Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

FOTO&VIDEO. Rugăciune pentru Satu Mare. Toate cultele s-au rugat împreună pentru oraș

Primăria Municipiului Satu Mare și Consiliul Local au organizat joi, 13 ianuarie ,,Rugăciunea la început de an”, eveniment care se află la cea de-a II-a ediție.

,,Am dorit să mulțumim și în acest an pentru tot ce am realizat să facem, cu binecuvântarea lui Dumnezeu. Am trecut peste multe provocări, dar am rămas uniți, iar acest lucru se datorează credinței și valorilor noastre. Avem țeluri și obiective comune, ne dorim fiecare binele municipiului și bunăstarea sătmărenilor. Este un prilej bun pentru a ne reaminti că numai împreună vom putea ajunge să creăm o lume mai bună pentru copiii noștri. Le mulțumesc tuturor reprezentanților cultelor religioase că au fost și în acest an alături de noi și îmi doresc să păstrăm pe tot parcursul anului care a început același sentiment al unității și solidarității!”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Evenimentul a avut loc în sala mare a Casei Meșteșugarilor, iar cuvântul de deschidere a fost adresat de către consilierul local Dohi-Trepszker Lilla-Etelka, în calitate de inițiator al evenimentului.

,,Se întâmplă atât de multe în jurul nostru, încât nu este ușor să decidem pe ce să ne concentrăm. Răspunsul este greu de găsit și de multe ori timpul de care dispunem este limitat, așa că începem anul prin a-I cere Lui Dumnezeu înțelepciune în deciziile noastre.”, a declarat consilierul local Dohi-Trepszker Lilla-Etelka.

La Rugăciunea de început de an au participat episcopul romano-catolic Schönberger Jenő, protopopul greco-catolic român Dumitru Roman, preotul paroh Pallai Béla din partea Protopopiatul greco-catolic maghiar, preotul Chiș Alexandru din partea Protopopiatul Ortodox, preotul Kiss József de la Biserica Reformată, pastorul Danciu Ioan de la Biserica Penticostală, pastorul Kovács József din partea Bisericii Baptistă, preotul Pálffy Anna Mária- din partea Bisericii Unitariane și preotul Illyes Sandor din partea Bisericii Evanghelice.

Reprezentanții tuturor cultelor religioase au adresat pe rând rugăciuni pentru sănătatea locuitorilor municipiului Satu Mare și pentru bunul mers al proiectelor derulate în municipiul nostru.

9 comentarii

  1. xpert86 Răspunde

    S-au rugat pentru Govor ca sa mai ajunga prefect????!!😅😅😅😅

    • Alin Răspunde

      Ei…… se pare că govorache bate pasul pe loc ca măgarul între oi, planetele nu vor să se alinieze in favoarea numirii ,fiind ținute de băieții cu ochi albaștrii in complicitatea lui Cristescu și Cozma, daca ratează trenul asta govorache este terminat politic….sa încapă pe mana lui informații clasificate!?🤦… cum ii executa pe toți prin județ așa cu cate o hârtiuță scoasă de la naftalină,…..băieții cu ochi albaștri nu apreciază intenția, drept urmare va intra în istoria politicii sătmărene cat mai curând!

  2. cetatean Răspunde

    Primitivi :))) In 2022 ne ocupam de ceremonii primitive ,suntem de rasul curcilor 🙂

  3. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Urmează ceva rugăciune pentru ploaie?? Apoi ne mai mirăm că suntem catalogați cum suntem ln vestul Europei? La câte obiceiuri prostești perpetuăm!?!?

  4. Ășâțî Răspunde

    Suntem în evul mediu și n-o să ieșim niciodată.

  5. Femeie Răspunde

    dar unde-,i Cozma ?? A ratat un eveniment

  6. Gheorghe Răspunde

    Aceste rugăciuni valorează exact un mare ZERO!!!Dumnezeu vrea ca oamenii sa demonstreze ca sunt sinceri interesați de o apropiere reala de divinitate.Ne-am învățat sa cerem,sa cerșim orice de la Dumnezeu,sa-i dam noi de lucru,sa-l trimitem în stânga și îndreaptă sa credem ca pe EL îl intereseaza toate prostiile,toate șmecheriile, fățărnicia și meschinaria noastră.Nimic mai fals,fiecare umblă sa înșele sa facă rău în asa fel încât am ajuns, meșteri în facerea răului”si venim sa ne arătăm lumii ca vezi doamne ne rugam pentru oraș,tara,lume…..Fals…

