Ultima actualizare: azi, 15:49

Locale

Inculpaţii din dosarul Petea au scapat de arest! Plasaţi sub control judiciar

Inculpaţii din dosarul Petea, scapă de arest! Cele patru persoane arestate pentru că falsificau certificate de vaccinare în vama Petea au fost eliberate din arest. Tribunalul Satu Mare a aprobat, astăzi, punerea sub control judiciar pentru 60 de zile a cinci persoane suspectate de implicare în emiterea în fals a peste 3.500 de adeverințe de vaccinare la centrul din Petea.

Este vorba despre două asistente medicale și doi registratori, aflați în arest, și de o femeie de serviciu din cadrul centrului, în prezent plasată în arest la domiciliu. Potrivit portalului instanțelor, cererea de înlocuire a măsurii arestului a fost judecată azi, la ora 12, de judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Satu Mare.

Conform unor surse judiciare, se pare că un rol important în decizia procurorilor anticorupție de a cere punerea sub control judiciar a avut-o atitudinea celor cinci inculpați, care au recunoscut faptele și modul de operare, potrivit satumarejust.ro.

Asistenta medicală Daniela Ioana Hoblea și registratorii Marc Ilieș și Horea Buriceanu, toți de la Centrul de vaccinare din Petea, au fost reținuți pe 16 noiembrie sub acuzațiile de luare de mită, fals intelectual și fals informatic. Procurorii DNA Oradea aveau indicii că cei trei ar fi primit, în mod repetat, sume de bani cuprinse între 250 și 300 euro, de la persoanele care doreau să obțină adeverințe de vaccinare și certificat digital european COVID, fără să le fi fost administrate efectiv dozele de vaccin. În schimbul banilor, datelor doritorilor erau încărcate în Registrul Electronic Național de Vaccinare și era emisă adeverința de vaccinare.

 

8 comentarii

  1. România reală Răspunde

    Acum eu pun așa întrebarea. Dacă la 3500 de cazuri dovedite și am înțeles recunoscute de făptași și cu pagubă (de fapt șpagă) dovedită spre 1 milion de € se admite astfel de tratament atunci să nu ne mirăm că noi ca țară în veci nu vom fi cum e în vest. Pentru că de exmpîu în Franța un doctor cu 20 de cazuri dovedite de vaccinare falsă a fost arestat dar atenție! ÎMPREUNĂ CU CEI CARE AU BENEFICIAT DE ACESTE CERTIFICATE FALSE! Toți!!!

    • Dani Răspunde

      Asta este dreptatea in Romania. Altu fura o gaina si primeste ani de detentie Uni care au luat spaga si au inbolnavit cine stie cati oameni sau chiar au omorat primesc control judiciar.Culmea ,cum mai pot dormi uni judecatorii? Candva unul pentru genocid a fost impuscat !

      • Ion ion Răspunde

        Inculpații sunt milionari … e normal sa fie tratați altfel decât cel ce fura de foame ..o găină..
        Stați liniștiți.. în 2 luni nu mai auzim nimic de ei și nici de cei 3500 cu adeverințe false …

    • Mila Răspunde

      7Fete pentru sex în orașul tău – only4you.site

  2. Hahaj Răspunde

    Sa va dau la muie voua cu site.ul vostru …ca nu lasati sa comenteze lumea ce vrea

  3. Silvia Răspunde

    Asta-i dreptate? Si mai aveti pretentia ca poporul sa v asculte si sa se duca ca oile la vaccin doar sa aratati l UE ce ascultatori suntem? Hai mars!!!!!

  4. Anghel Răspunde

    Pt asta nu s-a protestat in centru ?!

  5. Spagar Răspunde

    DE CE NU MENTIONATI IN ARTICOL CINE E FEMEIA CARE A FOST CAPUL ACESTEI RETELE? PENTRU CA TAICASU A FOST MILITIAN CU RELATII?

    Trebuie sa fii imbecil in Romania, sa nu furi, sa nu inseli, sa nu faci evaziune, etc. Dovada e ceea ce se intampla cu “inculpatii” astia. Care 3500? De atata se stie “oficial” Neoficial, au facut atatia bani cat nu ar fi strans in 20 de ani de acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.