Ultima actualizare: azi, 18:32
Locale

Sătmărean mort în Italia. A fost strivit de un lift

Un român din Italia, proprietarul unei firme care se ocupă cu reparații de ascensoare, și-a pierdut viața în seara zilei de marți, 21 decembrie 2021, după ce liftul unui azil din localitatea Arco, provincia autonomă Trento, l-a zdrobit în timp ce încerca să-l repare.

Potrivit publicației italiene Il Dolomiti, numele victimei este Nicolae Cătălan și avea numai 30 de ani. El era originat din localitatea Turţ, era căsători şi avea trei copii.

Firma condusă de conaționalul nostru a fost solicitată să intervină, în jurul orei 20:00 de ieri, la „Casa di Cura Eremo”, din localitatea menționată mai sus, pentru a repara liftul din clădire.

Din primele investigații efectuate de inspectorii UOPSAL (Unitatea Operativă de Prevenție și Siguranță la Locul de Muncă) și de polițiștii de la Comisariatul din Riva del Garda reiese că Nicolae se ocupa cu sudarea unor elemente situate în puțul liftului când i-a cerut unui angajat de-ai săi să aducă niște materiale.

În timpul folosirii liftului, însă, o contragreutate s-a deplasat din locul ei și l-a strivit pe conaționalul nostru, provocându-i răni care în scurt timp au dus la decesul său.

La fața locului a fost solicitată imediat o ambulanță și personalul medical intervenit la fața locului a încercat din răsputeri să-l resusciteze, dar fără succes.

Polițiștii și inspectorii de muncă au deschis o anchetă comună pentru a descoperi cu exactitate dinamica tragicului accident care a dus la moartea tânărului român.

sursa: Rotalianul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.