Ultima actualizare: azi, 12:33
Locale

FOTO. Protest spontan la Garda de Mediu Satu Mare: ,,Salarii mici, pretenții mari!’’

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu au declanșat, joi, un protest spontan. Ei acuză că legea salarizării este aplicată și în cazul lor: ”Noi nu suntem niciodată excepția de la înghețarea salariilor, ci doar regula”. Și la Satu Mare mai mulți angajați ai Gărzii de Mediu au protestat astăzi față de înghețarea salariilor.

Angajații Gărzii de Mediu Satu Mare au protestat, astăzi, față de înghețarea salariilor. Aceștia au afișat mai multe mesaje, printre care ,,Salarii mici, pretenții mari!’’, ,,Garda umilită, natura jefuită” sau ,,La muncă egală, drepturi egale”.

,,Noi, comisarii Gărzii Naționale de Mediu, am declanșat acțiunea spontană de protest, astăzi, 13 ianuarie 2022. Oprim pentru 2 ore toate activitățile de inspecție și control. Protestăm împotriva discriminării salariale, a inechităților la care suntem supuși, a tratamentului care ni se aplică de 5 ani încoace: minciuni, amânări, umilințe! Protestăm cu speranța ultimă că statul român va înțelege, o dată pentru totdeauna, că bătălia pentru un mediu curat trebuie dusă cu oameni motivați și sprijiniți în misiunea lor”, au anunțat aceștia printr-un comunicat de presă.

Comisarii Gărzii de Mediu afirmă că nu sunt suficiente discursurile politicienilor despre protecția mediului.

,,Veniți cu noi pe teren să vedeți în mod real cu ce ne confruntăm zi de zi! Să simțiți pe pielea voastră furia din neputința de a ne face profesia, așa cum am vrea să ne-o facem! Nu fiți complici cu cei care acționează sistematic împotriva drepturilor românilor la sănătate și la un mediu sănătos! Rezolvați problema finanțării adecvate a Gărzii Naționale de Mediu”.

Potrivit acestora, legea salarizării nu este aplicată în cazul lor.

,,Din 2017 ni se tot promite că legea salarizării, 153/ 2017 va deveni realitate și pentru noi. De la an la an, salariile sunt înghețate pentru cei din GNM. Noi nu suntem niciodata exceptia de la înghețarea salariilor, ci doar regula. În 2022 pentru 2021, în 2021 pentru 2020 și asa mai departe.

Toți decidenții guvernamentali din ultimii ani și-au încălcat grosolan promisiunea că drepturile noastre legitime vor fi onorate. Nici acum, în 2022, nu beneficiem de prevederile legii! Suntem instituția publică cel mai prost plătită din întreaga țară!

Avem atribuții și responsabilități sporite de la an la an, dar salarizarea a rămas cu mult în urma altor instituții publice, cu încărcare profesională sub cea a GNM. Cu salarii de cca. 2600 de lei, fără suport juridic asigurat de instituție e greu să trăiești, să-ți faci munca așa cum se cuvine, darămite să mai prestezi și serviciu de permanență neplătit!

Protestul nostru nu se va opri aici! Este primul pas către grevă generală pe termen nelimitat”, conform comunicatului semnat de președintele Sindicatului Național al Gărzii de Mediu, Valentin Neagoe.

8 comentarii

 1. H&R Răspunde

  Nu de alta, da Garda asta de Mediu cu ce se ocupă? Este cumva un nou partid? Sau e firma privată cuiva?

  • Bucuresti Răspunde

   Daca esti prost si vrei sa traiest in mizerie macar nu comenta . Acesti oameni sunt cum se cade si fac treaba buna..

   • Radu Teodorescu Răspunde

    cumsecade ai vrut sa spui!!!

    • Unu' Răspunde

     Nu, a zis bine, dr s-a exprimat greșit!
     Cum se cade, adică cum îi cade bine celui care primește mita!
     Tocători de bani publici plătiți regește!

     Domnilor și doamnelor “gardieni ai mediului”, dacă nu sunteți mulțumiți de salariile de la stat (degeaba), vă așteptăm cu brațele deschise în sectorul privat, la produs!

 2. Nimeni Răspunde

  Daca esti trist si simti ca ti s-au inecat toate corabiile, gandeste-te ca odata ai fost spermatozoidul cel mai rapid dintre toti.

 3. logica Răspunde

  De ce nu cer mariri de salarii de la cioriile din gradina romei si din tot orasul… pe care le protejeaza atata in detrimentul copiilor care s-ar juca si ei prin parcuri fara sa fie kkt de pasari peste tot?!

 4. Unu' Răspunde

  Domnilor și doamnelor “gardieni ai mediului”, dacă nu sunteți mulțumiți de salariile de la stat (degeaba), vă așteptăm cu brațele deschise în sectorul privat, la produs!

 5. numa' zic Răspunde

  O institutie degeaba… In fiecare an le-am semnalat ca undeva in spatele Apaserv-ului se focalesc ceva deseuri dupa fumul gros ca de locomotiva. Mi-au cerut sesizare scrisa, probabil pt. a se justifica in fata celor verificati, sa nu creada ca a fost initiativa lor ca ei n-au asa ceva. Desfiintarea!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.