mult decât absurd ve se cere. Iar baubaul de omicron văd că stă cuminte, chiar dacă infectează mai mult nu se vede nici o morbiditate catastrofală din cauza lui. Asta nici la noi și nici prin alte părți. Probabil este cântecul de lebădă și virusul se epuizează cum și era de așteptat. Părerea mea e că ar trebui încă puțin așteptat adică să vedem ce “cadouri” intră prin țară apoi putem să relaxăm. Mai bine așteptăm și vedem efectul importului din partea căpșunarilor să nu pățim ca vara asta. Dar masca este deja bătaie de joc, plus că mulți de mult timp nu poartă nici așa. Mai bine s-ar păstra până în ajun de Crăciun încă ceva restricții cu adunatul poporului într-un loc apoi dacă e oke să se relaxeze. Chefurile sunt problemă pentru că acolo nu se verifică mai nimic.

    • covid 19 Răspunde

      Ai dreptate cu relaxarea. Cu cantecul de lebada al virusului mai vedem, nimeni nu poate sti.

  3. Adi Răspunde

    În Israel, a fost raportat un focar nosocomial care a implicat 16 lucrători medicali, 23 de pacienți expuși și doi membri de familie. Sursa a fost un pacient COVID-19 complet vaccinat. Rata de vaccinare a fost de 96,2% în rândul tuturor persoanelor expuse (151 de lucrători medicali și 97 de pacienți). Paisprezece pacienți complet vaccinați s-au îmbolnăvit grav sau au murit, iar cei doi pacienți nevaccinați au dezvoltat o formă ușoară de boală .Alo, rafila, imbri, musta, jurma, pistol, marinescu, mahler, cercel, arahat etc. etc. se aude ???Prof. Günter Kampf, de la Institutul de Igienă și Medicină a Mediului de la spitalul universitar din Greifswald, Germania, atrage atenția că persoanele vaccinate pot fi în egală măsură surse de transmitere a virusului SARS-CoV-2 cu cele nevaccinate și că este important să fie recunoscută această realitate și de factorii de decizie care instituie măsuri pandemice. Studiul demonstrează practic inutilitatea „certificatului verde” și evidențiază indirect iresponsabilitata criminală a factorilor de decizie.Creste infectarea in tarile puternic vaccinate-Anglia Coreea de Sud..De asemenea ,nu putem să ne injectăm copiii cu aceste vaccinuri. Imunitatea înnăscută a copiilor poate fi ușor suprimată de anticorpii vaccinali. Doua persoane apropiate mi-au murit dupa rapel, oameni tineri,sportivi,au murit brusc si nu intereseaza pe nimeni,orice ar fi ..orice se intampla dupa vaccin..nu e vina nimanui.E trist cand mortul si-a asumat..!

    • Dr Răspunde

      @Adi, ce te face sa faci propaganda asta antivaccin, si aberanta, vaccinul nu suprimeaza imunitatea copiilor, ci o intareste, pune la “lucru”
      Primesti bani sau ai interese in pompe funebre?

      • bacteriolog Răspunde

        Macane si el ce a mai citit pe retele de “prostimivizare”

