Ultima actualizare: azi, 17:11

Locale

FOTO. Liberalii sătmăreni l-au omagiat pe marele om de stat Vasile Lucaciu

Liberalii sătmăreni l-au omagiat pe Vasile Lucaciu, una dintre cele mai importante personalități politice, culturale și istorice ale românilor ardeleni. Președintele PNL, Adrian Cozma, împreună cu membri ai partidului, i-au adus un omagiu lui Vasile Lucaciu la statuia din centrul municipiului Satu Mare, dar și la casa memorială a acestuia, în localitatea Apa.

Liberalii au depus coroane la statuia lui Vasile Lucaciu din centrul orașului, la casa  memorială au ținut discursuri despre viața lui și despre impactul pe care acesta l-a avut asupra culturii și a politicii române. De asemenea, au avut loc și câteva momente artistice.

„O zi dedicată lui Vasile Lucaciu!
Ne-am adunat în centrul municipiului Satu Mare la statuia marelui om de stat pe care l-a dat Sătmarul și ne-am deplasat și în localitatea Apa, la casa lui Vasile Lucaciu. În aceste două locuri și-a petrecut și ultimii ani din viață, după decenii întregi de lupte pentru apărarea și libertăților și drepturilor românilor transilvăneni din a doua parte a secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea. Una dintre personalitățile care nu doar merită cinstite o dată pe an, ci care trebuie să-și găsească un loc în cărțile și manualele de istorie”, este mesajul președintelui PNL, Adrian Cozma.

8 comentarii

  1. ExLiberal Răspunde

    Băi leprelor care sunteți, voi nu trebuie să respectați regulile de distanțare socială, având în vedere că suntem în plin val 5 al pandemiei?
    Regulile de distanțare și obligativitatea purtării măștii de protecție sanitară în TOATE spațiile sunt doar pentru pulime?
    Sunt curios dacă se va sesiza vreun organ al statului, în condițiile în care un simplu cetățean este amendat drastic dacă este prins în public fără mască, iar aceste exemplare a au grămadă, fără mască și fără a respecta absolut nimic!
    PUIE MNL!

    • H&R Răspunde

      Dacă ești vaccinat, ești în God Mode.
      Dacă nu-ți place acest “game”, poți ieși din el.
      Mission accomplished sau Mission Aborted depinde de tine.
      Succes!
      😳☮️👍

    • c-block Răspunde

      Măi @Exliberal! Ăștia sunt mai liberali decât ceilalți, p@limea liberală sau de altă coloratură! Nu vezi că unii au sau au avut carnete de la mai multe partide în numele cărora figurează ceva cu liberalii (alde, pedele)? Deci dacă au carnet de liberali sunt scutiți de măsuri de protecție și punct! Idem a fost și la inaugurarea de la Ardud! Ce mare scofală?

    • Adi Răspunde

      Romeo Pop mare liberal , medic veterinar angajat la ferma și abator.
      UN OM DE SUCCES !!

  2. c-block Răspunde

    Și încă un lucru. Vasile Lucaciu nu a fost liberal. A fost membru al Partidului Național Român din Transilvania care după unire s-au unificat în 1926 cu Partidul Țărănesc din vechiul Regat condus de Ion Mihalache. Că văd că la unii capitolul istoria țării este cam tulbure și pun mâna pe orice și oricine după bunul lor plac.

    • Gigi Răspunde

      De unde vrei sa știe Cozma și bolovanii care îl inconjoara lucrurile astea, la Forestier nu au avut ore de istorie doar de traforaj!!!:)))

      • c-block Răspunde

        @Gigi, văd acolo una bucată persoană care a și luat cuvântul cu ceva carte în mână pentru cei care sunt mai puțin cunoscători în domeniul politicii și care teoretic ar trebui să știe. Cel puțin Dumnealui. Dar ce să faci! Asta este cu asta defilăm!😱😲😨😫😰 Cică “România educată”?????

        • joliku Răspunde

          Batăr de ar sta ascunși undeva sa nu-i vadă nimeni. No da’ sti cum îi, prostu’nu-i prost destul până nu îi și fudul. Trai bun cu baba🐈‍⬛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.