Ultima actualizare: azi, 08:47

Naţionale

Raed Arafat consideră „foarte probabilă” o creștere a cazurilor după sărbători

Raed Arafat spune că ridicarea unor restricții în prezent nu înseamnă „relaxări”, ci doar niște „ajustări” la situația epidemiologică din România, menite să aducă un echilibru inclusiv în plan economic, dar nu exclude niciun scenariu, inclusiv revenirea la școala online, după sărbători, când este „foarte probabil” să avem o creștere a cazurilor de COVID. „Luăm ideea unui val 5 la modul foarte serios”, a spus șeful DSU, care a detaliat, joi seara, la Digi24, în ce condiții se va reveni la măsuri suplimentare.

E foarte probabil să vedem după sărbători o oarecare creștere, e foarte posibil acest lucru. Clar că este posibil să avem o creștere. Acuma, cum va fi această creștere, ce va impune această creștere… Dacă vedem că începe o creștere care impune niște măsuri suplimentare, o să se discute la nivelul CNSU, cu Ministerul Sănătății, cu INSP-ul pentru aceste măsuri. Dacă vedem că situația rămâne sub control și creșterea e una lentă, acceptabilă, atunci poate că abordarea e alta, dar aici trebuie să vedem ce vor spune epidemiologii, ce va spune Ministerul Sănătății după ce analizează situația și vede rata de creștere, viteza de creștere, rata de infectare, sunt mai mulți indici la care se uită epidemiologii pentru a putea spune că situația se îndreaptă către ceva mai grav, care necesită măsuri imediate, sau situația este sub control”, a explicat Raed Arafat.

Întrebat dacă asta înseamnă că nu exclude ca în cazul unei situații epidemiologice „urâte” copiii să stea acasă, șeful DSU a spus: „Noi nu putem exclude nimic în acest moment. Știu că se dorește ca (elevii) să meargă (la școală), mai ales că avem testele acum care se administrează, înseamnă că suntem în siguranță, dacă se aplică totul corect, copiii să meargă totuși la școală. Nu se dorește și înțeleg foarte bine de ce nu se dorește să rămână copiii acasă. Sistemul de educație este important. În același timp noi, nu putem să spunem aici că sută la sută o chestie este exclusă. E foarte greu să vii să spui, în astfel de situații: garantat că e exclus ceva. Așa că așteptăm, vedem, evaluăm și vedem ce măsuri vor putea fi luate”, a subliniat Arafat.

Relaxări de sărbători: Restricțiile „s-au ajustat” cu situația pandemică

El a explicat că măsurile ca s-au luat în prezent, în sensul ridicării unor restricții, sunt doar niște „ajustări”, niște măsuri „de echilibrare” a gestionării sărbătorilor și niciodată aceste decizii nu vor mulțumi pe toată lumea.

9 comentarii

  1. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Asta după Ramadan sau după Eid?🤔🤔😱😲🥴🤪

  2. agent orange Răspunde

    daca tu nu ai mall-uri in siria sa nu avem nici noi, stai linistit ca am prins ideea, mars acasa!

  3. AziNu Răspunde

    Mai are un pic si face puscarie. Toata Europa vorbeste despre sfarsitul pandemiei. Numa Arahat si Jurma medicul fals ( care a recunoscut ca nu e medic ) mai spera la vaccinare

    • Rafik Hariri Răspunde

      Nu trebe la puscarie. Doar trimis inapoi. Ori evreii, ori palestienienii, ori sirienii dar careva termina ce noi nu putem. S-a gandit macar odata careva ca oare de ce nu merge veci inapoi la familie?

  4. Iohanis Răspunde

    Ai belit p…

  5. România reală Răspunde

    S-a gândit cândva cineva că omul ăsta nu are nici nevastă, nici copiii, nici măcar un animal de companie? Așa a declarat într-un interviu prepandemie că nu are timp și e prea mare responsbabilitatea. Cred că în casa lui nu găseși nici măcar un cactus (unul din ăla ce trebuie stropit odată pe an)! Pentru mine la tot ce face poartă emblema “așa nu”. Ce exemplu pentru societate mai poate fi? De doi ani tot interzice orice activitate urâtă de el! Chiar și adevărul din gura lui sună a minciună!

    • mo Răspunde

      vai di capu tau, jalnic mai esti….

      • România reală Răspunde

        Pi buni? Și di șe? Că spusei adeveru? Du-tye mă! Acum retrospectiv îmi pare rău că Băsescu nu l-a debaracat acum zece ani! Deja e de mult depășit de ce face. A se revedea video intervenția de la Colectiv. Și numa uite-te cum se derulează testarea în școli! Care și așa a plecat cu foarte mare întârziere. Cine organizează până la urmă, nu el? Am mai avut noi un ministru unepere indispensabil. Să nu aibă soartă mai urâtă pentru că faptele și dosarele se adună,. Și dacă pornește mecanismul ….!😱

  6. ruie maed Răspunde

    asta acuma se bucura de nenorocirea noastra ca se poate baga in seama se da mare important, sufera de complexe, altfel e un mare rahat cu ochelari si masca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.