Ultima actualizare: azi, 21:51
Locale

TIR cu tone de deșeuri, oprit în PTF Petea. Nu a fost lăsat să intre în țară

Poliţiştii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Satu Mare, nu au permis intrarea în ţară a unui automarfar încărcat cu 11.500 kilograme de deșeuri, constând  în  mobilă second hand și electrocasnice, pentru care șoferul nu a putut prezenta documentele prevăzute de lege necesare transferului unor astfel de materiale.

În data de 17 ianuarie, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar cu semiremorcă, marca Mercedes, condus de un cetăţean român.

Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, mobilă second hand și electrocasnice de la o societate comercială din Olanda pentru o firmă din România.

În urma controlului efectuat, s-a constatat faptul că mijlocul de transport era încărcat cu 11.500 kg mobilă second hand şi electrocasnice, într-o stare avansată de degradare, fiind de fapt deşeuri, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege.

A fost solicitat sprijinul specializat al reprezentanților Gărzii de Mediu Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României întrucât sunt considerate deșeuri.

În acest caz autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate.

Sursa: Poliția de Frontieră

5 comentarii

 1. CArol Răspunde

  Oprite acum? De 10 ani se fac bani grei cu acest bussines. VAMESII stiuuu

  • Semafor-Președinte-Vinetou-Sandokan Răspunde

   Unii și-au clădit biznisul pe asta! Ce de bănet au făcut și acum se dau mari biznismeni! Cine nu știe asemenea cazuri ăla nu e sătmărean!

 2. wow Răspunde

  mai bine mai tarziu …..decat
  …….nici odata nuuu?

 3. AziNu Răspunde

  Țarâ de gunoi, oameni de gunoi, antivaccinisti ca si mine, gunoi la gunoi trage!

 4. Cetateanul Răspunde

  Tiam zis sa iei vitamine, da covidul, diabetul si ivermectina omoara materia cenusie din creier, nu mai poti gandi normal!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.