Ultima actualizare: azi, 18:51

Locale

Sătmărean trimis în judecată pentru evaziune fiscală. Prejudiciu de aproape 100 mii euro

Un sătmărean a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală: prejudiciul este de aproape 100 de mii de euro.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpaţilor:

  • Gavrilaş Teodor, director executiv la SC George Investment SRL, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, prev. si ped. de art. 9 al. 1 lit. c din Legea nr.241/2005 cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen. din 1968 şi art. 5 C.pen. şi
  • Blaga Romulus, administrator SC Workers SRL, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală, faptă prev. şi ped. art. 26 C.pen. din 1968, rap. art. 9 alin. 1 lit. c din Legea nr. 241/2006 cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen. din 1968 si art. 5 C.pen.;

În cauză s-a reţinut că:

Inculpatul Gavrilaş Teodor în perioada 2010-2013, la diferite intervale de timp dar în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de administrator al S.C. George Investment S.R.L. Satu Mare, a înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale, respectiv achiziţii fictive de la SC AGROSERV SA, SC MENYUSZ HOLDING SRL, SC SEBA TRANS SRL si SC VASI ARAP SRL-D, în valoare totală de 1.439.095 lei, in scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale,  cu consecinţa producerii unui  prejudiciu bugetului consolidat al statului in cuantum de 469.438  lei, reprezentând impozit pe profit si TVA de plată.

Inculpatul Blaga Romulus în calitate de administrator al SC MENYUSZ HOLDING SRL, în perioada 15.02.2011-02.07.2013 , la diferite intervale de timp dar în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, l-a ajutat pe inculpatul Gavrilaş Teodor , administrator al S.C. George Investment S.R.L. Satu Mare, la săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, prev. de art. 9 al. 1 lit. c din Legea nr.241/2005 cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen. din 1968 şi art. 5 C.pen., prin emiterea şi punerea la dispoziţia  acestuia a unui număr de 183 de facturi  fiscale  care atestau, în mod nereal, existenţa unor raporturi comerciale între SC MENYUSZ HOLDING SRL şi S.C. George Investment S.R.L. Satu Mare în valoare totală de 870.370,97 lei, TVA inclusă, , cunoscând că aceste facturi vor fi înregistrate în evidenţele contabile ale S.C. George Investment S.R.L. Satu Mare în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor  fiscale , cu consecinţa producerii unui prejudiciu către bugetul de stat în valoare de 243.967 lei, reprezentând impozit pe profit si TVA de plată.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare la Tribunalul Satu Mare.

,,Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, spun procurorii.

Teodor Gavrilaș este un fost deputat român în legislatura 1996-2000, ales în județul Satu-Mare pe listele partidului USD-PD. Teodor Gavrilaș a fost validat ca deputat pe data de 28 februarie 1998 și l-a înlocuit pe deputatul Radu Budeanu.

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Coi ca Răspunde

    Alo Organelor,
    înrebați-l pe TOVARĂȘUL de unde deține spațiile și terenurile pe care ledeține, pentru că un om de rând nici în 10 vieți nu poate aduna (fura) atâta.
    Sper că pleacă la facultate !!!

  2. H&R Răspunde

    2010-2013? Apoi cred ca fapta nu va mai exista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.