Ultima actualizare: azi, 17:25

Locale

VIDEO. Adrian Cozma cere sancţiuni împotriva Ungariei: Este inadmisibil ce fac!

Deputatul PNL Adrian Cozma a declarat în această seară în vama Petea că va face interpelare parlamentară pe tema cozilor de la frontieră şi consideră că Ungaria trebuie sancţionată de către Comisia Europeană pentru modul în care îi tratează pe românii din diaspora.

“Autorităţile maghiare poartă o mare vină în această problemă. Este inadmisibil să îţi baţi joc de cetăţenii români, de cei care plătesc milioane de euro pentru taxe de drum. Este inadmisibil. Voi face o interpelare pe această temă şi cred că soluţia trebuie să vină inclusiv de la Comisia Europeană şi să aplice anumite sancţiuni Ungariei care în acest mod înţelege să trateze românii din diaspora, să trateze concetăţenii europeni şi cred că trebuie să reflectm asurpa acestui lucru. Este inadmisibil ce fac autorităţile din Ungaria”, a spus Adrian Cozma.

El a mai solicitat deschiderea punctelor temporare de trecere a frontierei.

Coada de intrare în ţară se întinde pe circa 12 km, românii aşteaptă de circa 8 ore la coadă pentru a intra în ţară.

El a solicitat pe toate căile să se deschidă trei noi benzi pe sensul de ieşire din ţară pentru cei care intră în România, dar acest lucru încă nu s-a întâmplat. Adrian Cozma le-a spus oamenilor că a discutat cu premierul României şi s-a luat legăura cu oficialii maghiari, dar deocamdată nu s-a dat niciun răspuns oficial.

Totuşi, s-a mai deschis o bandă unde au prioritate autoturismele în care se află copii.

“Maghiarii nu au dorit. E o nesimţire din partea lor pentru că noi le dăm milioand e euro pentru autostradă. Noi lucrăm la capacitate maximă”, a spus Cozma.

El a cerut şi conducerii UDMR din Satu Mare să dicute cu oficialii maghiari pentru a fi de acord cu deschiderea a noi benzi.

“M-aş fi bucurat ca prietenii de la conducerea judeţului, mai exact UDMR-ul să facă uz de prietenia pe care o au cu Ungaria”, a punctat Cozma.

45 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Băă boule de Kozma cazma. Dacă folosești autostrada plătești taxe, cretinule. Dar dacă mergi călare, nu poți folosi.
    Du-te la Halmeu, știi tu de ce, acolo ai succese mai mari.
    Nu e necesar să vii prin Ungaria, poți veni prin alte tări. Aaaah, în Romania lipsesc autostrăzile. Din cauza acea de ce nu faci scandal, cretinule?

  2. H&R Răspunde

    Dar după diasporă de ce nu trimite Kozmulița nostru aeronave, sau chartere? Ar veni și ei mai rapid, comod, fără bătăi de cap.

  3. Vasi Răspunde

    Clar, Ungaria e de vina, ca n-am aderat la spatiul Schengen. Iar vara, Bulgaria e de vina, ca ne fura turistii. Voi, deputatilor, nu sunteti niciodata de vina.

    • H&R Răspunde

      Vasi, deputații au imunitate pentru orice.

    • Lili Răspunde

      Schengen este solutia corecta dar domnul deputat A.C. nu cred ca stie nici acum! Sunt de 2 ani la putere dar nu am auzit nimic despre aderarea la Spatiul Schengen. Stiu ca tehnic suntem pregatiti de cativa ani deci problemele sunt la calitatea oamenilor care ar trebui sa lucreze in structurile care au atributii legate de Schengen. Stim bine, de exemplu, ca degeaba ai termoviziune daca nu iti functioneaza sau daca functioneaza te uiti pe langa aparat sau in directia opus celei care trebuie etc….. Si pentru vaccinarea de la chiuveta din Petea tot Ungaria este de vina?

