Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Coronavirus Satu Mare: 14 cazuri noi în județ, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 23 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.801.081 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.815 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.729.714 pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 775 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 25 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 58.463 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 22.12.2021 (10:00) – 23.12.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 81 de decese, dintre care 44 anterioare intervalului de referință, (45 bărbați și 36 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila,  Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Ialomița, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Suceava, Teleorman, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

80 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a înregistrat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 2.649. Dintre acestea, 453 sunt internate la ATI. Dintre cei 453 de pacienți internați la ATI, 43 au certificat care atestă vaccinarea.

32 comentarii

  1. mara Răspunde

    Directorul OMS, Tedros Ghebreyesus, a declanșat o furtună la începutul acestei săptămâni, când a spus, din greșeală, că vaccinurile de rapel Covid-19 sunt folosite pentru a “ucide copii”, “.Așadar, dacă va fi folosit [vaccinul Covid-19 și rapelul], ar fi mai bine să se concentreze asupra acelor grupuri cu boli grave și decese, decât, așa cum vedem că unele țări folosesc rapelurile pentru a ucide copii – acest lucru nu este corect.”Ce sa intelegi din asta?Gura pacatosului,adevar graieste!

    • K9 Răspunde

      Oricum deja suntem anuntati pe toate canalele media ca in ctrei săptămâni avem un nou val. Ma intreb si eu daca nu este totul controlat de unde se stie exact cand vine câte un nou val. Pana atunci termina si nea klaus cu vacanta . Ma intreb de ce alesii nu au nevoie de certificat verde? O fi virusul si el cu demnitatea lui si nu infecteaza pe oricine

      • AntiK9 Răspunde

        Nu e nici o orchestratie, doar in mintea unora, amestecata cu ceata de fake news. E simplu si logic, dupa relaxare cazurile se inmultesc, mai ales ca avem si o varianta noua care este in crestere. Omicron nu este asa periculos pt cei trecuti prin boala recent, vaccinatii proaspat cu 2 doze, sau cei cu 3.

        • AntiAntiK9 Răspunde

          Iar cei care au 4,5,6 sau mai multe doze încasate sunt deja niște cavaleri în armură călare anticovid! Du-te mă! Nu vezi ce-i în vestul vaccinat? Omicronul ăsta e așa contagios că avem 15 cazuri pe toată țara într-o lună! Dacă asta se cheamă foarte contagios atunci te rog recitește în DEX ce înseamnă noțiunea asta!

          • AntiK9

            Lasa tu asta cu 15 cazuri intr-o luna, ca toata pandemia a inceput cu 1 caz…. Apoi a ajuns inca unul in alta tara… si s-au facut mii… Nu uita ca la noi secventiere pt depistare omicron se face rar, este complicat, scump, etc

    • Inss Răspunde

      Institutul Naţional de Sănătate Publică a transmis, joi, că în săptămâna 13 – 19 decembrie, 71,6% din cazurile de COVID confirmate au fost la persoane nevaccinate
      Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, peste jumătate erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de 6 luni de la ultima doză, se precizează în Raportul săptămânal de supraveghere COVID.
      De asemenea, 29,2% din totalul deceselor s-au înregistrat în Bucureşti, Bihor, Braşov, Arad şi Dolj, iar 86,1% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate.

      • Inss Răspunde

        Și ce mă bucur de asta! Am reușit să dau niște explicații pentru notele proaste din catalog!😱🤫😮

    • News Răspunde

      Bilanț coronavirus 24 decembrie. Cifrele, din nou în creștere. Câte decese s-au anunțat astăzi

    • Mara=proasta Răspunde

      INSP: 86,1% din decesele înregistrate în ultima săptămână, la persoane nevaccinate
      Citeşte întreaga ştire: INSP: 86,1% din decesele înregistrate în ultima săptămână, la persoane nevaccinate

  2. Harap Alb Răspunde

    Bai voi antivaccinistii ce le invârtiti, mai ceva ca Simona Halep racheta…

    • FasziLaci Răspunde

      Ar fi cazul totuși să-ți cântărești cuvintele. În UK zi de zi de două săptămâni sunt peste 100000 de cazuri și sunt vaccinați cu doza dublă peste 80%. În ecuația asta ceva nu este în ordine dacă zici că vaccinul protejează dar în orice caz e motiv bun pentru tine să dau vine pe cei împotrivă sau cei care mai și gândesc. Nici eu nu-s împotrivă ar am mari dubii că ceva nu funcționează.

