Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Patru cazuri de Omicron în Maramureș. Noua tulpină se răspândește în România

Patru cazuri de Omicron în Maramureș. Ministerul Sănătății confirmă oficial alte patru cazuri de infectare cu varianta Omicron în România, la un sportiv din Baia Mare și trei persoane care au intrat în contact cu acesta. Până acum, sunt 7 cazuri de infectare cu noua variantă.

Încă 4 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România, în urma secvențierilor efectuate la Institutul Național de Cercetare -Dezvoltare Cantacuzino. Este vorba despre sportivul al cărui rezultat parțial indica o suspiciune de infectarea cu tulpina Omicron și cei trei contacți ai săi din lotul de rugby, pasageri ai cursei din Africa de Sud, care au fost depistați pozitiv pentru virusul Sars Cov -2 în urma testelor RT- PCR“, a transmis Ministerul Sănătății.

Potrivit autorităților, toate cele 4 persoane se află în izolare, iar starea lor de sănătate este bună, 3 dintre acestea fiind vaccinate anti -Covid 19.

În total, până la acest moment, pe teritoriul României au fost confirmate 7 cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-Cov-2.

38 comentarii

  1. K9 Răspunde

    Se raspandeste rapid prin mass media in timp ce guvernul cumpara avioane sh de multe milioane. Parca trebuia sa scapam de rable nu sa importam gunoaiele altora in timp ce nu avem bani sa luptam cu pandemia sau de alocatii si pensii . Rusine

    • Glumetul Răspunde

      …zise un dobitoc după o sticla de vodca ieftina !

      • K9 Răspunde

        Cand nu ai argumente jignesti. Daca vreau sa ma sinucid vazind cati oameni”inteligenti ” sunt pusi sa faca propaganda ieftina am sa urc la inaltimea inculturii si prostiei tale si am sa ma arunc pe iq-ul tau

        • ... Răspunde

          @K9. Mda. Și încă cât de utili se mai cred unii societății! Numai niște nulități, specialiștii lui pește prăjit gen Jurma care brusc acum pe moment s-au autodescoperit! Altfel și-ar duce în continuare viața lor cenușie. Îți dai seama că au tot interesul ca tâmpenia asta să țină cât mai mult? Între timp acest balamuc omicron e bine mersi și nu sesizez în cifre venirea acelui Armaghedonul prevestit. Ba din contră. Și au trecut săptămâni bune de la început și nu 14 zile! Atât despre acești “specialiști”!

          • @ 3 puncte raioase

            Da , e usor sa te dai mare cand tu ai supravietuit ,dar sa nu ai nici un sentiment uman pt cei care nu au reusit si apropiatii lor denota un om primitiv.
            Octombrie 2021 (vârful valului IV) a fost luna cu cea mai mare mortalitate pe timp de pace din istoria României, arată o analiză Biziday. Numărul total al deceselor a ajuns la 44.595, potrivit INS – mai mult decât dublu față de nivelul normal din anii anteriori pandemiei.

          • AR

            Tratamentele antivirale sunt toxice. Ele inhibă mecanismele fiziologice naturale ale celulei umane și se soldează cu hepatită cronică sau medie. Nu e de glumă cu ele. În niciun caz să nu le ia (oamenii – n.r.) fără recoamnadrea medicului. E foarte periculos. Au un efect citotoxic. Nu pot fi luate preventiv, cum își imaginează unii.
            Alexandru Rafila, avertisment DUR: Tratamentele antivirale sunt TOXICE! Ele nu se pot folosi în loc de vaccin

    • Golf Răspunde

      @k9, ești prost informat. S-au dat multe SUTE de milioane de euro, acolo vreo juma de miliard de euro pe niște gunoaie. Și se vor da încă câteva sute de milioane la amerloci pentru modernizarea gunoaielor, gunoaie care nu își pot lua zborul dacă termometrul arată sub 0 grade.

      A se citi, toată afacerea este un furt, o trădare și o subminare a economiei naționale.

    • Dr Răspunde

      Vedeti ca nu e banc:
      Omicron provoaca impotenta acuta ,asa ca aveti grija.

      • Dr Răspunde

        Am uitat sa spun ca impotenta se manifesta mai la ales la femei!

