Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Adrian Cozma cere ridicarea restricțiilor: Nu mai e fezabil să închidem tot la 22:00

În exclusivitate pentru PS News, vicepreședintele PNL, Adrian Cozma, a susținut că a cerut, marți, în ședința Biroului executiv al partidului, ridicarea „a aproape tuturor restricțiilor”. „Multe din restricții nu sunt în regulă”, atrage atenția vicepreședintele PNL, care este de părere că tema pandemiei „trebuie să devină o măsură personală a fiecăruia, să se protejeze și să se vaccineze”.

,,Multe din restricții nu sunt în regulă. Am mai abordat în ședința PNL și subiectul procesului verbal de localizare care, din punctul meu de vedere, este total nepotrivit. Zeci de mii de români sunt amendați, ori din neștiință, ori că nu au telefoane inteligente, că nu știu să lucreze pe calculator sau nu sunt informați. Aceste măsuri în niciun fel nu rezolvă problema pandemiei. Chestiunea legată de pandemie trebuie să devină o măsură personală a fiecăruia, să se protejeze și să se vaccineze. Bine cu forța nu poți să faci”, a declarat Adrian Cozma pentru PS News.

Deputatul susține că românii nu au nevoie de certificat verde, iar impunerea acestuia nu va rezolva problema pandemiei.

„Am abordat și subiectul certificatului verde, care consider că nu va rezolva problema și nu avem nevoie de așa ceva. De exemplu, atunci când urci într-un mijloc de transport stăm unul lângă altul, înghesuiți, și nu ne întreabă nimeni de certificatul verde, dar când mergi în mall îți trebuie certificat verde. De asemenea, la restaurant, suntem la o masă 10-20 de persoane cu certificat verde, fără mască, dar nu poți să faci un botez cu 30-50 de invitați. E aceeași chestiune. Mai ales că la botez ești și în familie. Sunt niște lucruri care, din punctul meu de vedere, trebuie urgent reevaluate și rediscutate. Vedem că țările în care au fost restricții mult mai dure și mult mai devreme decât la noi au o rată de infectare mare, deci nu restricțiile au fost cele care au prevenit. Dacă era o chestiune probată și funcționau restricțiile, nu mai aveau o rată așa de mare de infectare. Pentru necompletarea procesului verbal de localizare se dă o amendă de 3.000 de lei de persoană. Eu, în calitate de avocat, fac mult voluntariat în Satu Mare, în sensul că mulți mă abordează să îmi spună ce au pățit și eu le zic să îmi aducă să facem o contestație.

Nu poți amenda o familie cu 3 copii cu 12.000 de lei pentru că nu a completat acel proces verbal. Vă dați seama că sunt comune în țara asta unde nu există internet, nu au telefoane, nu știu să folosească un laptop pentru a completa aceste procese verbale de localizare. Eu întreb: la ce ne ajută chestiunea asta? Domnul Rafila ne-a promis că el are soluții. Doi ani de zile a mers pe la toate televiziunile și ne explica cum trebuie gestionată pandemia. Ori, astăzi văd că domnul Rafila este analist politic și vizionar, care ne spune că săptămâna viitoare vom avea 40.000 de cazuri ș.a.md. Care sunt soluțiile? Soluția pe care eu o propun este ca în fiecare județ să se identifice medicii care sunt mai cunoscuți, cu un nivel de încredere ridicat, și să le explice oamenilor că trebuie să se vaccineze și nu este nicio problemă cu vaccinul. Astea sunt soluții concrete, să vii spre populație și să explici. Nu murim de COVID-19, dar va veni o criză economică care ne va zdruncina și vom ajunge la situații neplăcute, foarte greu de controlat. Acesta a fost punctul de vedere pe care l-am exprimat în cadrul Biroului Executiv al PNL”, a continuat acesta.

Nu în ultimul rând, Adrian Cozma este de părere că închiderea activității economice la 22:o0 nu mai este fezabilă.

,,Nu mai e fezabilă nici chestiunea ca la 22:00 să închidem tot. Nu rezolvă problema treaba asta. Închid la 22:00 pentru că dacă țin mai mult deschis ne îmbolnăvim mai mult? Noi ce vrem? Vrem să avem bani la bugetul de stat, să meargă economia, să se facă investiții. Am spus-o într-un cadru prietenesc, în BeX. Sunt lucruri care nu trebuie să le mai ascundem sub preș, asta e realitatea. La chestiunea cu certificatul verde, domnul Cîțu nu a exprimat vreun punct de vedere, că susține chestiunea aceasta. Nu prea au fost reacții. Nici n-am sperat că azi spun eu o chestie și se întâmplă, dar sunt convins că mulți colegi vor analiza și timpul va demonstra că am dreptate”, a conchis Adrian Cozma.

