Ultima actualizare: azi, 21:29

Locale

Migranți prinși de polițiști în zona Oașului. Mai multe persoane au fost reținute

Luni, 20 decembrie, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Tarna Mare – I.T.P.F. Sighetu Marmației s-au derulat acțiuni pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale.

Astfel, în jurul orei 03.00, polițiştii de frontieră au depistat trei cetățeni străini care se deplasau pe jos, prin localitatea Tarna Mare. Întrucât persoanele nu își justificau prezența în zonă, acestea au fost conduse la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări suplimentare. În urma verificărilor s-a stabilit că doi dintre cei în cauză sunt cetăţeni afgani, iar unul provine din Bangladesh.

Ulterior, tot în zona de competenţă a SPF Tarna Mare, pe raza localităţii Turţ au fost oprite alte două persoane. Acestea au declarat că sunt din Pakistan, respectiv din Afganistan şi au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări.

Cei cinci au vârste cuprinse între 19 ani şi 27 de ani şi au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România cu scopul de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalul cazului să fie dispusă soluţie legală prin unitatea de parchet competentă. Persoanele au fost au fost predate autorităţilor de frontieră din Ucraina, în baza acordului de readmisie.

Sursa: Poliția de Frontieră

Un comentariu

  1. Aspi Rina Răspunde

    Ei credeau ca Tara Oasului este o tara din spatiul Schengen,pentru ca masinile de acolo au cel putin 90% dintre ele numere straine ! 😁🤪

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.