Ultima actualizare: ieri, 22:22

Locale

Poetul sătmărean Francisc Balogh, prezent într-o antologie internațională de poezie

Poetul sătmărean Francisc Edmund Balogh și-a continuat cu succes șirul participărilor la competițiile artistice autohtone, mai exact în această toamnă a obținut mențiunea 1 la concursul Național de Poezie „Octavian Goga” organizat de Direcția pentru Cultură Cluj Napoca și Muzeul Memorial „Octavian Goga” din localitatea Ciucea.

În luna decembrie a acestei ierni, Francisc a mai obținut o clasare frumoasă, locul 3 la concursul „Vis cu Nichita” organizat de societatea culturală „Apollon”, acesta fiind un concurs adresat creatorilor români de pretutindeni.

Cea mai recentă realizare artistică deosebită a lui Francisc Edmund Balogh, de data aceasta nu e participarea cu succes la vreun concurs ci prezența într-o antologie internațională de poezie, prin care s-a reprezentat pe sine și la fel ca fiecare autor, și-a reprezentat și țara de proveniență, în cazul lui Francisc, România.

Antologia internațională se numește „World Poetry Tree”, este o antologie în limba engleză care a apărut acum 2 zile în format e-book  în Dubai, Emiratele Arabe Unite și s-a realizat prin grija scriitorului, poetului, editorului arab Adel Khozam. Antologia conține poezii, poeme dedicate iubirii, păcii și speranței și dorește să unească încet, încet post-pandemic lumea scriitoricească mondială distanțată forțat de pandemie.

Cei 405 autori prezenți în antologie reprezintă 106 țări, fiind vorba în general de poeți de notorietate internațională. Poetul sătmărean Francisc Edmund Balogh este prezent în această antologie cu un grupaj de 3 poezii. Antologia cuprinde creațiile și a altor autori români: Attila F.  Balàzs, Daniel Bănulescu, Laurențiu Bădicioiu, Mirela Necula, Ruxandra Cesereanu, Elena-Liliana Popescu, Ioan S.Pop.

Antologia s-a lansat cu ocazia expoziției internaționale Expo 2020 Dubai, la care participă 192 de țări.

 

Un comentariu

  1. Angela Răspunde

    Felicitari !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.