      • Eu Răspunde

        Auzi dr.mai termină cu prostiile cunosc o grămadă de oameni care și-au f..ut direcția din cauza vaccinului pe care voi îl recomandați. Chiar azi am aflat de un deces după doza trei de vaccin, din 17 colegi de munca pe care îiam, doi sunt nevaccinati restul toți sunt vaccinați și DA DACA vrei sa ști toți au probleme după vaccinurile voastre. Unul are cu inima, alții au probleme cu tensiunea, alții cu tromboflebite su toți sunt tineri, între 30 și 50 de ani și nu au avut probleme medicale pana acuma. La unii dintre ei le-au expirat medicina muncii și medicii nu au vrut sa le dea apt pentru munca, unul are tensiunea de când sa vaccinat 205 / 110, are 30 de ani omul nu a avut niciodată tensiune, decât de la rahatul acesta de vaccin. Și crede-mă ( asta dacă vrei ) lucram într-un mediu în care suntem monitorizați din punct de vedere medical foarte riguros anual. Desigur mediul în care lucram nu pot să îl divulg.
        Vaccinativa voi și cu doza a șaptea dacă vreți.
        Mai lăsați prostiile ca vaccinul e bun. Da e bun pentru a rari populația. Și dacă ești doctor cu adevărat, asta o ști și tu. De ce majoritatea colegilor tai sau vaccinat la chiuvetă???îți spun eu pentru că nu au încredere în ceea ce este în acel ser. Oare vecina mea care e medic de familie de ce are din ce în ce mai mulți pacienți cu probleme post vaccin??? Asta de ce nu se spune de către voi? Recunoașteți ca da și din cauza vaccinului poți sa mori.

        • Statistics Răspunde

          Bla bla bla, antivaccinistii doar asta stiu : stiu pe cineva… am auzit ca acolo…. Cineva undeva a patit asta….
          Eu si cunostintele mele suntem vaccinati, nimeni nu are nici o problema, in rest si eu stiu macar 50 000 oameni care au murit de covid in Romania, printre care am prieten si cunostinte.

          • @Statistics

            @Statistics. Să-ți dau nume de medic nevaccinat nici acum? Ai pentru asta explicație? Sau și pentru asta e de vină schimbarea climatică ori lgbtq???

        • @eu Răspunde

          Virusul a fost facut sa rareasca populatia, cand s-a facut vaccinul si numarul decedatilor a scazut cu peste 80%, s-a lansat ideea ca vaccinul face asta, iar boii imbecili si prosti au crezut si mai si propaga asta mai departe si fac jocul lor. Ca nu aveti atatia neuroni sa va dati seama de asta.

  4. D. Trump Răspunde

    B.1.1.529

  5. Silvia Răspunde

    Primul caz din SUA de variantă Omicron a virusului SARS-CoV-2 a fost identificat în California, agenția de sănătate publică a precizat că noua variantă a fost depistată la un călător american complet vaccinat, care s-a întors din Africa de Sud pe 22 noiembrie.Pana la urma cine transmite virusul? Cei vaccinati care calatoresc..doar la acestea a fost depistat! La ce drac vaccinati?Sa distrugeti imunitatea oamenilor?!!!

    • Dr Răspunde

      Varianta omicron infecteaza si pe cei trecuti prin boala, si pot transmite mai departe.

    • @Silvia by IT Răspunde

      As zice ca esti o frustrata nesatisfacuta, dar esti un barbat care posteaza sub mai multe nickuri feminine, cu aceleasi idei : ca vaccinatii transmit, ca vaccinul strica imunitatea etc. Scrie peste tot clar, dar la mi tea ta nu ajunge:
      vaccinatii se pot in fecta, pot transmite mai departe, dar nu toti ci un numar mic din ei si timp mult mai scurt, asta din cauza ca unii nu au raspuns imunitar necesar. In rest vaccinul a scazut mortalitatea, da asta nu vezi, din cei in strare grava peste 90% sunt nevaccinati.
      Si omicron poate fi contactat si dat mai departe de cei trecuti prin boala.
      Voi nu intelegeti ca efectul vaccinului scade dupa 6 luni si multi au depasit asta, doza booster reface imunitatea si este eficienta si impotriva omicron. Din cei cu 2 doze si luat omicron toti au scapat usor.

      • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

        Și au imunitatea naturală făcută ferfeniță. La orice de acum încolo vor alerga la medic. Pe mine mă deranjează că mulți vaccinați nu se mai protejează și umblă haihui, se acoperă cu greenpass vând se știe că după 3-4 luni imunitatea dobândită orin vaccinare este aproape egală cu zero. Atunci de ce este valabilă 1 an? Și de ce nu îi testează și pe ei după termenul ăsta că uite se dovedește că se îmbolnăvesc și transmit! Pe mine nu mă interesează că fac forme ușoare! Transmit în spațiul comunitar la alții și tot timpul își găsesc o gazdă. Aia cu vaccinatul populației globale e un vis, este imposibil! De ce? Pentru că guvernele din 60-70% din țările de pe mapamond nu își permit asta! Degeaba băgăm noi booster la booster dacă în spațiul nevaccinat apare omicron ori lambda ori omega sau orice ar mai veni! Ce e așa de greu de priceput? În cazul concret al omicronului vaccinații l-au băgat în țară! Punct! Merită o diplomă de merit, nu?😱🤮Și cum vine aia că la îmbarcare în Africa de Sud toți erau negativi dar la coborâre peste câteva ore deja trei erau pozitivi? Ce plm e asta?

  6. covid 19 Răspunde

    Ati descoperit gaura la macaroana. S-a recunoscut oficial si la noi ca vaccinul nu protejeaza impotriva infectarii cu Omicron.

  7. Sorin Răspunde

    Planul Kalergi-nu are niciun loc pentru alegeri libere și voința popoarelor.Extrema dreaptă din zilele noastre încearcă adesea să pună deciziile actuale ale politicienilor europeni sau nord-americani pe seama urmăririi acestui plan, care ar avea ca finalitate un stat universal, controlat total de câteva familii de o bogăție fabuloasă. E vorba de un genocid al popoarelor.

    • AntiSorin Răspunde

      Mult ti-a trebuit sa-ti fete mintea asa ceva?
      Romania pe primul loc la “inghitirea” Fake news si teorii ale conspiratiei, cercetare oficiala! Tu esti +1 din magarii din statistica!

      • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

        @Antisorin. Cel mai fake sunteți voi! Scoateți incormațiile din context și manipulați la greu! Nu o să uit niciodată știrile promovate că în India se moare într-un hal de covid că deja nu sunt locuri prin cimitire și se încinerează la grămadă morții! Urmau poze cu morți incinerați pe plute pe Gange!! Mai ții minte dragule??? Singura bubă în știre este că indienii cred în reincarnare și ei așa își înhumează oricum decedații ca să ajungă mai repede la destinație după moarte. Asta e credința lor. Așa că mai ușor cu afirmațiile pentru că sunteți mai mult decât penibili. Din ce văd eu în țările vaccinate singurul efect al vaccinării a fost că s-a decalat vârful 4 pandemic cu vreo 3-4 săptămâni. La noi, adică proștii Europei a trecut adică am trecut peste iar la unguri și la restul doar acum urmează. Este estimat vârful în ajun de Crăciun. Bine lucrat! BRAVO!

  8. damaigreu Răspunde

    MaciLaci o murit, IT nu mai scrie nimic …. nici macar nu isi cere scuze pentru faptul ca ne-a facut criminali sau ca a imprastiat cu stiri false alaturi de Jurma si alti “specialisti” falsi. Faza cu omicron e ca se vrea vaccinarea copiilor. De aia s-a si impartit cu teste la scolo. Si culmea, daca pui pishat pe test, iese pozitiv!!!!!!! Mai e ceva fraier care crede in miraculosul vaccin? Sa comenteze acuma, sau sa taca pentru totdeauna

    • damaiusor Răspunde

      Da tu cine plm esti sa vii cu povesti gen ,,se vrea vaccinarea copiilor´`? Ce ai tu cu vaccinatii? De ce sa pui pishat pe test imbecilule? Te testezi normal ca esti direct interesat sa vezi daca ai luat virusul. Est jalnic dar nu realizezi.

  9. AziNu Răspunde

    Au inceput vaccinatii sa se prinda ca ceva nu se leaga HAHAHHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHA

    • Dr Haus Răspunde

      Asa reactioneaza cineva afectat la creier de covid. Incep sa moara din cei trecuti prin boala. Virusul a distrus multe in organism, oamenii mai tarziu o sa sesizeze problemele, asa cum virusul HPV peste zeci de ani provoaca cancer de col sau intestinal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.