Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

Bilanț negru pe șosele: 30 de persoane au murit în accidente în județul Satu Mare, în 2021

Potrivit bilanţului prezentat de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare, în cursul anului 2021, pe raza judeţului Satu Mare, au fost înregistrate 99 de accidente rutiere grave, soldate cu 30 de morţi și 81 de răniţi grav.

,,În urma activităților proactive și reactive întreprinse în cursul anului 2021 constatăm că s-au produs 296 de evenimente rutiere soldate cu victime omenești, dintre care 99 accidente grave, cu 6 mai multe decât în anul precedent și 197 accidente ușoare. În urma acestora, au rezultat 237 persoane rănite ușor, 81 persoane rănite grav și 30 persoane decedate’’, informează IPJ Satu Mare.

În vederea diminuării numărului de accidente rutiere, polițiștii rutieri au organizat 124 de acțiuni preventive.

În urma activităților desfășurate de către polițiștii rutieri, au fost constatate 179 de infracțiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, au fost aplicate 36.064 de sancţiuni contravenţionale, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce 3.970 de permise de conducere, polițiștii acordând o atenție deosebită principalelor cauze generatoare, respectiv nerespectarea regimului legal de viteză 11.851 de sancțiuni, din care 2.284 pentru depășirea vitezei cu peste 50 km/oră, 1.153 de abateri săvârșite de către pietoni, 302 sancțiuni pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și 397 de depășiri neregulamentare.

Sursa: IPJ Satu Mare

Un comentariu

  1. Gheorghe Răspunde

    Statistici și iar statistici.Asta este viata omului,?…o statistica,un număr?Dar de ce nu se spune câți dintre cei care au murit nevinovați iar unii care au scapat trebuiau să mară ca ei au provocat moartea unor semeni nevinovați din prostie??!!
    Viata este nedreaptă și mnezăul bețivilor și al nemernicilor îi scăpa în loc sa-i omoare.Ce sa zică cei care au rămas schilozi,orfani sau văduve din cauza unor inconștienti cu permis de conducere dar fără un neuron,???Aceste statistici de ce nu se dau?….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.