Ultima actualizare: azi, 11:29

Locale

Tinerii liberali din Satu Mare au donat sânge

Tinerii liberali din Satu Mare au donat sânge. Într-o mobilizare fără precedent, TNL s-a alăturat eforturilor medicilor și ale personalului din centrele de transfuzii sanguine și a îndemnat și alte persoane să se alăture acțiunii de donare pentru a face – împreună – un mare bine României, arată TNL Satu Mare, într-un comunicat de presă.

“BloodoChallenge ne-a sprijinit în acest demers, promovând acțiunea noastră către donatorii înregistrați în aplicația lor. Astfel, în cadrul campaniei TNL, s-a donat astăzi un total de 338 de litri de sânge, provenind de la peste 750 de donatori, cărora dorim să le adresăm cele mai sincere mulțumiri”, precizează sursa citată.

În România este nevoie de 1.000 de litri de sânge zilnic, iar prin cei 450 de ml de sânge donat de fiecare persoană se pot salva viețile a trei persoane, ceea ce înseamnă că acțiunea TNL din 29 ianurie va avea impact asupra 2250 de vieți.

Bianca Murgu, vicepreședintele Tineretului Național Liberal Satu Mare: ”având în vedere faptul că actul voluntar de a dona sânge nu este o practică foarte uzitată, trebuie să reamintim ca prin acest simplu gest fiecare dintre noi poate contribui la salvare de vieți. Chiar dacă în această perioadă numărul de infectări cu Sars-Cov19  este în creștere, această acțiune s-a desfășurat în condiții de deplină siguranță. Le mulțumesc tuturor donatorilor și personalului medical al Centrului de Transfuzie Sanguină Satu Mare care ne-au facilitat campania.”

Un comentariu

  1. Bogdan Dumitras Răspunde

    Cozma a venit cu ceaiul și pizza?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.