Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

Povestea tristă a unui bătrânel din Satu Mare! I-a murit familia, i-a ars casa și trăiește printre șobolani

Un bătrân în vârstă de 76 de ani din satul Crișeni, comuna Craidorolț, își duce zilele din ce în ce mai greu, în condiții greu de explicat, după ce soția și unicul său fiu s-au stins din viață, iar casa a trecut printr-un incendiu, din care au rămas doar pereți găuriți.

O profesoară de la Liceul Sportiv, îngrijorată de soarta bătrânului, a apelat la Asociația Eliezer.

„Când Dumnezeu vrea să salveze un om, trimite pe cineva să-l iubească” – un gând care ne dă speranță și care explică, parcă, modul misterios în care Dumnezeu lucrează în sufletele oamenilor, scoțând la iveală iubirea pentru aproapele, în momente cruciale. Astfel, suntem convinși că nu întâmplător a apelat la Asociația Eliezer o doamnă profesoară de la Liceul Sportiv din orașul nostru, îngrijorată fiind nu pentru soarta dânsei, ci pentru soarta lui nea Gheorghe! ”, au scris cei de la Asociația Eliezer pe pagina lor de Facebook.

Reprezentanții Asociației Eliezer vor să îi repare măcare o cameră lui Gheorghe Pop.

„Domnul Pop Gheorghe are 76 de ani și își poartă zilele din ce în ce mai greu, în satul Crișeni, comuna Craidorolț în casa care, în urmă cu 5 ani, i-a ars din interior, rămânându-i în picioare doar pereții și aceia cu găuri din loc în loc. Sunt greu de descris condițiile mizere în care e nevoit să trăiască, fără hrană, fără căldură în miez de iarnă, cu geamuri sparte, podeaua stricată, uneori „vizitat” de șobolani, dar ce e mai crunt e faptul că tot de 5 ani, nea Gheorghe a rămas un suflet al nimănui după ce s-au dus la cele veșnice mai întâi soția sa, apoi unicul său fiu. Satul Crișeni e un sat îmbătrânit și sărac, totuși unii săteni s-au străduit să-l mai ajute din puținul lor, pentru că pensia mult prea mică nu-i acoperă nici a zecea parte din cheltuielile de bază. Dar situația devine tot mai gravă, așa că facem apel la dumneavoastră, oameni de bine, atât cât puteți, să ajutați cu materiale de construcție sau bani, pentru că Asociația Eliezer se va implica activ să repare măcar o cameră din casa lui nea Gheorghe. Dar până atunci, bătrânul nostru are mare nevoie de lemne de foc, ca să poată supraviețui frigului iernii. În timp ce ne gândim cum putem ajuta, să medităm și la ce ne zice Fericitul Augustin: Dumnezeu nu-i uită pe cei care se uită pe sine și se gândesc la alții.”, se mai arată în mesajul celor de la Eliezer.

 

Un comentariu

  1. Helga Kisz Răspunde

    La Terebesti , primăria a organizat o strângere de fonduri pentru a ajuta câțiva sărmani . Cei din Craidorolt ar putea sa ia exemplu .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.