      • FassskalapLaci Răspunde

        Da nu vezi ca in ciuda infectiilor multe, numarul de decedati e mic? Romanii se cred mai destepti, si in valul 4 au murit numar record de oameni.
        Si tot nu au invatat nimic.
        Omul destept invata din gresala altuia, cel prost nici din al lui…

        • FasziLaci Răspunde

          Englezii au fost deștepți și s-au vaccinat cum le-o zis pletosul și ciufulitul lor de prime-minister! Atunci de ce au 100000 de cazuri zi de zi de mai bine de 2 săptămâni? Sau informația nu a fost prelucrată și la covidul din Londra? Că mai merge o zi-două așa cifre (în paranteză asta ar înseamna proporțional la noi, idioții Europei peste 35000 de cazuri zi de zi ceea ce nu a fost niciodată !!!) dar dacă ai peste 80% vaccinați și vaccinul te protejează la populația lor asta înseamnă că au grosso modo 11,2 milioane nevaccinați. Ori 14 x 100000 = 1,4 milioane deja. Și cum faptul că ești nevaccinat nu înseamnă neapărat că obligatoriu în secunda doi musai să te îmbolnăvești …..!?!? Eu cred că vaccinul este clar depășit dar nu veți recunoaște pentru că vă e frică de reacția oamenilor. Aici știu de mulți care nici nu vor să mai audă de booster. Pentru că zic așa. Ne-ați zis că două doze și gata. Acum ziceți că trebe și booster. Apoi ce veți zice? Că trebe doza 4 sau 5 sau infinit? Nu sunt eu adeptul teoriilor conspiraționiste dar dacă după un an și i mulțime de oameni vaccinați situația este mult mai rea atunci ceva nu merge bine. Și deocamdată 10% din cei decedați la noi sunt vaccinați. Asta înseamnă că pe puțin 30% sunt cei care se reinfectează. Dacă nu mai mulți!

  3. Glumetul Răspunde

    Pai avem document oficial de la UE ca romanii sunt primii la dezinformare!

  4. ... Răspunde

    Pomenești că tu mai ai pe deasupra și o diplomă de papagalul regiunii? Dezinformarea mare parte vine tot din direcția lor plus de la Putin care se distrează pe seama noastră. Noi nu am descoperit nimic dar ca deobiceinsuntem mari importatori și consumatori de deșeuri. Asta în orice domeniu, de la alimentar până la informațional.

    • Profesorul Răspunde

      Dezinformarea vine din toate partile, problema este ca multi le inghit pe nerasuflate, ba mai le si dau mai departe, servind interese obscure, gratis si benevol, ba mai prostii cred ca fac un lucru bun.

      • Glumetul Răspunde

        Vand grafen, curata dintii, tigaile arse, cumparati grafen, dau ieftin! 😜

      • ... Răspunde

        Asta e valabil și pentru tine. Anul trecut “masca te protejează. Anul ăsta “vaccinul te protejează” apoi “numai boosterul te protejează”. Ce urmează în 2022? Reținerea respirației salvează planeta și încetinește încălzirea globală? Mâncați praf de viermi în loc de jambon? Sau facem implant de stomac ca la vită și vom mânca iarbă toți? Tu nu sesizezi în ce hal ești manipulat?

    • Sîca Răspunde

      @ … Da, multe deșeuri și pe aici …

  5. AziNu Răspunde

    Ba fraierolor! Indiferent daca sunteti vaccinati sau nu, omicron nu o sa va ucida! Nu mai are putere virusul! Omicron nu are treaba daca esti vaccinat sau nu! Omicron nu te face mai bolnav daca rsti nevaccinat! Terminati un olm cu prostiile voastre. Eu stiu ca unii vaccinati o sa moara de ciuda , dar asta e adevarul. Odata cu venirea variantei omicron , dispare pandemia. E plin de infectari in vesti, da intradevar la vaccinati . Si e pt ca daca ai doua doze, nu esti protejat de omicron. Dar am mai zis: nu e periculos bici pt vaccinati , nici pt nevaccinati. Ce plm nu puteti dormii unii ca v-ati vaccinat degeaba? A fost alegerea voastra, problema voastra