      • Dr Răspunde

        Pt hotul de nick de mai jos care nu stie ca nu este valabil la femei

        Health
        Coronavirus
        ‘Coronavirus can cause men to become impotent’, scientists from University of Miami find
        Scientists have found, in the latest long-term covid side-effect, that the virus can cause men who get infected with it to become impotent

        • Dr Răspunde

          Nu ma bagati de seama. Asa de doctor sunt ca am uitat si ce am invatat. Impotenta se manifestat doar la barbati. Dar nu conteaza ca la ce profesori la fara frecventa am avut oricum nu se supara.
          Repet! Nu ma bagati in seama! Unii fura nickuri! Eu fur o meserie intreaga! Asa cu nerusinare!

          • IT

            BA K9 ,caine prost , mai roade un os de pe media ,dar degeaba , mai destept nu o sa fi , furi nick si scrii in locul lui DR … rusine !

  2. bâzbâz Răspunde

    Am omorât o muscă amețită. Nu știu cum de a scăpat până acum. Declar de la sine putere decedat de covid! Cine-i mai tare ca mine, he?🤔😱😨🤪

  3. Nae Răspunde

    Parca baietii adusi din Africa de sud trebuiau bagati in carantina . Cum de au reusit sa intre deja in contact cu nimeni

    • ... Răspunde

      @Nae, uite așa! Și nu uita că toți erau vaccinați! Acum poți vedea ce valoare poate avea greenpassul dacă nu faci testare la toți! Și acum cine a băgat omicronu’ în țară? Antivacciniștii? Cine nu îi monitorizează temeinic cum trebuie? Antivacciniștii? Mereți voi în plm!

      • .... Răspunde

        Tu esti prost sau te faci?
        Omicron poate fi contactat de toata lumea inclusiv trecuti prin boala si vaccinati.S-a spus clar peste tot.
        Cel mai usor scapa cei cu doza 3 facuta.

        • ... Răspunde

          Și am zis eu altceva? Dar atunci cum rămâne cu cei cu greenpass care cică al liber? Pricepi? Se pare că nu!

  4. ... Răspunde

    Măi @3 punct râioase. Ți-aș explica câte ceva dar știu că degeaba pentru că tu oricum repeți aceeași placă stricată. Noi avem și tot vom avea mortalitate ridicată pentru că sistemul medical din start era rămasă în urmă cu screening-ul pe boli cronice și pe tratamentul ambulatoriu în general. Așa că de multe ori oamenii ajung prea târziu la doctor în primul rând din lipsă de finanțe pentru “ungerea” tratamentului, adică conținutul plicului. Nu s-a schimbat nimic doar s-a modificat denumirea. Iar problemele sistemului doar s-au acutizat. În acest moment se varsă i grămadă de bani din PIB în sistem care mai mult dispare.
    PS. O comparație, Noi avem.cubchiu cu vai o stație cu elicopter SMURD la Dej pentru 6 județe care deservește tot nord-vestul țării, adică peste 2 milioane de oameni. Dacă ar fi la noi cum e în UK numai în județ ar trebui să avem cam 4 heliporturi. Nu mă compar cu ei dar diferența e enormă!

  5. Sîca Răspunde

    Te-ai reactivat gunoiule …??

    • Sîca Răspunde

      Îmi cer scuze. Vorbeam doar despre mine. E mare obișnuința și încă tot vorbesc singur. Cred că trebuie să măresc doza.

  6. D. Trump Răspunde

    B.1.1.529

  7. damaigreu Răspunde

    Omicron in maramures ! Hahahahaha!!!! Cum au ajuns la concluzia ca e omicron????? Ba ce vrajeala ieftina!

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      S-a redeschis mina de omicron?🤔

    • bacteriolog Răspunde

      Prin secventiere genetica, dar dvs nu stiti ce este aceea. Stiinta nu este pt prosti…

      • damaigreu Răspunde

        Du-te ba pacaliciule cu secventierea ta genetica ! Ce aberatii vorbesti !! HAHAHAHA!!!

        • ... Răspunde

          @damaigreu. Dar mai bine de ce nu-l întrebi pe deșteptul planetei cum se face că ungurii (care sunt jumate față de noi ca și populație și au totuși peste 60% complet vaccinați) au azi peste 16000 de cazuri și 455 de decese? Ce bine lucrează vaccinul, nu? Noi idioții Europei nu am avut niciodată 32000 de cazuri pe zi cât ar ieși proporțional iar azi și de fapt de multă vreme avem sub 1000 de cazuri pe zi!
          PS. Se face secvențiere numai că eu nu prea am încredere în ce produc laboratoarele noastre. O dată am făcut experiment și am trimis aceeași probă în 4 locuri diferit. Am împărțit proba cum trebuie. Și laboratoare cunoscute, acreditate. Nu vreau să spun ce a ieșit.

