Ultima actualizare: azi, 08:03

Locale

Coronavirus Satu Mare: 162 de cazuri noi în județ, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 8.118 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 523 mai mult decât în ziua anterioară. 778 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 59.257 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 16.01.2022 (10:00) – 17.01.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 17 decese (9 bărbați și 8 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Bihor, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Maramureș, Mehedinți, Prahova, Satu Mare, Timiș, Vaslui.

Dintre cele 17 decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă  50-59 ani, 7 la categoria de vârstă 60-69 ani, 6 la categoria de vârstă 70-79 ani și 2 la categoria de vârstă peste 80 ani.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 4.027, cu 380 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI  sunt internate 485 de persoane, cu 11 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 485 de pacienți internați la ATI, 52 au certificat care atestă vaccinarea.

28 comentarii

  1. Cocojambo Răspunde

    Dumbrăvița, comuna cu cea mi mare rată de vaccinare din România bate record după record în materie de infectări. Astăzi, comuna a ajuns la peste 18.5 cazuri la mia de locuitori!

    • AziNu Răspunde

      Si Israel tot asa o patit

      • Maloco Răspunde

        Si Portugalia

        • Dr Răspunde

          Niciunde nu scrie ca te fereste de infectare, ci ca te ajuta sa nu ajungi la ATI.
          Rata deceselor este mult mai mica la tarile vaccinate. La nii incet dar sigur creste numarul celor intubati.

          • ...

            Tehnicianule veterinar! Cred că ți-am recomandat ce să faci cu diploma ta! Asta dacă este dar mă îndoiesc!

          • ...

            Recunosc ,am trecut prin boala ,de atunci am afectat creierul ,sunt si agresiv pe langa celelalte distrugeri :
            COVID-19: intracranial haemorrhage; ischaemic stroke; parkinsonism; Guillain-Barré syndrome; nerve, nerve root, and plexus disorders; myoneural junction and muscle disease; encephalitis; dementia; psychotic, mood, and anxiety disorders (grouped and separately); substance use disorder; and insomnia. Using a Cox model, we compared incidences with those in propensity score-matched cohorts of patients with influenza or other respiratory tract infections. We investigated how these estimates were affected by COVID-19 severity, as proxied by hospitalisation, intensive therapy unit (ITU) admission, and encephalopathy (delirium and related disorders).

          • AziNu

            Doftore! |Peste tot s-a spus ca te fereste de infectare . Peste tot s-a zis ca nu transmiti mai departe ! Peste tot s-a zis ca nu ajungi la spital! Peste tot s-a zis ca nu mori. Dupa care s-au razgandit. Nu are rost sa mai folosesti cuvintele astea magice “Niciunde nu scrie” .Si da , ai dreptate, numarul intubatilor creste INCET! Tu nu vezi ca , la cati infectati avem ,lipsesc mortii? S-a terminat pandemia, ies la iveala smecheriile si lucrurile necurate. Ai rabdare

  2. damaigreu Răspunde

    De ce doar acuma se spune ca dozele repetate pot sa iti afecteze sistemul imunitar? Se stia si inainte , dar medicii nu aveau voie sa vorbeasca . Cine spunea asta, risca sa ramana fara job! Ce e cu atatea cazuri de infarct ???? Anu trecut au murit de infarct peste 130 de sportivi! Tot mai multe cazuri cu probleme de inima in randul tinerilor vaccinati. Si se vorbea de efectele post covid. Sunt mult mai multe complicatii de la vaccin decat de la covid

    • Maloco Răspunde

      Presedintele parlamentului european tot de la vaccin o murit. Ironic, chiar ala care visa sa implementeze vaccinul obligatoriu . Acuma uitati-va la el! E sub pamant!

      • Adela Răspunde

        Mie o colega de servici a murit dupa 6 luni ce a trecut prin covid, si acum e pe moarte verisoara care acum un an a trecut cu greu prin boala , dar de atunci nu a mai fost bine deloc. Virusul e mult mai periculos decat pare. Ca cineva scapa, nu se stie pana cand.