Sursa: PS News

29 comentarii

  1. om de rand Răspunde

    Felicitari!

  2. Altu Răspunde

    În sfârșit, în viața ta ai spus ceva bun. Dar nu poți nega, virusul umblă în mall nu în Lidl, Kaufland,etc. Virusul nu te atacă când mănânci și povestești la masă dar dacă te ridici să mergi la budă,haț pe tine. Țările cu rată mare de vaccinare au și cei mai mulți infectați. La noi luați exemplu comuna Dumbrăvița, campioană pe sate la vaccinare dar și la infectare. Și câte alte exemple de absurdități pot fi date. Cozmiță tată, numai bile negre ți-am dat până anul,dar acum meriți o bășică mare albă,pt tupeu și dreptate.

    • Atatürk Răspunde

      Băi, esti turc ca si mine?
      Toata lumea stie ca mutantii pot infecta vaccinatii, pe cei trecuti prin boala, dar scade puterea virusului de a se inmultii si face mari distrugeri prin organism, nu se ajunge la ATI, deces.

      • Magaru Răspunde

        Nu e turc, e mai prost ca si varul meu, magarul satului.

      • @Atatürk Răspunde

        Daaa, de aia e la spital primarita Sibiului cu tot cu vaccinare. Probabil scrie ceva nuvela sau poate chiar roman din interior cu medicii cum alearga dupa fapte eroice. Voi care aplaudati sunteti si proshti si naivi. De etnie nu ma leg ca va suparati si ni-l chemati pe cap pe Erdogan. Eu zic ca momentan ajunge Putin. Recomand sa va ocupati de treburi la care chiar va pricepeti.

      • Altu Răspunde

        Turcule, lasă să decidă fiecare pt el cum e mai bine. Nu vreau să decidă niște neica nimeni ce e bine pt mine

        • @Altu Răspunde

          Stii, la prima vedere ai dreptate, fiecare face ce vrea. Dar la a doua este ca : unu vrea sa se sinucidă,dupa tine are tot dreptul dar bomba face praf un sfert din oras.

          • Altu

            Tu și restul sunteți bătuți cu p..a în freză. Vaccinațiiiiii Răspândesc boala. Vaccinul protejează Individual. Dar Analfabeții Funcțional , adică ” intelijenții” vaccinați nu înțeleg. Eu vreau să mor de covid ,nu de cancer ,ce îl f. e pe statul român și pe toți vaccinații. Cu excavatorul să vă adun de pe străzi pe toți care susțin vaccinarea Obligatorie și la groapa comună cu voi.

        • @Altu Răspunde

          Stai linistit, o sa vezi in 2-3 ani cum covidul care te-a infectat se transforma in alte probleme, care te vor da gata. Trecerea prin boala a fost doar faza 1.
          Si reinfectatii nu raspandesc boala?
          Peste 4000 doar astazi.

    • Vasalie Răspunde

      Vecinul meu a facut covid in vara trecuta, acum a luat omicron, sufera de 4 zile, durere de cap si spate, oboseala, noaptea transpira mai rau ca un cal de curse.

      • Dr Răspunde

        Distrugerile aste se aduna, peste catva timp va veni si plata… Probleme serioase de sanatate.

        • ... Răspunde

          Te-ai trezit iar? Acum a ieșit câștigător nickul cu dottore, falsule? Nici o autopsie nu aș lăsa pe seama ta!

          • @...

            Nici de belit nu meriti, ca ti-o faci singur!

          • Sâcă

            Măscărici, șef peste morgă ?? sponzorizat de Kirilă, și el prezent zi de zi lipit de PORTAL…..

      • Bogdan Dumitras Răspunde

        Ce propaganda ieftina. Cui cere Cozma renunțarea la certificatul verde? Lui Ciuca, Citu sau Bode?

  3. Avut Răspunde

    Băiatul asta se baga peste tot unde miroase a voturi… nu contează ca nu propune nimic la schimb, el e acolo să arate cu degetul. Domnu Cozma, care mai e prețul la cartușele de țigări?

