Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

VIDEO. Cum se utilizează noul sistem SelfPay, în Satu Mare. Ghid pas cu pas

Primăria Municipiului Satu Mare alături de Direcția de Impozite și Taxe Locale, au venit în sprijinul sătmărenilor prin implementarea unui sistem de plată modern a impozitelor, taxelor locale și a facturilor către furnizorii de servicii publice.

Prin sistemul SelfPay, care de asemenea este foarte ușor de utilizat, Primăria Municipiului Satu Mare, a făcut din nou un pas spre digitalizarea serviciilor publice. Prin acest mod, sătmărenii nu mai trebuie să stea la cozi ci își pot plăti dintr-o singură locație facturile la electricitate, gaze naturale, internet, apă, televiziune, telefonie mobilă.

În momentul de față, Municipiul Satu Mare dispune de 21 stații de plată, atât în zona centrală, cât și în cartierele municipiului.

Primăria Municipiului Satu Mare, a postat pe pagina oficială de Facebook un video pas cu pas, de tipul unui ghid, pentru a veni în sprijinul cetățenilor.

,,Venim în sprijinul sătmărenilor, persoane fizice și persoane juridice, care doresc să efectueze plăți în numerar a taxelor și impozitelor cu debit, fără a mai sta la coadă, la ghișeele Direcției de Impozite și Taxe Locale. Pe lângă metodele de plată online, oferim posibilitatea prin acest nou sistem implementat să facă plăți din mai multe zone ale municipiului, fără să aibă un cont bancar, simplu de utilizat chiar și pentru persoanele mai în vârstă. Vom continua digitalizarea serviciilor publice pentru a elimina total situațiile în care se formează cozi la ghișeele administrației publice,”, a subliniat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

4 comentarii

  1. Lili Răspunde

    Buna initiativa dar asteptam si asfaltari, reparatii carosabil, infintarea de noi strazi, introducerea de utilitati etc.

  2. wow Răspunde

    D apoi fatumnyeu io nu am facebuc,ase ca oi pltati la vara : poate TIK TOK ar fi mai OK !!!!!!!?

  3. Ceausescu Răspunde

    Tot la cozi tovarasi tot la cozi…la cate cozi stati acum? Acum stati sa dati, ca de luat, doar UE cu m in fata.

  4. Nimeni Răspunde

    Ca vrei ca nu vrei, acum, dai nas in nas cu electronica, informatica, automatica si cine-stie cate ale stiinte mai nou aparute, care s-ar vrea sa te ajute cu unele servicii incat sa nu trebuiasca sa suporti birocratia statului. Te duci(daca esti mai pro cu aceasta tehnologie) la un astfel de aparat si cand esti prina data, te uiti ca pisica-n calendar la tot felul de iconite cu tot felul de meniuri, tastezi, bagi banii si valea. Nu trebuie sa tuci pe nimeni in fund, ti-ai facut datoria si gata … catre casa. Asa s-ar dori, in practica, lumea nici macar nu este curioasa sa vada cum functioneaza, abia se descurca cu cateva functii a telefoanelor mobile, dar sa o mai pui sa invete ceva nou. Suntem deja in alta era, o era cu senzori, actuatori, calculatoare dedicate, martori luminosi, leduri, conectate intre ele prin programe specifice, o lume cu totul noua. Da, totul devine mai simplu in aparenta dar mult mai complicat in profunzime. Spre ce ne indreptam cred ca nici bunul Dumnezeu nu stie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.