Ultima actualizare: azi, 11:07

Locale

Bilanțul inundațiilor din județ: 133 de locuințe lovite de ape și mii de km de drumuri afectate

Inundațiile au făcut ravagii, anul trecut în județul Satu Mare. Peste 100 de locuințe și mii de kilometri de străzi și drumuri au fost lovite puternic de ape, iar sute de persoane au fost evacuate. Tot în urma inundațiilor care s-au abătut asupra județului, au murit peste două mii de animale.  

,,În anul 2021 au fost afectate 12 localități în cadrul a nouă evenimente, fiind afectate următoarele obiective socio-economice: 133 locuinţe, din care 8 locuințe în pericol de prăbușire, o biserică, o școală, o stație de epurare și o stație de pompare apă dar și 24 gospodării şi anexe.

Rețelele afectate au însemnat 9,507 km străzi și drumuri comunale, 5,702 km drumuri județene și 1,352 km rețele de canalizare dar și 54,2 km diguri afectate/rupte, 2 podețe  și 3 poduri. Pagubele produse în anul 2021 cumulează și 2300 animale, 17 autoturisme, 2 garduri, 227 bucăți de mobilier, 243 aparate electrocasnice, 28 aparate electronice și utilaje, și 19,3 t cereale. În cadrul operațiunilor de salvare din anul 2021 au fost evacuate în total 289 persoane”, se arată în bilanțul prezentat de Comitetul pentru Situații de Urgență.

13 comentarii

  1. altu fără bmw Răspunde

    Asta cu mii de kilometri cred că este o glumă. Sau nu ați citit atent și în loc de punct este virgulă așa că înseamnă absolut altceva. Whatever. dar întrebarea mea este oare avem noi în județul ăsta prăpădit 5702 km de drumuri județene și 1352 km de drumuri naționale??? La asta nu v-ați gândit???

    • H&R Răspunde

      Stai calm, pe hartie avem si mai mult. Realitatea e alta.

    • Altu Răspunde

      Păi,de fapt ăia 5,702 km sunt 5km și 702m. Ce crezi că ăștia se joacă,cu un președinte neamț au devenit mai nemți ca ei înșiși. Precizie nu glumă. Dar au greșit puțin, sunt în realitate 5km ,702m și 5cm măsurați cu șublerul.

    • Cetateanul Răspunde

      Conform normelor de scriere din limba ROMÂNĂ, separator pentru zecimale este virgula, și nu punctul!
      Pentru analfabeții funcționali, știrea trebuie citită cam așa: “9 (virgulă) 507 km străzi …” adică nouă kilometri și 507 metri!!! … Și așa mai departe!

    • Nha Răspunde

      Vreo 82000 km e reteaua de drumuri din toata Romania, din care observ ca vreo 15% e inundata si toata e in SM. Stam bine cu drumurile nu? Ce articol de tat rahatul, si baiu’i ca nu’i singular! 😂😂😂

  2. altu fără bmw Răspunde

    Exact. Asta ziceam și eu. Adică ăia mii de kilometrii care sunt 5 și un pic. E o mică-mare diferență. Dar în ziua de azi pentru audiență se face orice. Nu dau amănunte, doar uitați-vă la știri. Ce noroc pe capul nostru că nu avem autostradă!

  3. Nimeni Răspunde

    In mod normal nu pui virgula sa separe si miile dar si partea subunitara. E o neglijenta impardonabila. In mod normal virgula separa partea subunitara si punctul miile. In programele de calculator poti insa sa inversezi rolurile lor, depinde de sistemul adoptat in fiecare tara. Sa incercam sa rezolvam rebusul articolului. 9,507 km strazi si drumuri comunale, eu l-as lua ca fiind 9.507,00 km( deoarece se vorbeste de mii de km) desi pare enorm. I-as gasi o justificare insa daca aceleasi portiuni de strazi si drumuri au fost insumate de fiecare data cand au fost afectate. Spre exemplu un drum de 15 km a fost afectat intr-un an de 10 ori, s-ar obtine 150 km. Anul 2021 l-as lasa asa(si nu 2.021) dar 2300 animale le-as pune 2.300. Ma mir ca in situatia aceasta cei de la ISU au trimis materialul asa, pentru ca daca te duci la ei si ceri ceva sunt foarte tipicari.

    • Cetateanul Răspunde

      Comunicatul este OK, interpretarea analfabeților este deficitară!

      • altu fără bmw Răspunde

        Atunci imi explici te rog frumos cum se naste faza aia cu mii de km de drumuri afectate??? Nu de alta dar asta e titlul articolului. Multumesc anticipat. Am inteles si eu care e treaba dar scrie acolo ceva in titlu care nu e in concordanta deloc cu informatia de baza. Atat am vrut sa zic. Atfel sunt inginer si stiu bine prea bine care e diferenta dintre virgula si punct la cifre. O zi buna.

        • Cetateanul Răspunde

          Ăia sunt analfabeții ai acestui porcar-sm!

          • altu fără bmw

            Atunci nu am zis nimic. Totusi ziaristii ar cam trebui sa fie putin mai preteniosi cand scriu articolele. Nu de alta dar majoritatea s-ar putea sa ia de buna titlul. Si s-ar putea ca multi nici sa nu mai citeasca decat titlul. Apoi ne miram ce zvonuri se mai nasc si circula prin tara asta?

  4. Nimeni Răspunde

    @Cetateanul. Cica o echipa de elvetieni, folosind calculatorul, au calculat numarul pi cu vreo 62 trilioane de zecimale, numai scrierea acestuia ar insemna vreo zece milioane de km. Bun, te intrebi la ce-ti trebuie o asemenea precizie? Stim ca numarul pi are o infinitate de zecimale si ca in calculele uzuale iti ajung doar cateva. Daca ar fi fost romani sigur tu i-ai fi catalogat ca analfabeti. Problema e ca ei sunt elvetieni, au o conducerea desteapta si isi pot permite sa-si afiseze capacitatea lor de calcul fara sa fie luati in deradere …si uite cum stau elvetienii si cum stam noi.

    • Cetateanul Răspunde

      Nu m-am legat de precizia de trei zecimale cu care a venit comunicatul, ci de interpretarea eronată ai iluștrilor ziariști analfabeți!
      Comunicatul este bine redactat, nimic de comentat! Sunt două inconsistențe, deoarece au prezentat odată două numere cu o precizie de miimi, iar apoi două numere cu precizie de o zecime, dar altfel, textul original este OK.
      Problema apare chiar în titlu și continuă în nota introductivă, adică partea adăugată de “redactorii” porcar-sm!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.