  4. Elena Răspunde

    a inceput campania electorala. dupa stef , acuma si cozma se urca pa un vant de oportunism si mai fura niste voturi de la prostii fara educatie.

  5. K9 @ Atatürk Răspunde

    Recunosc, am fost cam dur… Incerc mai moale, ca un impotent.

  6. Gelu Răspunde

    Adisor și tu si PNL-ul sunteți gata că bateria,te mă scremi pentru a mai recupera din handicapul politică pe care l-ați căpătat de când vă bateți p…la de poporul român așa de cam doi ani,numa că vine plata in 2024 și tare mă tem că nici in analele istoriei nu o sa mai fiți, degeaba te dai de ceasul morții că tot o sugeti rău de tot nu mai este mult… 3 ani,mizați pe ideea că poporul uita și că banii vor veni de la UE , va veti lăfăi in furaciuni aruncând și prostimii resturi, numa că muia dă pe dinafară rău de tot și banii de la UE vin greu,și cam greu de furat,in concluzie vedeți cum vă adunați brigada de PNL&PD-L și gânditi o strategie beton de a mai fura voturile romanilor încă 4 ani…..și mai sunt și PNL iști sătmăreni aia vechi pe care i-ai mazilit care te așteaptă la colț sa îți rupă rotula….datorii vechi,mare grija domnule Cozma că te așteaptă vremuri tare grele cu războaie pe toate fronturile!!!

  7. ... Răspunde

    Dottore eu îți doresc numai să piei exact pe mâna colegilor. Totul să se întâmple exact cum procedați voi cu oamenii de rând. Ai să vezi tu ce bine este când descoperi tarele sistemului! Șansele vezi că sunt foarte-foarte mari pentru că de multă vreme refuzați să mai gândiți și să mai folosiți și altceva decât sfântul protocol. Nu sunteți în stare de nimic altceva. 99% dintre voi. Eu până acum v-am învins dorința voastră de a mă bîga în locul de veci până acum de 4 ori și am și niște malpraxis câștigat pe seama voastră. Nu te pune cu mine, bine? Că dacă încep să povestesc aici cu subiect și predicat faptele eroice ale unora dintre voi ……… Nu e vorba numai de diagnoze absolut deplasate. Refuz să vă aplaud cum face prostimea de doi ani pentru că știu bine de ce au fost în stare unii pentru niște excursii mascate în conferințe medicale organizate în țări mai mult decât exotice. Ce mai contează bolnavul, pacientul în acest ca z!?

  8. România reală Răspunde

    Asta ce scriu nu e deloc o glumă. Madama Von der Leyen a declarat asta încă din 2019.
    De fiecare dată când o aplicație sau un site web ne cere să creăm o nouă identitate digitală sau să ne conectăm cu ușurință prin intermediul unei mari platforme, în realitate habar nu avem despre ce se întâmplă cu datele noastre. Din acest motiv, Comisia va propune în curând o identitate electronică europeană sigură. O identitate în care să avem încredere și pe care orice cetățean să o poate folosi peste tot în Europa pentru orice operațiune, de la plata taxelor, până la închirierea unei biciclete. O tehnologie în care să putem controla noi înșine ce date sunt utilizate și cum sunt utilizate acestea.”
    Comisia Europeană condusă de doamna Von der Leyen ne pregătește un ”portofel digital”. De când a devenit președinte al Comisiei Europene, dînsa este pasionată de energie verde și de digitalizare, deși nu se pricepe nici la una, nici la alta. S-a lăsat păgubașă cu reformarea limbajului cu Moș Crăciun și de unificarea adresării cu doamnă și cu domnule. Acum este preocupată de ”portofelul digital”, ca nu care cumva să ne pierdem prin Europa. Invizibil, ca la gîtul celor ticsiți în lagăre sau prin companiile multinaționale, ni se pregătește o înmatriculare. Adică atîrnarea undeva în intermundii a unui ”portofel digital” cu un număr, care ”portofel” ne va ajuta să închiriem o bicicletă, să ne prezentăm la hotel, să dovedim ce vîrstă avem și multe alte mari avantaje rezultate din ”înmatriculare”. Eu am ales cele mai caraghioase ”beneficii”, deși nu este chiar așa. Dacă recepționerul de la hotel primește o cerere de rezervare, pac, accesează portofelul digital și poate afla instantaneu cine este clientul care rezervă. Are acces la datele din ”portofelul digital” poate vedea că este un moșneag calic, diabetic, că a protestat și este în nu știu ce curent LGBT sau anti. Şi poate să răspundă imediat:

    -Ne pare rău, nu avem locuri! Puteți să vă odihniți în Hauptbahnhof !(gară).