    • zimbabue Răspunde

      Si eu am auzit la stiri in vest . Peste tot se vorbeste ca vaccinatii nu sunt protejati de Omicron decat daca au 3 doze. Dar nu mai recomanda nimeni a 3-a doza pentru ca Omicron e ca o simpla raceala si se raspandeste repede. Imunitatea pe cale naturala se va atinge foarte repede! Chiar vazusem un Meme cu un vaccinat care nu mai putea sa doarma noaptea ca nu mor nevaccinatii :)))) . Acuma se vede clar ca se putea si fara vaccin. Dar banii conteaza! O bagat frica in oameni si fricosii s-au conformat. Dupa care au asteptat sa moara nevaccinatii . Si Pfizer a platit mult pt “campania” de vaccinare . Campanie in ghilimele ,pt ca ei au platit mass media ca sa sperie lumea . Ce prosti sunteti . Si naivi :)))

  6. Maloco Răspunde

    Va dati seama daca SEFUL OMS o zis ca nu recomanda vaccinarea copiilor ca sa nu-i omoare! HAHAHA Sau va amintiti cand o zis Arahat ca ‘daca e nevoie vom reveni la numerele dinainte si la mortii dinainte’???? V-au prostit pe fata! Sau cand au zis sa va vaccinati ca sa va protejati si cand colo pwla protectie :))) Cica sa te vaccinezi sa fi protejat si sa protejezi pe altii. cand colo iei virusul , il transmiti mai departe ca oricare altul. Sau cand a aparut Delta si primul mort a fost un vaccinat cu ambele doze ? LOOOOL . O sa ramana in istorie pandemia asta. O sa se numeasca pandemia PROSTILOR si a SUPUSILOR

    • ASC Răspunde

      Sa sti ca asa o fost. Imi pare rau ca m-am vaccinat.Intr-o zii ne amenintau , in alta ne prosteau. Ba ca nu ne lasa din casa, ba ca ne dau mici! O sa iasa la suprafata adevarul

  7. IT Răspunde

    Am fost dezinvormati si manipulati de presa. Presa a fost platita de marile companii precum Pfizer si restul. Asta e. O sa ne invatam minte. La urmatoarea pandemie nu mai pune nimeni botul

    • ... Răspunde

      @IT. Asta nu cred. Ți-am spus și eu sau altul că ce este cu treaba asta dar tu erai vajnic apărător al cauzei. Și ce agresiv mai erai! Mai încearcă să judeci independent. Nu numai de aia ai capul ca să porți un orificiu (gura) unde să bagi meniul mek ori keefsi. Și dacă acum ar începe să pice ca secerați cei vaccinați fa,ă de o nouă boală ce crezi ce ar zice autoritățile? Maximum ne pare rău și gata!

    • Atentie! Răspunde

      Nu este postat de IT, ci de un hotz de nick.
      Urmatoarea va fi mult mai periculoasa, iar toata smecheria a fost ca la urmstoarea fraierii care nu se vor vaccina, sa moara en gros. Si vor fi multi.

  8. zimbabue Răspunde

    Io am auzit ca de aia o insistat sa vaccineze romanii, ca sa nu iasa la suprafata adevarul despre covid . Va dati seama ca o sa treaca pandemia si Romania o sa fie dovada vie ca se putea fara vaccin? Acuma o sa vina aia speriati sa zica ca am avut morti in spitale! Dar e o vrajeala , la noi in general se moare in spitale. Se stie. Era normal sa avem mai multe decese in jecurile de spitale si cu ‘tratamentul’ pe care l-au primit pacientii

    • TripleX Răspunde

      Africanule, gandire de 2 bani, miile de morti nevaccinati in valul 4, la tine nu conteaza?
      Esti un bou norocos la care nu i_a murit nici o cunostinta, ruda.
      Ca sa_ti aduci aminte, decedatii si cei la ati erau 92% nevaccinati.

  9. Terml43 Răspunde

    Unu o facut plangere la Arafat ca de ce nu mor nevaccinatii! Ce idioti

    • Geo Răspunde

      Propaganda fake antivaccinista, de mahala.
      Credeam ca esti mai destept!

      • covid21 Răspunde

        Tu ai grije la musafirii tăi tradiționali veniți din UK că nu se știe niciodată ce variantă ucigașă ți-au adus drept cadou! Ești concentrat pe aspect? Pandemia are nevoie de tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.