Ultima actualizare: azi, 17:11

Locale

VIDEO. Un discurs emoționant. Simona Miculescu: ,,Voi fi în continuare ambasadorul municipiului Satu Mare”

Cu o carieră de peste 30 de ani la Ministerul Afacerilor Externe și ambasador al României la Delegația Permanentă a României pe lângă UNESCO, sătmăreanca Simona Miculescu a primit, astăzi, diploma de Cetățean de onoare al municipiului Satu Mare, în cadrul unui eveniment deosebit, desfășurat la Casa Meșteșugarilor.

La primirea titlului de Cetățean de onoare al municipiului Satu Mare, Simona-Mirela Miculescu  a avut un discurs emoționant, declarând că atât în călătoria ei prin viață, cât și în cariera de peste 30 de ani la Ministerul Afacerilor Externe, s-a simțit extrem de mândră de faptul că s-a născut la Satu Mare: ,,Nimic nu se compară cu micul rai numit acasă”.

,,Pentru mine, ca și diplomat, este un moment plin de semnificație. Călătoria mea prin viață, plină de momente unice, memorabile, cu sacrificii multe, ca și cariera mea care numără mai mult de 30 de ani în slujba Ministerului Afacerilor Externe, au fost mereu potențate de mândria de a fi român, transilvănean și de a fi originar din Satu Mare. Am fost crescută într-o familie sătmăreană tipică, cu principii serioase și solide, așezate, unde mi se spunea mereu ”fă rai din ce ai” și mi se repeta mereu ”a fi domn e o întâmplare, a fi om e lucru mare”. Adevăruri dintr-o familie, dintr-o comunitate, din niște școli dragi sufletului meu, Școala nr.1, Liceul de Muzică și Colegiul Mihai Eminescu, care m-au făcut să fiu ceea ce sunt astăzi. Am călătorit în peste 110 țări, am trăit în tot felul de colțuri ale lumii, am întâlnit regi, regine, șefi de state și guverne, personalități și celebrități, dar nimic nu se compară cu micul rai numit acasă, cu familia, cu prietenii, cu profesorii, cu colegii de școală”, a spus Simona Miculescu.

În finalul discursului, sătmăreanca Simona-Mirela Miculescu, a declarat că nu a fost și nici nu va fi de acum încolo doar ambasadorul României: ,,Vă asigur că nu voi fi și nici nu am fost doar ambasadorul României, dar voi fi cu tărie, în continuare, ambasadorul municipiului Satu Mare”.

Ambasador extraordinar și plenipotențiar, Simona-Mirela Miculescu, delegat permanent al României la UNESCO este prima femeie din România care a obținut rangul de ambasador, cu o carieră diplomatică și universitară deosebită, de peste 30 de ani.

 

3 comentarii

  1. Ilinca Răspunde

    Felicitări Excelentei Sale, doamnei ambasador Simona Miculescu pentru cariera de excepție!

  2. Eugen Răspunde

    FELICITARI !Pe cand o carte ? Ar fi extraordinar .

  3. Profesor Răspunde

    Cu adevărat o femeie excepțională! Toată admirația, respectul, prețuirea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.