Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Sfaturi utile pentru îngrijirea și creșterea părului

Dacă îți dorești un păr sănătos și puternic trebuie să știi ce anume să faci pentru a te asigura că obții acest lucru. Factorii care influențează căderea sau creșterea părului sunt mulți, însă nu toți depind de acțiunile tale în vreun fel.

Poți însă să te asiguri că acolo unde ai influență, faci ceea ce trebuie. În acest sens asigură-te că ai o alimentație sănătoasă, că te hidratezi corespunzător și că te odihnești suficient. Un alt aspect important îl reprezintă îngrijirea și igiena părului, acesta nu trebuie spălat foarte des și nu trebuie acționat des asupra lui cu aparate pentru coafat, care folosesc temperatură ridicată în acest sens. De asemenea, poți încerca suplimente și tratamente, care fie se ingerează, fie se aplică local pentru creșterea unui păr frumos.

Cum să contribui la creșterea accelerată a părului?

Părul crește cu aproximativ 1 cm pe lună, mai repede vara decât iarna. Creșterea părului accelerată se poate obține, însă, urmând anumiți pași de tratare și îngrijire a părului. În primul rând igiena este importantă pentru creșterea părului, acesta nu trebuie spălat des, este suficient chiar o dată pe săptămână. Însă atunci când îl speli este necesar să alegi produsele potrivite. Alege un șampon și balsam indicat pentru tipul tău de păr si pe lângă acestea poți folosi chiar anumite uleiuri și măști. Trebuie, de asemenea, să asiguri sănătatea scalpului, pentru că de acolo pot porni probleme serioase. Astfel, alege niște produse naturale pentru îngrijirea părului, care să ofere hidratare și protecție și scalpului. Părul nu trebuie coafat des, este suficient să îl perii și să îi tunzi vârfurile o dată la câteva săptămâni. Produsele de coafat, atât electrocasnicele care folosesc temperatura ridicată, cât și soluțiile de styling, pot afecta în mod serios creșterea părului. Un stil de viață sănătos și un aport suficient de vitamine este exact ce are nevoie părul dumneavoastră.

Ce suplimente se recomandă pentru creșterea părului?

Pentru a te bucura de creșterea și regenerarea corespunzătoare a părului tău, uneori este necesar să introduci în dieta ta și în îngrijirea părului tău anumite suplimente care sunt special concepute pentru a stimula creșterea părului. Unele dintre acestea sunt niște inhibatori ai dihidrotestosteronului naturali, iar alții mai puțin, cum ar fii finasteride sintetice. Acestea funcționează împotriva hormonului care slăbește foliculul de păr și duce la căderea părului și la lipsa regenerării acestuia. Este totuși recomandat să alegi astfel de suplimente după un examen amănunțit și stabilirea, împreună cu un specialist, a dozelor necesare corpului tău.

Sursa de imagine: Africa Studio / Shutterstock.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.