    Iată ce trebuie să faceţi: Fiecare să spună aproapelui său adevărul; judecaţi în porţile voastre după adevăr și în vederea păcii; niciunul să nu gândească în inima lui rău împotriva aproapelui său și nici să nu iubiţi jurământul strâmb! Căci toate lucrurile acestea Eu le urăsc’, zice Domnul.”
    Noi continuam sa trăim ca niste ticăloși șchiopătând de amândouă picioarele…
    Hoția,minciuna,invidia ,răutatea,meschinaria nu ni le va tolera Dumnezeu niciodată nici nu ne va scăpa de ele….NOI trebuie sa ne schimbam modul de gândire,felul în care ne raportam la oameni….nu putem sa iubim pe Dumnezeu dacă facem rău oamenilor mintindu-i furandu-i mărind preturile impozitele taxele serviciile și traiul de fiecare zi….voi sunteți în TOTALĂ contradicție cu legea lui Dumnezeu și oricât va veți (ne vom)ruga EL nu ascultă!
    Săracul văduvă orfanul angajatul(simbriașul)sunt batjocoritî cu venituri la limita subzistentei și voi veniți sa va afișați ca va rugați pentru noi?…chiar nu va este rușine,nu va esre frică de Dumnezo.Care din voi trăiți cu venitul unui pensionar din fabrica 1400 lei sau a unui angajat cu 2000 lei salar/lună?…și să mergeți zilnic la munca la patron 8-10 ore/zi,doua sau trei schimburi?…vi s-au bulbucați ochii de grasime și mai ziceți ca sunteți cu poporul….nicidecum,never never.Mergeti acasă și schimbati-va comportamentul ca altfel ai dracului sunteți cu toții!!!!

    • cazma Răspunde

      gheorghe am apreciat comentariile tale intotdeauna dar acum ai cam sarit calul . Nu stii ce salariu am nici cat dau din el pentru altii nu ai fost acolo sa vezi ca ma rugam sincer , cine te-a pus pe tine judecator peste noi? In Biblia ta nu scrie cine este singurul judecator?

      • Gheorghe Răspunde

        Cazma sau hârleț?…citește atent încă o data ce am scris și vei vedea ca nu am treaba cât câștigi tu.Oricum dacă nu ai câștigă îndeajuns ca să te poți întreține ai cere(cerși)ai avea al doilea job,ai fura,ai primi de undeva sau ți-ai schimba locul de munca.Nu? Crezi ca dacă te lauzi(ca un adevărat fariseu) ca dai din banul tău faci impresie….bine că dai,dai pentru tine dar fără sa te lauzi ca dacă te lauzi dai degeaba.Daca din tot comentariul meu ai înțeles doar asta înseamnă că nu avem ce discuta mare lucru.Si de unde știi ca nu am fost acolo?…
        V-au chemat politicienii sa veniți și sa va rugați ca să ce?…ca sa vadă poporul ca ei sunt cu religia,ca sunt interesați de binele urbei iar voi fuguta,fuguta va confirmați ca să nu se supere politicienii.Da mărturisire înainte de rugăciune ați făcut?V-ati marturisiti ura și răutatea interconfesionala dintre oameni și liderii lor?…
        Cum sa te aduni și sa zici ca te rogi pentru nație când ortodocșii și catolicii spun despre evangheliști ca sunt sectari,oi rătăcite ca sunt tremurici ca sunt pe calea pierzaniei ca si-au lăsat credință cea veche și ca nu sunt pe calea cea bună în schimb evangheliști spun despre ceilalți ca sunt pe calea pierzării ca sunt,,din lume”!???ortodocșii se știe ca ,sunt frati” cu catolicii dar s-ar bea intr-un pahar cu apă!!!și dintr-odata se aduna și spun ca sunt uniți și fac ce ar trebui sa facă….sincer este total fals este părerea mea și a bibliei.
        Nu vă întrebați de ce oamenii nu tare vor sa va urmeze și în loc să fiți călăuze și lucrători împreună cu Cristos ajungeți mulți sa fiți o piatra de poticnire?
        Mulți dintre voi aveți în comunitățile voastre,,pe tabel” 200-400 de enoriași dar cei care frecventează bisericile sunt 30-60 și de sărbători va bucurați ca se aduna 100 de enoriași??Ce faceți voi pentru cei care nu frecventează?va interesează acele oi pe care le aveți pe tabel și nu cauta biserica numai din an în Paști?Care este interesul tău pentru acea persoana din turma ta,ca zici ca ești pastorul de suflete?Umbli după oile rătăcite?
        Hârleț orașul acesta este mic și veștile rele(mai ales)circula cu mare repeziciune și oamenilor nu mai poți sa le vinzi gogoașa cu,,Fă ce zice popa(pastorul)nu face ce face popa(pastorul)”….au trecut acele vremuri.Oamenii(buni și răi)au nevoie de lideri politici și spirituali demni de urmat nu fățarnici și șmecherași care învârt tot felul de afaceri veroase.
        Cer scuze dacă nu sunt în asentimentul tău și dacă ți se pare ca am fost prea acid dar departe de mine sa judec,judecătorul cel drept ne judeca pe toți(intre toți ma număr și eu)dar de ce oare atunci cand ni se spun lucruri care nu ne sunt pe plac(fie ele și lucruri adevarate)venim cu lozinca asta a judecatului?…
        Știi și tu ca doar și vouă vi se spun astfel de lucruri când mustrati păcatul,sau pe păcătosi!..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.