Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

OFICIAL. Se deschide un nou punct de trecere a frontierei în județul Satu Mare!

Un nou punct de trecere a frontierei se va deschide în județul Satu Mare începând de luni, 20 decembrie, a anunțat, în această seară, prefectul județului Satu Mare Altfatter Tamas.

Redăm integral mesajul prefectului județului Satu Mare:

Situația de la Punctele de Trecere a Frontierei Petea și Urziceni a fost în atenția mea încă de săptămâna trecută, având informații că traficul în punctele de frontieră va crește extrem de mult. Drept urmare la ședința operativă cu structurile MAI l-am invitat și pe șeful PTF Petea alături de șeful Serviciului Județean al Poliției de Frontieră Satu Mare. Am solicitat mobilizare maximă, utilizarea tuturor benzilor la intrare și suplimentarea cu personal. Aceste solicitări au fost onorate.

De asemenea am solicitat o întâlnire cu șeful PTF Csengersima pentru ca și partea maghiară sa fie mobilizată la maxim, lucru care s-a întâmplat. Având in vedere că numărul cetățenilor care vin spre PTF Petea creste simțitor și în acest moment, la nivelul PTF Petea s-au deschis artere suplimentare pe zona de tranzit a camioanelor.

Mai trebuie subliniat un aspect – o persoana vaccinată care deține cod QR nu are nevoie de mai mult de câteva secunde pentru a trece de controlul Poliției de Frontieră, polițiștii fiind mobilizați maxim. În schimb, procedura de implementare în sistemul informatic de baze de date a călătorilor care vin state cu risc epidemiologic ridicat și nu sunt vaccinate sau testate este mai dificilă și durează mai mult.

De asemenea, ca măsuri alternative am solicitat analizarea operaționalizării punctelor de trecere a frontierei temporare de la nivelul județului nostru de la Peleș, Bercu și Horea.

Astfel, începând de mâine dimineața de la ora 10,00 Punctul de Trecere a Frontierei Peleș va fi operaționalizat, acesta va prelua din presiunea pe punctul de frontieră Petea. Programul zilnic de funcționare va fi între orele 10,00- 18,00 atâta timp cât va fi necesar.
Facem tot ce ne stă in putință pentru a ușura cât se poate de mult intrarea în țară!

Cu deosebit respect, prefect Altfatter Tamas.

5 comentarii

  1. ioan Răspunde

    Unii cu ceai si acuzatii,
    altii pe fapt.

    • altu fără bmw Răspunde

      Unii numai în asta stau și atâta pot.
      Dar asta cu deschiderea punctului se putea de la început. Că nu e ceva nou. Dar și așa e bine.

  2. unu Răspunde

    pai de ce nu se poate non stop macar cat e perioada asta tumultuloasa

  3. altu fără bmw Răspunde

    Nu sunt nici condiții tehnice și nici legea nu permite. Dar tot e ceva. Am înțeles că e în plan un nou punct Petea2 și atunci cu tot cu autostrada și cu drumul rapid va fi ceva asemănător cu ce a la granița cu Austria la unguri la Hegyeshalom. Dar pentru asta mai trebuie câțiva ani. Pe infrastructura existentă este imposibil să faci ceva, ca și cum ai vrea să faci din r@h@t bici. Asta e!

  4. InMereuaproape Răspunde

    Eu as fi deschis doua puncte de control pentru nevaccinati si doua pentru vaccinati.si un rand pentru cei cu copii.si poate era mai ok

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.