    Glumă-neglumă, în numele tehnologiei, al securității și al beneficiilor supravegherii devenim numere și serii, deși, atunci cînd a fost vorba de tratatele europene, de aderarea României la UE, nu a fost vorba de așa ceva. Nici acum nu este! Armata de funcționari de la Bruxelles pentru a-și justifica salariile, privilegiile și beneficiile colaterale inventează o Europă care riscă să fie umbrită de coșmaruri. O elită politică europeană, sprijinită de niște neica Nimeni pe care i-am votat fără să le cunoaștem rezervele de slugărnicie ne impune tot soiul de obligații, norme, reguli, standarde etc. Băgați cu atenție!

  9. c-block Răspunde

    Alo domnu deputat! Cică partidul matale propune ridicare vârstei de pensionare la 70 de ani! Nu vrei să ne explici cum? Sau așa mai pe românește mai e puțin și scoatem pensia în afara legii? Important e să cotizăm până crăpăm? Specialilor!? Ca voi să nu cumva să faceți hernie de la atâta muncă? Ia explică-ne și apoi să vedem cât mai scădeți în sondaje!

  10. România reală Răspunde

    Și dacă nu era îndeajuns iată ce faci acești dottore ai sistemului!
    Cei mai mari trei distribuitori de medicamente din SUA şi producătorul de medicamente Johnson & Johnson (J&J) au convenit să plătească 590 de milioane de dolari pentru a soluţiona pretenţiile triburilor de nativi americani conform cărora companiile au alimentat o epidemie de opioide în comunităţile lor, potrivit dosarelor judiciare, transmite Reuters.Acordul de marţi a venit după ce distribuitorii, McKesson, AmerisourceBergen şi Cardinal Health, împreună cu J&J au propus anul trecut să plătească până la 26 de miliarde de dolari pentru a rezolva cererile similare ale statelor şi guvernelor locale, informează News.ro.
    Acordul propus nu a acoperit procesele şi potenţialele revendicări din partea celor 574 de triburi de nativi americani recunoscute la nivel federal şi a satelor native din Alaska, care au înregistrat de mult timp rate mai mari de decese prin supradoză de medicamente decât media naţională.
    Conform celui mai recent acord de reglementare, cei trei distribuitori ar plăti aproape 440 de milioane de dolari în şapte ani. Suma se adaugă celor 75 de milioane de dolari pe care au convenit în septembrie să le plătească Naţiunii Cherokee, în prima acord cu un trib.
    J&J a fost de acord să plătească 150 de milioane de dolari în doi ani. Cea mai mare parte a banilor este menită să ajute triburile să abordeze daunele epidemiei în comunităţile lor, prin finanţarea tratamentului şi a altor programe.
    Mai mult de 3.300 de procese au fost intentate în mare parte de guvernele de stat, locale şi tribale, care au încercat să facă firmele responsabile pentru abuzurile de opioide care a dus la sute de mii de decese prin supradoză în SUA în ultimele două decenii.
    Procesele acuză distribuitorii de controale laxe care au permis deturnarea unor cantităţi masive de analgezice care dau dependenţă către canale ilegale, iar producătorii de medicamente, inclusiv J&J, că au minimalizat riscul de dependenţă în marketingul lor pentru opioide. Companiile neagă faptele greşite.
    Acordul de marţi a venit la o săptămână după ce acordul mai mare de 26 de miliarde de dolari a atins o etapă crucială, majoritatea guvernelor locale eligibile din statele participante fiind de acord să se alăture acordului. Cinci state nu au ajuns la acorduri cu unele sau cu toate cele patru companii.
    Până de foarte curând acuzațiile erau catalogate de ei pure minciuni! Aplaudați vă rog eroii sanitari!🤔😱🤮💩💩💩

    • Sâcă Răspunde

      Măscărici, î-ți aruncară ceva mărunțiș, că tare dur deveniși, de la jigniri, la citate…..vezi că se umple caru,
      se umple grămada …

  11. Mucles Răspunde

    Cine p la mea esti tu sa ceri ceva bai mucosule de cazma?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.