  4. Anonim Răspunde

    Este o persoana care intentionat cauta scandalul.In loc sa-si vada de treaba lui baga nasul unde arde oala!!!

  5. Florica Răspunde

    cui nu-i convine sa mearga roata spre serbia sau ucraina……..nu avem nevoie de voi …stati acolo unde ati stat si pana acum

  6. Mae Răspunde

    Ce aveți mă !!!? Țăranilor !!! Deși ar fi treaba Prefectului (adormit )știe doar sa dea indicații sa meargă lumea la sport !!! dar să rezolve probleme importante dispare !!!! În schimb Cosma face bine ce face !!!!,mereu ungurii au tratat romani cu greață ca așa au ei caracterul infect !!! Precum se adeverește și acuma !!!,success Cosma .

    • Mae Răspunde

      Bine, și românii au boală pe unguri, dar asta nu contează. Sunt prost, prost informat, bețivan, curvar ca și pretenu’ meu Cosma Adi.
      Ne place tare mult să fim în atenția neamului ăsta prost de români.

  7. Bravo Răspunde

    Toti cei ce ati comentat mai sus suntenti niste limitati mental. Niste frustrati , vai mama voastra. Clar ca mwistii de huni is de vina, ca daca ar fi o tara mai civilizata ar intelege si ar face cumva sa ajute la problema asta.
    Mi-ar place sa citeasca careva hun(bozgor din hunia) , sa vada ce le transmit la toti : Sa sugeti matzu romanilor de pretutindeni.
    Bravo Adriane , tot vb fraierii rau de tine, dar esti singurul care a mers sa incerce ceva,primarul si gasca lui de huni ii doare in pwla.
    Sper sa ajungi intr.o zi mai puternic ,sa le dam ce merita tuturor tradatorilor.

    • Mae Răspunde

      Asa este. Noi suntem stapani pe toata ieuropa. Sa ne dwga pwla toti. Toti ieuropenii sunt retardati mental, muisti, poponari, curve. Noi suntem cei mai destepti. Hai sa sune manelele in toata ieuropa, sa stie cu totii cine suntem. Am uitat de scuipat seminte. Bravo băâi Bravo! Hai sa ma fwti un gaoaza. Acum am chef!

      • foc Răspunde

        da ce-i ma muie, mamuca ta nu iti mai da belitoare ?

        • Johnny walker Răspunde

          Bai pruncul lu’ Ildiko, cetatean maghiar in parlamentul Romaniei, asuma-ti conditia de retardat impreuna cu partidul vostru de rahat cu tot!!! Voi sunteti singurii vinovati de situatia creata!!! Voi sunteti de vina ca romanii stau cu orele prin vami pt ca voi ati inventat fel si fel de avioane si conditii sa intre lumea la ei in tara!!! Voi ii bagati in carantina!!! Nu ungurii! La vamesu ungur, pla i de certificatul vostru verde, de declaratii si carantinari!!! Voi ati scos aberatiile astea si din cauza voastra sufera romanii in vami!!! Nu vamesii unguri le cer toate cacaturile si ii baga pe romani in carantina ci voi!!!!
          Asumati-va, nu mai arunca cu cacat in altii cand tu mirosi a balega si mai ai si pasaport unguresc! Sovin si patriot prefacut, parvenit de 2 bani ce esti!!!

    • Dani Răspunde

      Bravo nebunule sa nu uiti sa-ti ei pastilele !

    • ??????? Răspunde

      Tu vorbesti de civilizatie , cand inca te caci in fundul curtii . De aiba se duc la munca in west , sa vada un pic de civilizatie . Dar am mai scris , ca de opinca nu le lipeste civilizatie.

    • Geo helvetianul Răspunde

      Sa nu zici că ungurii cer toate chestiile birocratice care au legătură cu pandemia ,la ieșirea din tara de la ei…

      • Bravo Răspunde

        Băâ Geo. Ungurii-s de vină și țochi. Marș în spate în coteț la nevaccinați. Și nu mai lătra!