      • @Maloco mincinosul Răspunde

        .. Bai mincinosule, omul de 65 ani era internat la oncologie, era bolnav de leucemie, si tu trebuie neaparat sa mintesti ca de la vaccin… RUSINE!

        • Maloco Răspunde

          Ce vrajeala! A primit diagnosticul de leucemie dupa booster

          • @Maloco mincinosul

            Ce o intorci, mincinosule, boala aia nu apare asa brusc cun insinuezi tu, dar ți neaparat sa fi sperietoarea de servici si incă unul cu cioara vopsita.

          • Maloco

            Dobitocule, tocmai de aia ca nu apare brusc boala aia…. la domnu din parlament o aparut “brusc” , ca sa musamalizeze ca a murit de la booster. Am auzit pe unu spunand de altu care o murit de covid si era vaccinat ca daca nu s-ar fi vaccinat era mai rau :)))

    • Alex Răspunde

      Vezi că AUR și Sosochistii îs in centru orașului,ratezi întâlnirea cu idolii tai

    • ... Răspunde

      Eu v-am zis…

      • ... Răspunde

        Păcăliciule de @Sâcă, rezumă-te la numele tău. Oricum ai vreo 10-15 din care să alegi!

    • Greudecapesti Răspunde

      De unde sugi astea? Cica tineri vaccinati….
      Sunt cei mai putin vaccinati… Si miocardita provocata de covid e de sute de ori mai grava, in Usa 20 tineri au facut miocardita, dupa vaccin 10 s-au tratat la spital, niciunul nu a murit, un procent important din cei infectati de asta mor.
      Vaccinarea stimuleaza imunitatea.
      Dar tu le stii, ca ai online tictak….

  3. Maloco Răspunde

    Indiferent cat va agitati , pandemia dispare. Iar Adela e IT ala , ii place sa fie gagica

    • ... Răspunde

      IT si realIT nu mai scrie demult, cineva scria pe invers in numele lui…

    • Press Răspunde

      Timpul de așteptare a ambulanței pentru testarea COVID s-a dublat în București, după o „creștere galopantă” a apelurilor
      Citeşte întreaga ştire: Timpul de așteptare a ambulanței pentru testarea COVID s-a dublat în București, după o „creștere galopantă” a apelurilor

    • AziNu Răspunde

      Înțeleg că nu mai interesează pe nimeni (c.n. certificatul verde) și faptul că avem peste 10.000 de cazuri zilnic și aceste cazuri cresc nu reprezintă o problemă în acest moment. Pentru mine reprezintă și vă spun de ce. 10.000 de persoane infectate înseamnă concedii medicale, înseamnă un cost pentru economie și societate, care nu este luat în calcul. (…) Sunt foarte curios dacă acesta a fost planul de la bun început, să avem un număr mare de persoane infectate sau nu. Eu nu văd niciun plan care să reducă numărul de persoane infectate, nu văd un plan care să crească numărul de persoane vaccinate, văd doar că suntem ok și toată lumea încearcă să ignore această problemă. Nu o ignor și vă spun că există un cost foarte mare pentru economie și trebuie găsită o soluție. Susțin certificatul verde

      • Dr Răspunde

        Si eu sustin doza 5

      • AziNu Răspunde

        Poti posta sub orice nick. Nu detin acte nickul asta. Insa tu, Dr,IT, si numele alea de femei (esti trans precis) ti-i le revendici si ai pretentia sa nu ma duc la tine in parcare la Continental sa iti dau o …. flegma

      • @AziNu Răspunde

        @AziNu. In noimebrie cand la fel am avut zilnic 10000 de cazuri am avut tot asa zilnic 450 de morti declarat de covid! Acum in schimb s-a bolcat robinetul la morti. Al drq de mortal e omicronul asta! Vaccinul este clar depasit de mult asa ca nu vad ce ne-ar putea ajuta certificatul verde. Este foarte mare procentul de eroare la vaccinare. Inadmisibil de mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.