Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

Rafila estimează 800.000 de infectări în valul 5: “Cu cât întârziem certificatul verde, cu atât scade utilitatea lui”

Ministrul Sănătății readuce în discuție și certificatul verde obligatoriu. Cu cât întârzie adoptarea acestuia, cu atât eficacitatea lui va deveni mai puţin relevantă, susține Alexandru Rafila.

,,Probabil că săptămânile următoare vor fi hotărâtoare şi vom avea un răspuns legat de acest certificat. Cu cât se introduce mai târziu în evoluţia unui val pandemic, cu atât utilitatea lui scade”, a declarat Alexandru Rafila, într-o intervenție la Antena 3.

Ministrul a mai spus că se aşteaptă ca în valul 5 să avem un număr dublu de cazuri, față de valul 4, când au fost confirmate, în total, 400.000 de îmbolnăviri.

,,În valul 4 am avut circa 400.000 de îmbolnăviri confirmate, prin diagnostic. Câte îmbolnăviri vom avea în valul 5 rămâne de văzut – noi estimăm probabil o dublare a numărului de cazuri în acest val”, a afirmat Rafila.

În 19 octombrie au fost înregistrate peste 18.800 de infectări în interval de 24 de ore.

Sursa: Digi24

14 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Numărul cazurilor noi de infectare a explodat azi. Peste 3.900 de cazuri s-au înregistrat în ultimele 24 de ore, mai mult decât dublu față de ziua de ieri. În acest context, autoritățile pregătesc noi restricții pentru români, ce ar putea semăna chiar cu un lockdown parțial.

    • H&R Răspunde

      @H&R fals! Băăă hoț de nick! Pe lângă că ești hoț, mai ești și prost. Du-te la culcare că te așteaptă n+1 doze de “vagcin”.

    • Sug pwle, gratis! Răspunde

      Bai H&R ce bine ma distrez ca scriu in numele tau, dar si in numele altora. Nici nu crezi.
      Hai ca mai scriu si mai multe. Cum sug pwle multe!
      Stie toata lumea ca-s dobitoc, dar asta pe mine nu ma deranjeaza, tot mwist voi fi pana la moarte.

      • Qastions pandemic Răspunde

        Cu care varianta a virusului estimează atâta cazuri:cu Omicron sau cu Ihu,noua mutant apărută în Camerun sau nu de ultimul rand cu Florona(jumi-juma Influenza+corona)???

  2. ... Răspunde

    Corect, trebuie sa ne vaccinam cu doza 3, si sa-mi scot nazipassul.

    • ... Răspunde

      Deja se cere și doza 4 în multe țări. În curând va trebui lunar. Spor la vaccinat falsule. Tu o să stai la coadă la vaccinare în loc să-ți vezi de viață. Felicitări. Cum am mai zis sunt vaccinat cu doză dublă dar din solidaritate (ceea ce mulți vaxeri nu cunosc ca și noțiune) nici nu am încercat să mi-l scot. Sper ca toate acele zone unde se cere să dea grabnic faliment. Sper să fiți odată și trași la răspundere. Deja ce se întâmplă seamănăîcu introducerea comunismului la noi. Tot brigadierii cominterniști erau numai cu lupta dreaptă și vroiau binele pentru restul. Apoi știm ce a ieșit! Ca și comportament nu este absolut nici o diferență.

  3. AziNu Răspunde

    Deja ămi urca zahărul de la asta, am gandirea cețoasa de la trecerea prin Covid.

  4. Sorin Răspunde

    Hai sa dam mana cu mana si sa mergem toti la vaccin sa nu-l suparam pe tov. Rafila care-i stresat la randul lui de Ursula care-i stresata ca nu se consuma vaxinurile. Ori te omoara virusul in spital ori vaccinul dupa o vreme,totuna-i ca suntem multi. Sper ca anul acesta DUMNEZEU SA NE SCAPE DE TOTI OAMENII TOXICI CARE NE CONDUC SI DE TOATE VALURILE INVENTATE SA NE PUNA CU BOTUL PE LABE! Nu uitati ca e sezonul gripei, asa a fost in fiecare iarna!

  5. RealIT Răspunde

    in lume au murit aproape 10 oameni de la omicron! Vaccinati-va repede!

  6. Lili Răspunde

    Marea coalitie cu ficusul de la Cotroceni in frunte, o tot lalaie pe tema certificatului verde, care daca era sa fie adoptat si util trebuia sa fie de mult adoptat.
    Sa vedem in alte probleme mai importante cum se vor intelege sau nu ……
    Teoretic nimic nu ii opreste dar practica (nepotisme, spaga etc.) nu ii lasa ……

    • Sug pwle, gratis! Răspunde

      Bai H&R ce bine ma distrez ca scriu in numele tau, dar si in numele altora. Nici nu crezi.
      Hai ca mai scriu si mai multe. Cum sug pwle multe!
      Stie toata lumea ca-s dobitoc, dar asta pe mine nu ma deranjeaza, tot mwist voi fi pana la moarte.

      Lili te sug si pe tine! Vrei? Te sug afara din chilotei!

  7. Josef Mengele Răspunde

    Daca intram in razboi cu Rusia, cei nevaccinati nu au voie pe front, vor sta izolati in casa !
    Sugi **** Romania !!!

    • ... Răspunde

      Mare brânză! În 2018 de 1 decembrie la parada militară nu au decolat avioanele că cică era prea frig!?? Erau cam zero grade sau poate minus 1! Mare aniversare mare de 100 de ani de la Marea Unire! Penibil rău! Îți dai seama că Putin și-a făcut notițe? Păi rușii la temperatura aia pun răsaduri în grădină! Noi suntem numai cu gura. La momentul ăsta introducerea obligativității certificatului verde este absolut depășit! Numai azi dimineață am aflat despre două familii, cunoștințe că sunt bolnavi de covid! Bineînțeles sunt vaccinați! Cum poți lupta împotrivă dacă cel vaccinat se poate îmbolnăvi? Aici nu mai contează că face forme ușoare, nu mai are sens. Contează că răspândește boala și probabil asta s-a și întâmplat !!! Luni am înțeles că una din familii a fost la mall. Nu știu de ce este așa de greu să recunoașteți că vaccinul este depășit, kă kam asta este situațiunea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.