  8. Vlad Tepes Răspunde

    Oameni buni, titlul este intr-o discordanta totala cu realitatea din Romania.
    Citesc chiar acum ca tara noastra este singura din UE care se afla in zona verde !
    Cea mai scazuta rata de infectare din Europa !
    Acuma sper ca masura luata de a intra in tara doar cu test ( in sfirsit o masura care are logica ) sa dea rezultate.
    Sper sa nu vina concetatenii nostrii cu portbagajele pline cu ” omicroni” !
    In rest, sarbatori fericite !

  9. Real Răspunde

    Tepes – toate tarile sunt si au fost verzi intre 2 valuri, ce e asa mare scofala, dar de numarul mare de morti in varful valului nu ziceti nimic.

    • Idioten europaeus daco-romanum Răspunde

      @ireal de Real. Atunci țările care acum sunt pe roșu sunt #idioții de serviciu de Crăciun ai Europei? Numai întreb așa!😱🤪🤫 Că dacă vaccinul protejează de ce au explozia de cazuri? Totuși sunt vaccinați și nu că au cazuri ci au spitalele full de bolnavi! În multe țări se zice că nu îi mai pot trata sunt la limită deja! Să le ducem ajutoare atunci?
      Sau noi nu avem voie să spunem așa lucruri “urâte”?

  10. ... Răspunde

    Ba @Gogule pricep mai bine decât îți închipui! Sau crezi că fiică mea doctoriță nu e în stare să-mi explice ce nu înțeleg singur? Dar dacă zici vă e pentru limitarea delta ce ne facem cu omicron saubcu ce mai urmează? Pentru că fii sigur că maiîurmează. Nu acum ci cel mai probabil primăvara. Pentru că se dovedește clar că exact vaccinații sunt purtători și ei au adus în țară. Nu? Sau creierul tău de ostaș fidel refuză evidentul? Eu vreau ca odată să se termine, tu nu? Zici că atunci rămâi fără pită? Și ce pită bună care se câștigă relativ ușor!

    • bacteriolog Răspunde

      deja se lucreaza la noul vaccin actualizat .Dar pt voi ,degeaba ! Nu exista vaccin pentru prosti !

      • ... Răspunde

        @bacteriolog. Așa cum am mai afirmat am trecut prin boală și m-am vaccinat. Deci nu te adresezi persoanei căruia ar trebui. Problema cu prostia este sus la grupul fantomă care practic zilnic dă cu stângu-n dreptul. Acum mai nou recent cu testarea copiilor în școli. Dar spune-mi și mie de ce se mai îndeamnă oamenii să meargă la vaccinare când este mai mult decât clar că față de omicron vaccinul disponibil este varză? Pentru că dacă se spune oficial că la trei doze, deci inclusiv boosterul, are eficiență 70%? Este enorm de puțin! Dar tu poți aplauda în continuare că altceva oricum nu poți! Asta cu 70% ai tăi spun deci nu eu am inventat!

  11. Mereuaproape Răspunde

    Prea multa vrajeala.Deja e prea de tot ce se intampla.Chiar asa de adormiti suntem?pe bune, cum sa intre la noi in tara omicronul asta daca toti intra in izolare la domiciliu cum intra in tara?Este foarte interesant inseamna ca ceva nu e ok.La noi in gunoiul asta de tara unde e vai de steau noastra si cu scumpiri la gaz, curent, lemne, etc de unde bani daca te impiedica sa lucrezi.Ce naiba se vrea.Chiar nu se mai poate trai!!!!

  12. Erdo Răspunde

    Au intalnit niste romunuri cu niste putin magyar la Ucraina cand cumperau tzighi tzighi pentru import-export. De acolo cred au luat romunurile la omicron (pe romuneste un micron) si au dus la Maramures. Igen perse. Noi nu estem zgarciti dem si la voi romunurile sa duceti la voi. Numai ca inapoi nu trebuieste la noi puteti tine acolo numai nu ducem la harghita es covasna ca trebuieste sa trimite kurtocs kolacs la ungaria de craciun. Mmmmm, nagyom finom.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.