Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

Tulpina Omicron a ajuns în Satu Mare. Au fost raportate mai multe infectări

În ultimele două zile, Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” și INCDMM „Cantacuzino” au confirmat încă 91 cazuri noi de infectare cu tulpina OMICRON a virusului Sars-Cov-2.

Este vorba despre 46 de bărbați și 45 de femei cu vârste cuprinse între 0 ani și peste 80 de ani din municipiul București și județele Brașov, Mureș, Constanța, Harghita, Ilfov, Sibiu, Tulcea, Argeș, Călărași, Maramureș, Călărași, Caraș Severin, Prahova, Satu Mare, Timișoara.

Un număr de 9 persoane au istoric de călătorie în Marea Britanie, Italia și Portugalia, iar 40 sunt nevaccinate anti-COVID 19.

Numărul cazurilor de infectare la nivel național cu varianta OMICRON a virusului Sars-Cov-2 se ridică la 183

31 comentarii

  1. Radu Cristescu Răspunde

    Vaccinați-vă!

    • K9 Răspunde

      Propaganda va cere sa ramaneti atenti si panicati. Noua varianta de virus apocalipsa toate dupa ce au trecut sarbatorile si chefurile celor ce conduc. E normal sa nu mai fie bune nici mastile ca deh vine apocalipsa. Bun acu dupa ce am lamurit ca e finalul lumii sa stim si noi cat mai plateste propaganda si cand incepe stropirea contra țânțarilor. Apropo cat mai dureaza si cum se termina treaba asta cu covidu ca poate nu mai rezista lumea si poate o ia pe aratura si o sa faca gesturi reprobabile. Poate se imbata si intra in casa poporului ca deh nu mai au nimic de pierdut

  2. Sceptic Răspunde

    Sunt foarte curios cum identifică varianta cu care este cineva infectat. Testele antigen dau multe fas pozitive, testul PCR este dovedit că nu face diferență dintre Influenza A/B și sars COV 2, de aceea nu mai este autorizat începând din 1. ianuarie în SUA. Deci cum fac diferența dintre variante când nu reușesc să diferențieze virusuri separate?

    • Techno Răspunde

      Se face secventiere genetica, da exact ce virus si care varianta este.

    • Gogu Răspunde

      E plina lumea de sceptici nedocumentati, sau doceumentati fals, care dau cu parerea, care apoi de alti prosti sunt luate de bune, si mai rău, date mai departe.
      Testele pot stabili daca esti sau nu infectat, secventierea genetica stabileste varianta.
      Ai cam amestecat mere cu… cuie.

    • Sâcă Răspunde

      Pierdut măscărici ( …. )

      • Sâcă Răspunde

        Cu această ocazie mă declar definitiv pierdut. Vreau oferte de cazare de la spitalu 9! Da urgent!

  3. RN Răspunde

    Rafael Nadal, despre situatia lui Djoncovici:
    Am avut COVID, am fost vaccinat de două ori. Dacă te vaccinezi, nu ai nicio problemă în a juca aici. Asta e clar. De restul nu vreau să vorbesc. Dar e clar, dacă ești vaccinat, atunci poți juca la Australian Open și oriunde. Lumea a suferit destul pentru că nu s-au urmat regulile.

    Nu oblig pe nimeni să se vaccineze. Fiecare să facă ce simte că e bine pentru el. Dar există anumite reguli. Dacă nu vrei să te vaccinezi, ai putea avea probleme. Mulți oameni au murit în ultimii doi ani și, în opinia mea, vaccinul e singura soluție pentru a stopa pandemia. Asta spun specialiștii, iar eu nu pot avea o altă părere.

    • Glumetul Răspunde

      Romanii se cred mai destepti decat Nadal ăsta…

      • Glumetul Răspunde

        Nadal care de fapt estem Djokovici. Dar nu conteaza tensiman sa fie! Daca altfel nu e bun si Sile Puscas pe post! Bou mai sunt!

        • Gh@ Răspunde

          Tu asta care postezi pe alte nickuri numai sa dai curent părerii tale antivacciniste ești un hoț și prost ,oameni au murit din cauza celor că tine.

    • hingeru Răspunde

      asa au si altii o sansa, Altfel varza esti Nadal! O sa ma uit cum cazi in genunchi, de la vaccin. Si-apoi sa vad declaratia. Ex. vedeti cativa fotbalisti de top care s-au lasat de sport. Si nu stiu de unde stiu ei ca e omicron, dupa un test rapid. Sau cand nu te uiti gusta din proba?

  4. Soso Răspunde

    Solutia sa stopam pandemia sunt tratamentele adecvate..nu restrictiile,amenintarile, amenzile ilegale, testele aberante care nu detecteaza nimic real , vaccinurile care nu te apara de virus..si frica pe care conducatorii nostri o alimenteaza mereu.Oamenii au murit de la stres si.. protocoale.Iar acum e sezonul gripei si a virozelor…Cine se vaccineaza o face pentru el… zici ca sunteti martorii lui Iehova cu vaccinurile voastre.Lumea s-a imunizat natural…

    • @Soso Răspunde

      Aia nu e imunizare naturala, este infectare.
      Ca multi nu au murit nu inseamna ca au scapat. Vezi cei ce au luat Sida, nu au nici macar un simptom ca cei cu covid, da mor peste cativa ani.

