Ultima actualizare: azi, 14:40

Locale

Autoritățile din Satu Mare pregătesc spații pentru refugiații din Ucraina

Prefectul Roca Radu participă în acest moment la ședința operativă convocată în sistem videoconferință de ministrul sănătății, Alexandru Rafila. La ședință participă directorul executiv al Direcției de Sănătate Publice, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate, managerul Spitalului Județean de Urgență și managerul Serviciului de Ambulanță Județean Satu Mare.

Ședința operativă este organizată în vederea pregătirii pentru primirea unui eventual val de refugiați dinspre Ucraina. Autoritățile vor identifica spații de cazare sau locații pentru amplasarea corturilor, în primul rând în județele învecinate cu Ucraina dar și în județele limitrofe acestora, cu rol suport. Se va asigura asistența umanitară precum și cea sanitară de urgență, inclusiv respectarea măsurilor specifice pandemiei,  ținând cont de rata scăzută de vaccinare în Ucraina.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență are în dotare 39 tabere mobile pentru sinistrați, cu o capacitate de 201 locuri/tabără. La nevoie acestea pot fi dislocate din alte județe către zonele care necesită suplimentarea unor astfel de unități.

9 comentarii

  1. Cosmin Răspunde

    Intrebari care risca sa supere foarte multa lume. Refugiati vor fi primiti doar daca sunt vaccinati si au green pass? Refugiati vor respecta măsurile sanitare? Ce se intampla cu virusul in zona de conflict, a fugit sau a murit in bombardamente? Razboiul acesta , aceasta invazie cata poluare creaza ? Noi mai suntem considerati poluatori cand circulam cu masini euro 4,5 sau mai vechi?

  2. Vames Răspunde

    Sigur, ucrainenii s-au purtat mizerabil cu minitoriatea romana din ucraina. Iar noi acum le primim refugiati. Suntem un popor tampiti. Nu avem destule probleme, trebuie sa ne bagam in mai multe.

    • Alex Răspunde

      Pt CEI DOI COMENTATORI DE MAI SUS:NU VA E RUSINE SA VA NUMITI OAMENI?

      • Vames Răspunde

        Da tu cine plua mea esti ma plugarule sa rusini pe altii? Ai fost vreodata in viata ta in ucraina? Cunosti pe cineva care locuieste acolo? Eu da. Ciocu mic ca nu stii despre ce vorbesti. Si-au facut-o cu mana lor. Le-a tot trebuit americani, nu s-au potolit. Unde-s americanii acum? Stau si privesc comod din fotolii de la 10 mii de km distanta.

        • History Răspunde

          Cam așa ceva. Ucraineenii au inventat noțiunea de progrom. Denumirea și primele acțiuni de acest gen au fost desăvârșite de ei. Că naziștii au dus la noi culmi debănuite prin soluția finală de absolut altceva. Cine nu mă crede să de o căutare pe goagăl cât încă mai aveți net. Serios. Ucraina a ratat ocazia de a se îndrepta către Europa. Au ales să fie puțin și spre Europa dar cu un ochi și spre Moscova. Și uite așa între două scaune s-au trezit cu fundulețul …. la podea.
          A pogrom is a violent riot incited with the aim of massacring or expelling an ethnic or religious group, particularly Jews.[1] The Slavic term originally entered the English language as a descriptive term for 19th- and 20th-century attacks on Jews that occurred in the Russian Empire (mostly within the Pale of Settlement). Similar attacks against Jews which also occurred at other times and places retrospectively became known as pogroms.[2] Sometimes the word is used to describe publicly sanctioned purgative attacks against non-Jewish ethnic or religious groups. The characteristics of a pogrom vary widely, depending on the specific incident, at times leading to, or culminating in, massacres.[3][4][5][6][7][8][9]
          Significant pogroms in the Russian Empire included the Odessa pogroms, Warsaw pogrom (1881), Kishinev pogrom (1903), Kiev Pogrom (1905), and Białystok pogrom (1906). After the collapse of the Russian Empire in 1917, several pogroms occurred amidst the power struggles in Eastern Europe, including the Lwów pogrom (1918) and Kiev Pogroms (1919).

  3. Bucuresti Răspunde

    Cei care vin sunt Romani de ai nostrii.

    • Vames Răspunde

      Nu mai dezinforma. Sunt ucraineni, te asigur. Daca vrei sa te convingi fuga la Halmeu in vama.

  4. Moldovean Răspunde

    Nu avem nevoie de refugiati mai ales din tara asta care au taiat drepturile romanilor care traiesc acolo. Nu ne bagati si pe noi in mizeria voastra.

  5. Lyon Răspunde

    Acesti comentatori sunt satmareni? Ce pareri sí dialoguri constructive !
    Mai degraba aduc cu cei care dorm sub fostul stadion – poate nici nivelul lor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.