Ultima actualizare: azi, 14:04

Locale

600 de radare fixe, montate pe drumurile din România. Vor ști și cine nu are ITP valabil

Codul Rutier va fi modificat printr-o decizie a Guvernului, a declarat ministrul de Interne într-un interviu pentru Digi24. Anul acesta, Ministerul de Interne va monta și 600 de camere radar fixe pe cele mai aglomerate drumuri din țară: DN7, DN1 și Autostrada Soarelui.

Camerele costă 12 milioane de euro și fac parte din demersul instituției pentru a reduce accidentele de circulație cu 25% până în 2025.

Lucian Bode: ,,Până la finalul lunii ianuarie ne propunem să adoptăm OUG, avem de altfel și reglementarea în abilitarea guvernului de a emite ordonanță pe această componentă.

Conducerea agresivă, cu tot ce înseamnă regimul de sancțiuni, vom veni cu un proiect în acest an. Îl avem deja bugetat, de instalare a 600 de camere de monitorizare pe trei artere importante din România. Mă refer la DN1 – Valea Prahovei, DN 7 – Valea Oltului și A2 – București-Constanța.

400 din cele 600 de camere sunt moderne, au posibilitatea să citească numărul de înmatriculare și să transmită automat în dispecerat dacă nu are certificat, dacă are ITP”.

Sursa: Digi24

19 comentarii

  1. România reală Răspunde

    Foarte bine! Ca de obicei în țara asta supraveghem și amendăm în loc să prevenim și protejăm. Oare de ce arată țara în halul ăsta???? Numai asta știți să faceți! Acum masca din textil care doi ani a fost bună oficial acum a devenit criminală. Nu încetați să inventați măsuri cu logica numai de voi înțeleasă!!!! Voi vă bateți joc de o țară iar poporul reacționează cu aceeași contramăsură. Poveste fără sfârșit! Ultimul care rămâne să stingă becul și să tragă ușa.

  2. shumaheru Răspunde

    cat de multe sa puneti ,din 100 de m , DAR sa fie valabile filmarile ( si amenzile ) pentru toata lumea !!!

  3. Satmarean 1 Răspunde

    Motarea de radare nu e preventie? Pt tine poate nu daca mergi cu 100 prin localitate…,pt ca te incurca. Cui nu-i convine ca se inaspreste legea acolo unde chiar e necesar sa plece in Kazahstan ca acolo poate face ce vrea!!!!!!!!

    • Altu Răspunde

      @sm1, în primul rând să facă autostrăzi, să nu fii nevoit să circuli doar prin localități. Nu sunt adeptul vitezei dar dacă mergi la un drum mai lung regulamentar ,ajungi la Sfântul Așteaptă. 80 % din traseu e prin localități unde ar trebui să mergi cu 50km, mai prinzi ambuteiaje și atunci 500km îi faci în 2 zile, în condițiile în care Satu Mare -Viena faci în 7 ore. Normal că în vest se respecta viteza în localități,au autostrăzi pt drumuri lungi,noi avem fix, p..a

      • Sugi cariciul de prost Răspunde

        Să facă autostrăzi ca să circuli cu 200/oră?
        Învață să respecți regulile și legile, căcat cu ochi ce ești!

  4. România reală Răspunde

    Montarea radarelor nu e preventie. Ca dobitocul cum considera ca a iesit din raza radarului va accelera ca sa recupereze “pierderea”. Ca sa faci preventie trebuie lucrat la intelijenta multor soferi pentru ca lasa mult de dorit. In tara asta poti sa dai amenzi ca tot degeaba e.

    • Romania ireala Răspunde

      Pai sa fie radare mobile, sa nu stii unde e si sa te arda la buzunar sa nu-ti mai arda de incalcari ale codului rutier. Ce inteligenta?

      • România reală Răspunde

        Condu cât se poate de regulamentar. Nici polițaii nu sunt chiar așa absurzi. Eu am permis din 93 și nu am amenzi de circulație. Și nici nu circul ca un moșneag.