    • Aldo Răspunde

      Mare, mare pacat, Bravo, ca in copilarie nu trenul ti-a impins caruciorul.

    • Bravooo Bravo Răspunde

      Ba retardatule, domnule Bravo, dar ce treaba are primarul cu frontiera?? Legea vine din Bucuresti omule.. Tu ce crezi de ce s a facut o coloana de 12 km? Ptr ca ai nostri natia de “tradator” se bat joc de noi. Nu tin cu ungurii, dar cu ura asta nu castigam nimic, mai ales in orasul nostru natal, unde aproape toti suntem corcituri! Si eu provin dintr o famillie amestecata, exact ca prietenul nostru Adrian Cozma! Cu pasaport unguresc.

  8. Mae Răspunde

    Adi Kosma acum plătește-ne că ai promis! Dacă comentăm lângă tine, ne plătești regește.
    Mai trebuie să scrie și alții.
    Swgeți pwla toți care nu sunteți de acord cu stăpânul nostru Kosma.

    • Bravo Răspunde

      Hai ca sunt pe ici ba boule de Mae. Am fwtwt-o putin pe ma-ta. Acum suntem in rudenie. Sunt ta’c-tau. Cretin ce esti mwistule.

  9. Eu Răspunde

    De ce sa fie sanctionata Ungaria? Vamesi si-au facut treaba si te lasa sa pleci.Ai nostri te tin.De ce nu zice nimeni de faptul ca Vamesi nostri li se rupe de Romani nostri si nu numai. Ei stau fiindca asteapta ca Vamesi Romani sa-i lase in tara. Se apropie ceva alegerii? Dute Adi invartindute cu ceaiul tau cu tot.Le dai ceai si nu au un WC sa poate merge amarati.

    • Mae Răspunde

      Taci si tu. Ungurii is de vina. Mars in cotet si tu. Romanii sunt eroi, in halate albastre, acum uniforma albastra. Numaram numai euroii din spaga. Vaccinam…chiuveta. Euro sa iasa.

  10. cizmaru Răspunde

    Nu benzile de intrare sint de vina la vama ci fomularele covit si D.S,P.asta trebuie sa vada Cosma.

    • Mae Răspunde

      Cizmaru, boule! Ungurii-s de vina! Țochi și ție, marș în coteț!
      Câți cretini mai sunteți că nu pricepeți?

  11. Pistalău Răspunde

    No amu ati belit sula de bozgoroi, succes kozma ca si tu esti unul dintre ei!

    • Mae Răspunde

      Asa e fratili miu. Te iubesc tata. Dai la manele si la seminte. Scoateti cwrul din masina si dansati!

  12. cizmaru Răspunde

    Mai p..la de Mae cum dracu a facut mata un debil avorton ca tine pleca dracului inapoi de unde ai iest in p..da mati

    • foc Răspunde

      lasa ca-i mai bine sa fie idiot , bine ar fi sa nu se inmulteasca , daca deja are progenituri , avem o problema…..

  13. Un maghiar Răspunde

    Ioi no kozma suparat la noi kozma vine cu calu in WC pardon buda pesta, si pune cuşma in parlament, ca romani opincile. Sa fiti sanatosi, ba cretinilor!

  14. DIXIE Răspunde

    Ma Kozma baiatule….si tu esti unguri jumi nu te deranjeaza??? nu tie rusina asa unpicuțică ?😋😎
    La Bucuresti cand mergi poti sa faci orice in ochii lor tu tot maghiar ramai…. numai ca nu spune direct asta in fata ta….!!!!
    Ce sa intamplat la Vama ii nu-i vina al Ungariei….e vina noastra!!!!
    Ei sint in Spatiul Schengen noi nu!!! Ei nu cer o gramada hartie sa completam cand intram in Ungaria …noi cerem …..

