Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

FOTOGALERIE. Mihai Eminescu, omagiat la Satu Mare: 172 de ani de la nașterea marelui poet

Mihai Eminescu a fost comemorat, astăzi, în municipiul Satu Mare, la împlinirea a 171 de ani de la nașterea sa. Manifestarea a avut loc sub genericul Ziua Culturii Naționale, în fața Colegiului care poartă numele ,,poetului nepereche”.

Evenimentele au debutat la bustul poetului național din fața Colegiului Național „Mihai Eminescu” și la Monumentul Limbii Române, acolo unde au avut loc depuneri de coroane și jerbe de flori.

În această seară, sâmbătă, 15 ianuarie, în intervalul orar 18:00- 21:00, va avea loc o proiecție video pe clădirea Colegiului Național „Mihai Eminescu”.

Evenimentele din cadrul Zilei Culturii Naționale vor continua și luni, începând cu ora 14:00. În cadrul unui parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj va avea loc, în Galeria de Artă a Centrului de Creație Satu Mare, expoziția “Fotografia – document etnografic”.

Peste 60 de fotografii etnografice selectate pentru ediția a XVIII-a a Concursului F-DE, alături de cele 11 imagini laureate ale ediției, vor purta publicul sătmărean prin satele noastre aflate la început de mileniu. Unele din aceste comunități își păstrează tradițiile și un mod de viață ancestral, altele fac eforturi pentru ca acestea să nu se piardă, conștiente de importanța salvgardării tezaurului material și imaterial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.