  5. Aspi Rina Răspunde

    Au mai fost radare fixe.Cam un an de zile a durat toata distractia dupa care le-au declarat…ilegale !La politia Satu Mare exista un birou din care politistii urmareau aceste camere 24 de ore din 24 de ,si intocmeau procese verbale de sanctiune contravenientilor.Insa cel care a pus pe roate afacerea nu era statul roman,ci un SRL,care lua aproape tot ce se incasa din amenzi.Binenteles tot el a si investit in aparatura,dar s-a dovedit faptul ca politistii deserveau un …SRL !!Sa vedem acum cine va fi “noul stapan” al radarelor fixe,parca intuiesc ca tot un… SRL !!🤪😁

    • Vlad Tepes Răspunde

      @aspi rina – nu vreun SRL a cumparat acele radare fixe care acum sint monumente ale naturii, ruginite, ci primariile pe raza carora sint instalate.
      Au fost bani publici aruncati pe apa simbetei… si mai sint unii care inghit galusca , cum ca nu sint bani la buget…

      • Sâcă Răspunde

        @ Tepeș V. Nu știu exact din ce bani, publici sau privați, știu doar că primăria din Agriș a încasat un furcoi de bani, după activitatea radarului din zona Furdulău…că, unde si cum s-au dirijat banii, nu știu, dar din surse sigure, (nu științifice ) știu că zeci de milioane au lăsat acolo șoferii care au tranzitat zona, în perioada cât a funcționat….

  6. Geza Răspunde

    Nimic nu va convine !salbaticilor!!!

  7. Gheorghe Răspunde

    Bine ar fi să fie bine!Parca accidentele se întâmplă numai în localități.Câte accidente grave s-au produs și pe puținele autostrăzi din România?….Multe și încă foarte grave ceea ce denota ca deși ai avea cele mai bune autostrazi ghiolbanii cu permis,cocalarii se urca pe tine,te scoate de pe sosea și te omoară.Ce sa mai vorbim despre respectul în trafic,conduita preventiva,anticiparea evenimentului rutier?Povesti de adormit copiii.Pai ce sa mai ceri când elevul(potențial sofer)în timpul examenului cu organul lângă el face accident neacordând prioritate?Ce sa zici despre instructorii habarnisti care impreuna cu politia produc rebuturi cu permis?
    Radarele?sa fie dar mare lucru nu se va schimba pentru cabikegalitatile se produc…intre zonele neacoperite de radare!!he he he.Ai trecut de radar,da-i bice nene ca un nebun,pâna la urmatorul radar cand devii mielușel(îndracit👿👹).Asta-i România normală!(cu accentul pe ă)ca să sune cum vrea malaimare!

  8. Nyznaiu Răspunde

    Dupa ce vor fi amendati cativa speciali, vor devenii ilegale si se vor desfiinta.
    Am mai trait o experienta de genu…..

    • ... Răspunde

      Și eu am constatat că mulți de la Interne nu purtau mască, chiar de la bun început. Când i-am întrebat replica a fost că cine să-i amendeze, colegul?
      În Kazahstan președintele a dat azi ordin ca protestatarii să poată fi împușcați. Protestatari care au ieșit în stradă pentru că carburantul la ei și-a dublat brusc prețul de pe o zi la alta. Deja îa noi cei fără mască sunt criminali și idioți, nu mai e mult până la teroriști.

  9. ??????? Răspunde

    Pentru opincari nu conteaza .

  10. szabi Răspunde

    Sa puna cateva in Viile SM unde primarul, asa-zis avion, calca pe cine vrea, il arunca in portbagaj, loveste cum doreste, sparge masinile oricui, ca na fiind pe telefon si cu viteza de absolut cretin crezandu-se istentu lu’ isten si sa nu mai vorbim ca uneori si tzapan de bat, face absolut ce doreste si nu-i singurul ca hai sa zicem ca ai carmangerie, pasunile, bani cacalau, influenta la UDMR si multe altele iar faci ce vrei…asta ultimu cu familia lui tot din vii e da nu-i atinje nyme ca-s de-a nosti ungurasi cu pile pana la sfantu varjal egy kicsit.
    Montati camere cat de multe mai ales in zona Cionchesti-Viile SM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.