    • ABC Răspunde

      Ai dreptate.Dixie. Sí Cozma tu chiar esti prostu satului. Tu chiar crezi ca ungurii vor sa le tina pe románii nostri de musafiri de craciun,de aia le blocheaza intentionat,firtat la vama? Daca totusi au intentia de ce nu stau lá coada lá intrare in Ungaria? Ce ne ajuta inca 200 de benzi suplimentare lá intrare,daca bietii vamesi nostri nu joiesc cu birocratia. Intrarea in Tara a crescut cu 140%,fata de O zi normala,de ce nu bati apropo( sa nu scriu mai urat),sa suplimenteze personalul din vama. Noi ne temem de virusi straini. Sa vezi cand turma ásta se intoarce inapoi in civilizatie, totul va merge ca ceasul, inapoi poata sa duca virusii lá incrucisat😂

  15. Anonim Răspunde

    În Franța au fost descoperite până acum 110.000 de permise sanitare falsificate. Au fost reținute sute de persoane, după declanșarea a 400 de anchete. Și germanii se confruntă cu o problemă similară.

  16. Sathmarer Staatsbürger Răspunde

    Doar o intreare asa de curiozitate! De ce sa trimita Ungaria mai multi ofiteri la tecerea de frontiera cand timpul este tras de ofiterii romani? Pana cand scaneaza o masina cu 4 persoane, la fiecare codul QR cu desteptul lor telefon, iar aplicatia de multe ori da erori, trec peste 10 minute la o masina. Miercuri la vama, eram singur si de 3 ori a scanat cu telefon codul meu pana cand a avut succes. De ce nu se instaleaza un cititor de cod QR mobil conectat la sistem? Daca ar fi fost invers is curios cati PTF-isti ar fi fost trimisi sa faca ore suplimentare. Si in Austria se exista formular si citire si tot ce vreti insa mai mult de 30 minute nu stateam la vama. Oare de ce?

    • România reală Răspunde

      De ce, de ce? Ideea e că ungurii trebuie să fie de vină indiferent despre ce e vorba!

  17. Polițist de frontieră Răspunde

    Am lucrat 16 ore non-stop în frig pentru ca prostul ăsta să își facă campanie electorală? Ai uitat vremurile bune de la shop!

  18. M Răspunde

    Dar fomistii care muncesc afara nu au bani de avion? Ce mama lor lucreaza afara daca nu au niste ieuroi pt avion? Niste nemernici

    • @ M..uie Răspunde

      Poate au și ceva bagaje, cadoouri ptr. familie..etc.

      • Glumetul Răspunde

        Pai ar cam trebui sa stie ca cel mai bun cadou este o suma in euro, nu boarfele chinezesti aduse de afara, cum a patit un cunoscut venit din SUA, dat 65 dolari pe masinuta telekomanda, la noi 80 lei, nu a vazut dedesupt ca scrie :made in China.

    • Driver Răspunde

      Multi, vin sa beie, manance pe gratis la rude si sa se dea barosani cu bijuteriile pe 4 roti, ca daca aduni combustibilul dus intors, taxe autostrazi, uzura, ies mult mai scump decat cu avionu.

      • altu fără bmw Răspunde

        …și cu avionul ai greutatea limitată la bagaj. Plus pe perioada iernii riști ceața și te trezești cu cursa anulată. Apoi dacă la întoarcere întârzii la servici aia nu e ca acasă. Și repede spui by-by la următoarea mașină închiriată la oră cu care să te fălești în giratoriul din centru.😱🥴

  19. John Doe Răspunde

    Adrian Cozma = O nulitate ridicata la putere, ramane tot o nulitate.

  20. Ășâțî Răspunde

    Ce ipocrizie! Inventezi tot feluri de chestii cu care îngreunezi intrarea în țară, și pe urmă dai vina pe unguri.
    Chiar crede Cozma că ungurilor le convine ca românii să se cace pe marginea drumurilor lor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.