Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

FOTO. Sătmărenii, așteptați în centrul orașului. S-a deschis Târgul Mărțișorului

Târgul Mărțișorului și-a deschis porțile azi, de Dragobete, în parcul din Piața Libertății. Sătmărenii sunt așteptați zilnic, până de Ziua Internațională a Femeii, 8 martie, între orele 10.00-18.00, cu mărțișoare, produse artizanale și cadouri meșterite cu dragoste în atelierele producătorilor locali.
Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Satu Mare, Centrul Cultural „G.M.Zamfirescu”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, în colaborare cu Asociația pentru Dezvoltarea Rurală Sătmăreană- Produs Sătmărean. În acest cadru se propune punerea în valoare a muncii producătorilor și meșterilor sătmăreni care se străduiesc să conserve și să promoveze activitățile meșteșugărești, tradițiile și obiceiurile locale.
La Târgul Mărțișorului din municipiul Satu Mare sunt prezenți 25 de producători locali și meșteri creatori care propun și de această dată o varietate de produse unicat, inspirate din cultura locală, cu elemente creative, realizate manual, care nu pot fi găsite în marile magazine. Printre căsuțe se pot zări până și mărțisoare comestibile, dar și standuri cu lavandă și alte bunătăți.
„Am venit cu o gamă mai interesantă de mărțișoare, mai exact mărțisoare comestibile, din ciocolată, turtă dulce, sperăm că ideile astea să fie mai diferite” a declarat un producător sătmărean pentru PortalSM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.