Ultima actualizare: azi, 10:34

Locale

Lucrări de urgență la fosta Psihiatrie din Satu Mare. A fost pericol de prăbușire

Fosta clădire a Psihiatriei din municipiul Satu Mare se află sub ample intervenții de urgență pentru a nu se dărâma. Lucrările se desfășoară și la clădirile C1 și C2 de pe strada B. St. Delavrancea numărul 1.

Clădirea fostei Psihiatrii a fost retrocedată Episcopiei Romano-Catolice. Primăria Municipiului Satu Mare a emis autorizația de construcție, iar data începerii a proiectului a fost 17 septembrie 2021, astfel, termenul de execuție fiind de 12 luni.

21 comentarii

  1. Aspi Rina Răspunde

    Episcopia romano catolica deja detine jumatate din cladirile vechi din Satu Mare! Au fost bolnavi cu capul cei care au dat legea cu retrocedarea “in integrum” !!

    • Aspi Rina Răspunde

      Mă roade undeva because sunt vinitură de aia tip sârmă. Mi-ar fi plăcut și mie să pun așa pe nemeritate mâna pe ceva clădire de asta veche dar ce să cer? Bordeiul lăsat acasă moștenire de bulibașa?

    • Adi Răspunde

      Din nou ungurii își pregătesc infrastructura pentru a reabilita clădirile pe banii satmarenilor iar ulterior le dau destinație comercială .
      Autoritățile statului stau pasive cum hunii fură pas cu pas tot orașul .
      Vezi cazul pescăruș care a luat o turnură rezidențială pe banii contribuabililor .

      • Sunt Bou Răspunde

        Este o investitie PRIVATA (!) dupa ce starul roman a distrus cladirea luata de la proprietari. Capisci???

  2. Vlad Tepes Răspunde

    Pe mine ma revolta faptul ca noi romanii nu numai ca nu am cerut restituirea proprietatilor in Ungaria, dar pe vremea guvernarii Tariceanu am renuntat expres la fostele proprietati Gojdu din centrul Budapestei, doar asa , ca sa fim baieti cuminti !!!
    Nu e prost cine cere.
    E prost cel care da neconditionat !

    • @Vlad Tepes Răspunde

      @Vlad Tepes, ar fi o pită bună de mâncat pe tema a cui e proprietatea aia evocată și cum s-a născut toată problematica. Nu e chiar așa cum crezi dar nu contează. Începe cam totul de la naționalitatea celui care le-a făurit. De “țințari” ai auzit, ăia care se trag din Moscopolie? Dacă stăm și ne gândim statul nostru a moștenit mai mult de o grămadă de imobile de care își bate joc sistematic. Probabil și pentru faptul că tot timpul reamintesc de cum au luat naștere. Deci …. Eu zic că am cam picat testul la protecția patrimoniului. Nu sunt mândru de asta. Numai uită-te cum a ajuns Băile Herculane. Dacă stau și mă gândesc Sovata putea ajunge la fel. Noroc cu investitorii irredentiști care au salvat stațiunea. Și ce scandal făceau unii de parcă luau cu ei stațiunea! Și ce de bănet aduce la buget acum!!! Deci … Stai calm omule să nu faci ceva AVC.
      Recomandare. Înainte de a fi așa și pe dincolo eu zic să ne uităm așa puțin adânc în noi, pios cum se spune. Și măcar în ceasul al 12-lea să ne apucăm de treabă. Cât mai e ce să salvăm pentru că ar fi mare păcat.

  3. @ @ Răspunde

    In esența ta…mare gunoi ești … irredentist , puțin spus ,sau “înfocăcat susținător…
    Pe Tăriceanu lasă-l in pace, numele Ungureanu nu-ți spune nimic in afacerea Gojdu, te faci că plouă…?
    Cu recomandarea i-ți mai acoperi reala identitate.

    • @Vlad Tepes Răspunde

      Văd că deranjează adevărul. Și nu am știut că sunt români prin Moscovopolie asta dacă zici că e moștenire-moștenire. Când încetez să manipulezi faptele li oamenii vei fi infinit mai fericit, crede-mă! O întrebare. Îți place cum arată patrimonul construit al țării? Sau și pentru asta alții sunt de vină și nu noi suntem impotenți sau chiar de rea credință? Culcă-te!

  4. Mae Răspunde

    Cristescu intra in acțiune !!!!,Gabore o sa te înfunde pușcăria cum așa de unde și pîna unde retrocedezi așa tu clădiri !!!! Mare gunoi ești este ultimul tău mandat 100%

    • Întrebare către @Mae Răspunde

      Întrebare către @Mae. Știi cine conduce comisia de retrocedare? Că mie mi se pare că nu!

    • Codrean Răspunde

      Te strange opinca dragul mamii? Ia spune-mi si mie o cladire veche in oras ca a fost contruit de romanasi?

      • @Codrean Răspunde

        Io crecă fermentează mămăliga și li s-a urcat la cap. Asta în loc să încerce să judece cu cap. Aia crecă nu-i deranjează că în primul rând a fost construit de biserică din banii enoriașilor, a fost primul spital din oraș și că 50 de ani a fost utilizat gratis de stat fără să se plătească nimic și fără să se îngrijească de starea clădirii cum trebuie!

  5. Vlad Tepes Răspunde

    Baieti, eu mu am spus altceva decit ceea ce spun istoricii.
    Asa ca stati voi linistiti, nu o sa fac AVC de asta…
    Sint si eu de acord ca ne batem joc de avutia nationala. Da, Baile Herculane ar putea arata precum Karlovy Vary … daca ar fi administrate de cehi !

    • @Vlad Tepes Răspunde

      Exact la aceste adevaruri mai trebuie sa lucrezi. Nu de rautate spun.

    • H&R Răspunde

      Dar dacă ar arăta ca Casa Gojdu din Bp sau să zicem Hajdúszoboszló sau Nyíregyháza Sóstó ar fi problema cu ungurii. OK.
      Hai să vedem cum stăm cu gările de căi ferate din HU și din RO? Care-s mai frumoase, care cum sunt întreținute. Sau cu căile ferate, de ce nu. Care au viteze mai mari.
      Casa sau Curtea Gozsdu are ca arhitect tocmai un belit de ungur. Nu-i problemă? Dar în RO ce este construit de unguri, sunt lăsate să se ruineze. Nu-i bai, construim o biserică în locul lui.
      ☮️
      Hai pace. Să nu ne certăm, că nu are nici-un rost.

      • ... Răspunde

        @H&R, îți aduci aminte aici la noi de sinagoga aia mică care s-a prăbușit pe strada pe care nu se circulă cu mașina dintre centrul vechi și piața mare? Ghici cine a primit ani buni în administrare ca să refacă și să folosească după aceea imobilul? Cine a stat cu mâinile în sân și a așteptat până pică singur? Acum că imobilul nu mai este și primăria a preluat din nou gestiunea și începe să construiască ceva acolo ce s-au supărat unii că de ce nu ei au primit??? Măi, unii dintre voi sunteți mai mult decât obraznici și întindeți mâna! Nu vă e rușine, așa pe persoană fizică?

        • H&R Răspunde

          @… Da stiu, era depozit de tigari candva acolo, apoi lasat in paragina pana s-a prabusit. Trist dar adevarat!

  6. Y_grec Răspunde

    Pare o renovare tipica a lui tarr , cum a facut sila Dome unde pusca iar igrasia oeste tot

  7. Marshall Răspunde

    Si , ce va doare ?
    ca nu apartine unui grup de interese din Bucuresti ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.