Ultima actualizare: azi, 12:55

Locale

Cod roșu în Vama Petea. Coadă uriașă de camioane

O coadă uriașă de camioane s-a format în Vama Petea încă de la primele ore ale dimineții. Timpul de așteptare pentru șoferi este de aproximativ două ore. Vama Petea și Nădlac II sunt singurele din România, în acest moment, unde traficul de camioane este atât de intens, potrivit Poliției de Frontieră.

„Ca urmare a faptul ca sărbătorile de iarnă s-au încheiat şi mulți cetăţeni români se întorc în statele din vestul Europei, unde au reşedinţa, în prezent, pe sensul de ieşire din ţară, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa româno-ungară, se constată o creştere a valorilor de trafic”, transmite Poliția de Frontieră.

Au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea personalului planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră, precum și a arterelor de control deschise pe sensul de ieşire din ţară până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere. De asemenea, vor fi folosite staţiile mobile de control.

De exemplu, în P.T.F. Nădlac II, unul dintre cele mai tranzitate puncte de trecere de la graniţa cu Ungaria se lucrează 8 artere de control pentru autoturisme pe sensul de ieşire si două staţii mobile.

La graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care Poliția de Frontieră Română menţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră din ţara vecină, în vederea dispunerii unor măsuri comune de fluidizare.

În continuare, recomandăm tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţa cu Ungaria, astfel încât să se evite apariţia aglomerărilor:

  • pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac, P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Turnu, P.T.F. Vărşand
  • pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta, P.T.F. Borş, P.T.F. Borş II, P.T.F. Valea lui Mihai, PTF Săcuieni;
  • pe raza jud. Satu-Mare: P.T.F. Urziceni şi P.T.F. Petea
  • pe raza jud. Timiş: P.T.F. Cenad

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

 

 

3 comentarii

  1. Lol Răspunde

    O coadă uriașă? 🤣🤣🤣
    Presupun ca ati ieșit in teren sa vedeți?

    • c-block Răspunde

      @Lol, eu zic că e cod negru la ziare. Adică e în doliu cel care a inventat primul ziar și se răsucește acum în mormânt. Zilnic apar astfel de bazaconii bombastice! Nu se poate să fii așa aerian dar să ai pretenții de om de mass-media! Asta numai în gaura asta de mare Sătmar mai ține! Sper că i-am supărat acum și poate se mai mobilizează puțin. Că deocamdată informare corectă nu fac, anchete jurnalistice (doamne feri asta să nu supere pe cineva!) iar nu fac!

  2. Alin Răspunde

    Data trecuta au scris eveniment istoric la Petea s-au deschis artere de intrare pe sensul de iesire …. nu era si nu a fost deschis nimic idiotilor ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.