Ultima actualizare: azi, 10:26

Locale

Portocale pline de pesticide într-un supermarket din Satu Mare. Retrase urgent de pe piaţă

Portocale pline de pesticide într-un supermarket din Satu Mare. Peste 20 de tone de portocale pline cu pesticide au fost distribuite în România, ajungând inclusiv într-un supermarket de pe str. C.S. Anderco din Satu Mare, informează Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

“Vă informăm că urmare a notificării primite din partea furnizorului ANDROS STIL SRL, CARREFOUR ROMÂNIA SA a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a articolului menționat mai jos. Motivul rechemării: depasire a valorilor admise de reziduuri de pesticide (Dimetoat, Chlorpirifos).

Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus, comercializate în perioada 23.12.2021- 05.01.2022, să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, precizează sursa citată.

6 comentarii

  1. PBeată Răspunde

    Normal ar fi ca produsele sa nu fie scoase din depozite pana nu se primesc rezultatele analizelor cu stampila autoritatii fitosanitare cu mentiunea : bun pentru consum uman .

    • România reală Răspunde

      Întrebarea este unde erau frecătorii de mentă când astea au fost băgate în țară? Vă dați seama cum s-au cumpărat portocale în Ajun? Vă dați seama că mai tot a trecut/filtrat deja prin burți? Felicitări!😱😱😱🤮🤯😭
      Vă meritați salariile și sporurile, nu? Dar imediat va sări careva să zică ca să nu-i stresăm probabil. Rușinee!!

  2. Gheorghe Răspunde

    Salariile lor o sa spună ca sunt mici și o sa ceara măriri,sporurile de stress oricum întra pe card iar munca lor =ZERO.Asa cum spui oamenii au cumpărat și au mâncat poate peste 90% din respectivele fructe iar acum s-au trezit autoritățile sa găsească neconformități.Sunt curios celelalte magazine,începând cu cele de pe Careiului imediat după cimitir și terminând cu oșanu ce fel de produse vând?În piață sau la magazinele de cartier nu cumva se vând aceste fructe ,,tratate”?Dar despre merele,,naturale producător autihton”pline de chimicale ce spuneți domnilor?Știm noi cum procedează și ai noștri producatori cu marfa pe care o vând ca,,produse bio”!Dacă autoritățile și-ar face munca cu conștiinciozitate ar fi vai și amar de comercianți și asa zișii producători locali bio!!!

    • România reală Răspunde

      @Gheorghe. Aceste lucruri se vor tot întâmpla în Românica până când nu se găsește o modalitate prin care să fie “premiat” adormitul de la vamă care a “scăpat” acest transport. De fapt sunt mai mulți “adormiți” pe filieră care puteau împiedica acest lucru. Se poate frumos reconstitui traseul asta dacă se și vrea. Și că s-a întâmplat când s-a întâmplat e cu atât mai grav! E atentat la sănătatea oamenilor! Pomenești că au și fel de fel de sporuri cei în cauză, de stress, de toxicitate, de surmenaj???

  3. H&R Răspunde

    O să facă suc sau juice de portocale. Deci mare brânză…

  4. hingeru Răspunde

    sa le dam spor de toxicitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.