Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Amenzi de până la 2.500 de lei pentru cei care poartă mască textilă: „E ca și cum n-ar avea una”

De sâmbătă, cine merge într-un spațiu public purtând o mască textilă riscă să fie amendat cu până la 2500 de lei. Este ca și cum nu ar avea mască, spune ministrul de Interne, Lucian Bode, într-un interviu pentru Digi24. Bode a explicat și cum se va face verificarea în teren.

Întrebat cum o să fie făcută verificarea în teren, pentru a vedea cine ce mască poartă și care vor fi indicațiile pentru agenți, Bode a precizat că nu este nevoie de indicații, ci de lege.

,,Nu au nevoie de indicații, ci de lege. Câtă vreme hotărârea CNSU și Hotărârea de Guvern sunt clare, iar ordinul de ministru vine în completarea celor două, polițișii și jandarmii, cei care verifică respectarea acestor măsuri, trebuie să aibă fundament legea, nu indicațiile ministrului”, a declarat Lucian Bode.

,,Specialiștii spun că tulpina Omicron se răspândește foarte rapid și transmisibilitatea este una foarte mare. În aceste condiții, portul măștii este esențial în limitarea răspândirii. Niciun efort nu este prea mare”, a mai spus ministrul.

De asemenea, Bode a fost întrebat care este amenda pentru cineva care poartă mască, dar nu este mască chirurgicală.

,,Este amenda care se aplică pentru portul măștii neconforme, nu am umblat la cuantumul amenzilor”, a conchis ministrul de Interne.


CITEȘTE ȘI:

15 comentarii

  1. Loe Răspunde

    Dacă poartă masca sub bărbie foarte mare protecție are, 70% așa poartă poate și mai mulți

  2. Vlad Tepes Răspunde

    Sa intelegem ca daca de doi ani de zile autoritatile sanitare au lasat lumea sa poarte masca despre care azi spun ca e ” ca si cum n-ai purta masca” , stiind ca nu protejaza, au contribuit in mod constient la raspindirea virusului in comunitate ?
    Eu doar intreb, retoric desigur !

    • gogu Răspunde

      Omicron fiind mult mai transmisibila , este nevoie de o masca mai performanta .Inainte pentru Alfa era destul .
      Nici cea mai buna masca din lume nu este eficienta daca nasul este afara .Virusul intra pe nas, nu prin barbie.Si iese tot din nas si infecteaza pe altii .De aceea trebuie purtata corect .

      • asistenta Răspunde

        Oamenii ar trebui sa atraga atentia la cei ce umbla cu nasul afara , virusul eliminat de ei poate intra si prin ochii celor care poarta masca corect , si sa-i infecteze !!!
        O parte din infectii au loc prin ochi.Roseata si usturimea lor arata infectie .

      • .... Răspunde

        Două simptome neobișnuite ale coronavirusului Omicron au fost identificate la pacienți: ochi roșii sau conjunctivită și căderea părului.

        Potrivit medicilor, Omicron atacă enzima de conversie a angiotensinei 2, ACE2, care se găsește în părți ale ochilor, cum ar fi retina și celulele care căptușesc albul ochiului și pleoapa.

    • ... Răspunde

      @Vlad Țepeș. Mai bine nu scriai nimic. Încă nu ai aflat că EI veghează și EI estem perfecți? Uite dovada numai citește comentariile-răspuns.Oricine cu un minimum de școală generală și care a fost puțin atent la orele de biologie trebuie să știe că masca purtată de noi este bulevard pentru virus. Dimensiunea unui virus este infinit mai mică decât orificiile măștii. Dar cum EI trebuie să ne ofere soluții către populația speriată ln primul an se spunea că masca protejează numai să și purtăm. Uite acum încet-încet aflăm că cineva a mințit cu bună știință. Dar ei au voie pentru că ei se joacă de-a Sf.Gheorghe și balaurul cu virusul ăsta. Îți recomand prietenește să-i lași în pace și nu-i mai deranja cu comentarii. Oricum ce zici tu indiferent dacă e corect ori ba nu o să fie bine. Estimez că în maxim un an vom participa cu toții la primele emisuni cu participare colectivă a jocurilor “hungry games”. Na, atunci va fi showul complet! Până acum ce am prevestit s-a adeverit! Nemții vor să introducă impozit special pe carne și produse lactate! Mai țineți minte ce ziceam eu cu diminuarea forțată a consumului de carne la 25% din consumul antepandemie? Acum unii mănâncă rahat, în curând vor servi numai iarbă și nu la cânepă de aia făceam referire.
      PS. Un sfat prietenesc către ostașii vrednici ai apocalipsei. Să știți că în momentul în care se va ajunge la forma asta ce ziceam mai sus veți fi primii de care se va debarasa sistemul. Rumegați la asta.

  3. Satmarean 1 Răspunde

    Din pacate in tara asta se iau masuri prea tarziu. A trebuit sa treaca doi ani sa se trezeasca guvernul ca masca se poarta cu nasul afara si tot felul de improvizatii textile.

  4. ... Răspunde

    @Vlad Țepeș. Să-ți mai spun o poveste foarte scurtă. O cunoștiință foarte bună dealtfel lucrează în sistemul sanitar a trecut acum aproximativ un an prin covid. Nu nu știu ce simptome dar covid a fost. Frumos contabilizat, raportat. Apoi s-a vaccinat, ba mai mult a luat și boosterul. Acum după anul nou e iar bolnav de covid. Nu are comorbidități singura sa greșeală a fost că s-a dus la focurile de artificii! Nu mai bine făceam și noi cum a procedat Boc la Cluj? Cine a zădărnicit și cine a facilitat transmiterea virusului? Aud ceva? Iar acum la brekingnius că cică avem 148 de cazuri! Păi bineînțeles! A trecut o săptămână! Chiar și după doi ani nu știți ce și cum să faceți? Cine a pus umărul la transmiterea în comunitate a virusului? Ia să aud!!!

  5. Andrei Răspunde

    Vedeți să nu luați și Virusul Guvernului ăla te face și mai Tâmpit nu-i ii de ajuns că nu mai gândești logic

  6. Ozi Răspunde

    Peste noapte unii au devenit experti virologi… Unde intra si unde iese virusul la voi cred ca in creier a intrat si acolo va ramane mult timp.

    • ... Răspunde

      @Ozi, problema e la cei care atâta știu că pandemie și vaccin. Vocabularul lor se termină aici. Apoi mai răsar și unii care își descoperă brusc vocația, gen Jurma și apoi debitează aberații. Ca să fiu în trend cu ei ar trebui să fac și eu lucruri la care sunt chiar complet paralel. Mă gândeam să încep cu asamblarea de rachete. Ce zici?

      • Sâcă Răspunde

        Daaaaaa….măscărici….cum naiba îți mai pierzi vremea aici printre neștiutori, când valoarea ta este de nebănuit. Pierde omenirea un .. geniu…….mai poți ??.

        • ... Răspunde

          Zero barat de @ Sâcă! Nu puteai să ne ierți o zi, nu? S-a trezit vigilența-n tine? Sau s-a evaporat alcoolul sanitar din tine? Gata nu ai treabă prin casă, ai dus și gunoiul?😱😤💩🥴😭
          Ce ne-am face dacă nu ai debita și tu niște contre absolut gratuit și fără sens?
          But you save the day!!!

  7. hingeru Răspunde

    au masurat cu liniarul virusul si au observat ca se poate strecura prin masca din textile. Bine ca se pot vinde. Imi dau banii inapoi? Sa se retraga din piata acele masti, Sa fie numai cele bune de vanzare, sa nu ne duca in eroare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.