      • Jeje Răspunde

        Sunt de acord cu ce zici.
        O mică corecție vreau să fac. SIDA este boala care rezulta în urma infectării cu virusul HIV. SIDA nu se ia, ci apare în stadiul final în urma infectării cu HIV (poate să dureze ani până apar simptomele de SIDA).

      • Dr Răspunde

        Atunci e foarte bine! Asta încă nu ni s-a spus! Înseamnă că acest circ mai contnuă mult și bine! Până la adânci bătrâneți și încă puțin după. Iar eu voi putea povesti nepoților mei vaccinați înainte de a se naște ce a făcut bunicul lor și cum a băgat frica într-o planteă întreagă!🤔😱🥴🤮😤🤯😲😪😨💩💩💩💩💩🤫🤫🤫
        Rămâne doar să nu cumva să recunoaștem că ceva e fabricat la mijloc că acum nici eu nu mai știu. Că nici la HV/SIDA încă nu se recunoaște cu toate că îți scoate ochii. Whatever. Că dacă se află noi nu apucăm nici ziua de mâine.

    • Dr Răspunde

      Deocamdata tratamentul adecvat este foarte toxic pentru ficat si rinichi. Eficienta de 50 %. Cel de la Pfizer ar fi mai eficient, da parca vad ca lumea nu vrea, poate contine grafen,, cipuri, vaccin…

      • zimbabue Răspunde

        Ce plm e cu asta? Se crede doctor :)))))))

        • ... Răspunde

          Maxim tehnician veterinar. I-am mai sus că e rușinea branșei dar văd că insistă. Exact ca orice prost!

          • Gica

            Tu vorbești ,chelner ratat , specializat la cârciumă de la Oxford University ,specializare :antivaccinist

        • Science @zimbabue Răspunde

          Mai citește articole de specialitate ,nu vorbărie la colțul străzii,și afla că corect se scrie Zimbabwe ,ești mai prost că negrii din jungla…

          • De aici înțelege fiecare ce vrea

            Așteptăm prostule și o prelegere științifică din partea ta că de fapt ce înseamnă cuvântul. Pentru că înseamnă ceva. Nu o să ghicești veci dacă nu apelezi la goagăl eventual!

      • ... Răspunde

        Lumea ar asculta ce se spune dacă după doi ani a-ți reuși să găsiți un excpert în comunicare. Petru că eu de un an jumate zic că nu așa se comunică cu populația ceva de genul “vaccinați-vă retardaților,înapoiaților mintali și pupătorilor de moaște că altfel muriți” exact cum faci și tu acum! Nu auzi un argument comestibil către cei cu mai puțină școală și care sunt majoritari. De aici eu trag cocluzia că de fapt nu se vrea să se vaccineze cum se spune ci exact din contră! Altfel nu-mi explic cum știe foarte bine tot politicianul din Românica că la orice treabă serioasă e musai un sobor de preoți că altfel oamenii nu pun botul, iar acum ei uită asta cu desăvârșire! Ca să nu mai spun că mai mult de atât vă puneți sistematic BOR în cap! Sistematic și flegmatic! Că cine sunteți voi! Chiar cine sunteți voi? Niște uzurpatori vremelnici ai unor posturi călduțe nemeritate, multe căpătate prin numiri și nu prin concurs! \nu mă crezi? Ia vei unde vă sunt frații voștri de arme de până mai ieri, useriștii!

      • ... Răspunde

        Paxlovid aka Ritonavir: Other effects include hepatotoxicity, pancreatitis, and allergic reactions/hypersensitivity. Pentru Molnupiravir poti sa-i cauti si singur, ca precis te pricepi.
        Oamenii o sa-l ia cand nu mai au incotro. Mai ales daca nu s-au vaccinat.

        • ... Răspunde

          Voi căuta când am timp. dar am o întrebare întrebătoare către tine. Așa de dimineața încă nu ai fost botezat? De ce îmi folosești nickul meu? Că zici că poate dă mai bine?

  5. Eu Răspunde

    Terminați odată cu inducerea fricii în populație și vedeți-vă de treburi. Cărora vă e frică de boala aceasta închideți într-un bol de sticlă și stați acolo.
    Nu uitați ca sunteți muritori toți. Nimeni nu scapă de moarte, doar ca unii mor mai tineri alții pe la mijloc, alții bătrâni, alteori copii…. Încă nu v-ați dat seama ca de fapt suntem creați pentru veșnicie????
    Sunteți departe fraților.

    • K9 for Eu Răspunde

      Ce vorbarie 🙄 ai facut o noua secta?

    • Maloco Răspunde

      O aparut mesia

    • @Eu Răspunde

      Ce frica în populație? Daca lumea ar avea frica ar respecta ce spun specialiștii ,ar pune masca ,că lumea ,s-ar dezinfecta la intrare,ieșire magazin ,s-ar vaccina ,ar trăi mai sănătos etc.
      Cei morți nu mai pot zice nimic ,și pentru antivaccinisti numărul lor nu înseamnă nimic.

      • Dacus Răspunde

        Romanii se cred mai deștepți decât restul lumii ,cu toate că înafara de hoție sunt ultimii la toate capitolele cu bulgarii ,altă nație balcanica ,decât să-și pună centura mai bine cumpără adaptor sa nu piue sistemul ,de la ăștia nu ai la ce sa te aștepți ,decât la aberații antivacciniste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.