Ultima actualizare: ieri, 20:48
Locale

Permis pentru viitor. Școală de șoferi gratuită pentru tinerii din medii defavorizate

Permis pentru viitor – Înscrieri până în 21 ianuarie. Programul oferă sprijin financiar tinerilor din medii defavorizate pentru acoperirea costurilor școlii de șoferi.

Prin intermediul acestui program sunt acoperite costurile necesare pentru obținerea permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o condiție sau poate fi un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu existente.

Persoanele eligibile pentru finanțare sunt tinerii din medii defavorizate, cu vârsta între 18 și 25 de ani care doresc să obțină permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.

Solicitările de finanțare pot fi transmise online sau prin poștă până la data de 21 ianuarie 2022.

Pe lângă formularul de înscriere completat sunt necesare cinci documente:

– scrisoare de motivare personală

– anchetă socială

– declarație de susținere și mentorat pe perioada instruirii

– ofertă de preț de la școala de șoferi

– document despre nivelul studiilor absolvite

Detalii și formularul de înscriere se găsesc pe https://pentrucomunitate.ro/ro/permis

În decursul celor șase ediții anterioare ale acestui program, 117 tineri au finalizat cu succes cursurile și examenul, iar alți 32 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen.

Din Satu Mare au fost finanțați 15 tineri, dintre care șapte au obținut permis de conducere și alți doi sunt înscriși la școala de șoferi.

Programul, ajuns la cea de-a șaptea ediție, este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de compania MOL România.

 

Un comentariu

 1. Gheorghe Răspunde

  Din ,,medii defavorizate” cine fac parte?
  -cei care isi beau alocatia lunara si nu au copiii lor painea pe masa
  -cei care nu muncesc,nu figureaza ca ar fi muncit vreodata,detin smartfone-uri si dau o gramada de bani pe net,jocuri pe telefon,calculator si copiii lor nu au din ce trai?
  -cei care lucreaza pe cont propriu prin constructii si alte domenii(propriul angajat)facand o gramada de bani si neplatind nimic la stat,ei nu figureaza nicaieri cu vreun venit cu toate ca au pe nume case,masini si terenuriiar daca mergi la ei in casa vezi numai aparatura de ultima generatie(sunt si din astia,,saraci ii cunoastem…)
  -asistatii sociali care nu au muncit in veci si ai caror copii le calca pe urme parintilor,bunicilor,strastrabunicilor si ai caror urmasi vor fi vesnic asistati sociali,bolnavi de chiulangita cronica nevindecabila?
  Medii defavorizate…he,he,he!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.