Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Sistemul sanitar, sub presiune. Tot mai mulți sătmăreni internați în spitalele din județ

Prefectul Altfatter Tamas și președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, alături de directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, dr. Macrina Mihai au convocat o ședință de lucru cu conducerea unităților spitalicești din județ și a Serviciului Județean de Ambulanță, fiind prezenți directorii și directorii medicali ai Spitalului Județean de Urgență, ai Spitalului Municipal Carei, Spitalului Orășenesc Negrești-Oaș și ai Spitalului de Pneumoftiziologie  Satu Mare.

În deschidere, prefectul a făcut o prezentare a situației epidemiologice și a rezultatelor campaniei de vaccinare în județul Satu Mare. Municipiul Satu Mare a depășit astăzi pragul de 3 infectări la mia de locuitori iar la nivelul județului fiind depășit pragul de 2 infectări la mia de locuitori, ritmul de creștere fiind susținut în ultima perioadă. Aceasta va duce din nou la o încărcare sporită a sistemului sanitar, cu precădere pe serviciul public de ambulanță, pe unitățile spitalicești cu paturi și pe secțiile de terapie intensivă (ATI).

Astăzi, numărul persoanelor izolate în unități sanitare a ajuns la 48, în creștere față de media ultimelor zile (35), din care 16 la Spitalul Județean de Urgență – Secția Infecțioase, 21 pacienți la Spitalul Municipal Carei și 11 internați la Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș.

Conducerea județului Satu Mare solicită spitalelor să ia din timp toate măsurile pentru sporirea capacității de răspuns, de asigurare cu personalul necesar, cu un număr de paturi  la capacitatea maximă, precum și cu medicația și toate cele necesare pentru analizele și tratamentele specifice pentru îmbolnăvirile de COVID-19.


Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare

7 comentarii

  1. 🤬🤬🤬 Răspunde

    La noi în oraș din nefericire avem un sistem sanitar infect și care funcționează doar când vor uni și doar ptr unii. Din păcate am avut o întâmplare nefericita eu personal(m-am forțat ridicând ceva foarte greu și am rămas blocat îndoit în doua), ma dus un membru din familie la urgente deoarece nu eram în stare nici sa stau pe picioare dapoi sa mai conduc și cand am ajuns am fost surprins de reacția doamne de la triaj. Ma vazut ca eram îndoit în doua, abia ma țineam pe picioare, ma întrebat ce am pățit, i-am spus, iar răspunsul doamnei doctor sau asistenta sau ce o fi fost ea a fost următorul. “Aveți doctor de familie?” Daca da mergeți la el. După o discuție scurta cu dansa și văzând ca o doare în cur de problema mea și era mai preocupata de facebook am pornit spre spital la carei unde la urgente am fost primit și mi sa acordat ajutorul necesar. Asta e sistemul sanitar din frumosul nostru oras, bine ca plătesc o căruță de bani lunar la sistemul de sănătate iar când am o problema, intradevar o problema nici nu sunt băgat în seama.

  2. comentator Răspunde

    Se spune cu voce gravă și apăsat că sistemul sanitar e sub presiune. Buuun. Totodată se spune că majoritatea cazurilor sunt din Carei. Nu e am inventat asat, se spune oficial. Atenție, nu spitalizați ci depistați pozitiv! Atunci traduce cineva informația că oficial în Satu Mare incidența este de 3,14 iar la Carei 0,96 ??? Nu de alta dar mă întreabă insistent un bun prieten de profesie inginer.
    Și pe când se va vorbi decent și cinstit despre boosterul președintelui Comisiei Europene și de urmările acestuia, italianul ăla recent decedat? Că dacă pe holurile parlamentului european se șușotește așa ceva nu credeți că poate-poate este ceva sâmbure de adevăr? Asta s-ar chema informare corectă și din mai multe surse. Dau cuvântul redacției. Asta dacă are curaj.
    La doza 4 și la mai mulți!😱🤔🤯

    • Xyz Răspunde

      Mai comentator aiurea numai de vaccin puteti vorbi si ca a murit din cauza vaccinului.
      Nu te-ai vaccinat fii fericit dar nu tot comenta aiurea.
      Ce tot atata tam-tam .
      Doar astia cei nevaccinati sariti in sus intodeauna.nu va inteleg.
      Cresc preturile la mancare la gaz la curent la apa la combustibil dar de asa ceva nu va doare doar de vaccin.

      • comentator Răspunde

        Ba da. Dar pare-mi-se că articolul nu despre facturi la gaz ori curent este! Sau zici că nu am citit atent?

      • Golf Răspunde

        @xyz Tu ai citit articolul? Înțelegi subiectului articolului? Vaxxurile ți-au făcut creierii terci?

  3. Magyar bulan Răspunde

    Problemele incep de la varf intotdeauna: alfater, potoki, gabor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.