Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

CNSU: Accesul în supermarketurile din mall-uri, fără certificat verde

Comitetul Național pentru Situații de Urgență propune prelungirea stării de alertă cu 30 de zile. Masca medicală sau cea de tip FFP2 rămâne obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise. O modificare a măsurilor stabilite anterior prevede că accesul la supermarketurile din marile centre comerciale se poate face fără certificatul COVID-19, dacă sunt stabilite culoare dedicate, informează Digi24.

Se propune ca prin excepție de la prevederile pct. 36, accesul la operatorii economici care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor alimentare situați în centrele și parcurile comerciale să fie permis tuturor persoanelor dacă sunt stabilite culoare dedicate și controlate de intrare, deplasare și ieșire în/din acestea, este asigurată o suprafață de minimum 4 mp din suprafața destinată vânzării, pentru fiecare persoană și este limitat numărul coșurilor de cumpărături la numărul maxim de persoane ce poate avea acces”, se arată în hotărârea CNSU.

Accesul în centrele și parcurile comerciale este permis doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARSCoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află între sfârșitul perioadei de izolare și până la a 180-a zi ulterioară confirmării pozitive pentru virusul SARS-CoV2.

În continuare, restaurantele vor fi deschise în intervalul 5:00-22:00, la o capacitate de 50% acolo unde incidența este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și 30% unde incidența este mai mare de 3/1.000 de locuitori. Accesul este permis doar pentru persoanele vaccinate, trecute prin boală, sau care prezintă rezultatul negativ al unui test RTPCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore.

Starea de alertă a fost prelungită pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 7 februarie.

Lista completă a măsurilor – AICI.

Sursa: Digi24

23 comentarii

  1. H&R Răspunde

    😁😱😬

    • ... Răspunde

      Probabil s-au primit niște mesaje subliminale din partea comercianților către guvernanți. A se citi înjurături și trimiteri neamicale către părinți. Deja e absurd ce se întâmplă. Orwell e mic copil față de ăștia! Și mai ales că nu-i văd rostul plus că nimeni nu mai poartă mască mai ales vaccinații care se cred nemuritori. Între timp în localitatea cea mai supermegavaccinată, adică comuna Dumbrăvița, județul Timiș incidența la zi este de 56,68 la mie. O nimica toată! Vaccinul funcționează!!!!! 🤔😱😲

  2. Satmarean 1 Răspunde

    Ce legatura are vaccinul cu incidenta? Daca tot se vrea a urmari ceva trebuie vazut nr de la ATI in zona respectiva! De doi ani de la inceputul pandemiei unii nu inteleg inca nimic,dar vorbesc sa se afle in treaba.

  3. Satmarean 1 Răspunde

    Completez: nr de pacienti de la ATI bineinteles.

    • Altu Răspunde

      @sm1,nici tu nu înțelegi nimic de 2 ani. Dacă vaccinul nu previne infecția ci doar severitatea bolii , atunci lasă omul să aleagă dacă vrea vaccin sau nu. Iar limitările astea absurde sunt justificate doar încercarea de a vaccina cât mai multe persoane. Cu răspândirea și prevenirea infecției nu are nici o treabă, chiar și cei cu un neuron ca tine pot înțelege.

  4. inca un . de la mine Răspunde

    “… nimeni nu mai poartă mască mai ales vaccinații care se cred nemuritori”

    exact! si din cauza asta cred cu certitudine ca cel mai probabil ei sunt cei care raspandesc infectia fiindca ei sunt cei care nu mai iau nici un fel de masura de siguranta

    • ... Răspunde

      Azi am aflat că o cunoștiință iar are covid. A mai avut anul trecut, apoi s-a vaccinat. Dar degeaba îi tot spuneam să poarte mască! dar ca să vezi până ieri intra la mall sau oriunde vroia că avea greenpass. Acum ce facem tovarăși că sunt o grămadă de astfel de cazuri! numai eu știu vreo 10 cazuri recente din ultimele săptămâni! Și fiți siguri că pe unde a umblat a lăsat niște urme de virus în urma lui. Absolut și perfect legal după logica ilogică a lui Arafat et comp.!

      • Golf Răspunde

        @… Așa cum le tot spui tu la alții să poarte chilotul peste față eu le tot spun la alții să respire liber fără obstrucționări ale respirației pentru că duce la scăderea imunității.

        Vezi tu, eu nu am respirat niciodată prin ceva, masca sub nas, și uite că virusul lui pește prăjit nu dorește să intre.

        Sunt multe de spus, nu are rost, dronele sunt drone, teleghidate de stăpân.

        • ... Răspunde

          Reticenţa sau refuzul de a te vaccina împotriva COVID poate fi legat și de evenimente traumatice din copilărie, precum neglijarea, violenţa domestică sau folosirea abuzivă de substanţe în familie, sugerează un studiu publicat în jurnalul ştiinţific BMJ Open.

          • ...

            Te rog scrie în numele tău, bine? Vaccinul demonstrează cu vârf și îndesat că nu rezolvă problemă. A se vedea situația din Dumbrăvița-Timiș sau din multe țări vestice supervaccinate ori din Israel. Eu numai de aia port mască ca să nu mă trezesc cu flegma-n față din partea unui nemuritor nevaccinat care are probleme serioase de igienă dar nu numai dar ca să vezi e vaccinat și îl doare-n pluă de mască și de restul. Umblă unde vor și de asta sunt atâtea cazuri. Cine nu mă crede să lase franțu-n dracu tastatura o oră și să iasă pe stradă să vadă pokemoni reali cum se circulă prin oraș.

          • ...

            “nemuritor vaccinat” am vrut să scriu. Scuze.

          • Golf

            Măi @… Ce treabă ai tu cu lumea care umblă unde vrea și cum vrea? Cum adică ei răspândesc ceva? Vai de mass media corporatistă, ce ți-a putut face la creier…

            Vezi tu, fă un experiment. Izolează-te în vârf de munte și ai să vezi că tot o să mai răcești, o viroză, o gripă. Poate le vei spune că ai luat de la lupi și urși, cine știe.

        • Dr Răspunde

          In primele luni de pandemie s-a stabilit clar si stintific : masca nu influenteaza negativ nimic, nici oxigenarea nici imunitatea. A fost demonstrat si experimental.
          Latrii si tu sa te afli in treaba idioteniile care circula pe net. Problema ca se stie de mult, la creierul tau nu a ajuns… 😞

          • Dr Maus raus

            Și nici ca protecție nu e mare brânză. Mai ales că 99,99% folosesc aceeași mască chiar cu lunile. Dar tu ca soldat înverșunat al apocalipsei nu ai voie să recunoști asta. Așa că am zis că hai să te ajut puțin.🤮

    • Gogu Răspunde

      Interesant ca eu cunosc multa lume, cei trecuti prin boala se cred semizei nemuritori, cei vaccinati au grija, ca toti stiu ca nimic nu e 100 %.
      Sunt mii de covidosi care se reinfecteaza…

  5. Tzanca Uraganu' Răspunde

    Oricum certficatu’ verde era o discriminare. O prostie, un kkt,

    • Golf Răspunde

      Cu dronele nu te poți pune, astea încă doresc restricții peste restricții, abolirea libertăților și drepturilor, nu ai cu cine. Niște denaturați, degenerați, pe invers.

      • K9 Răspunde

        @golf : cine vorbeste, faci cacapisu de vaccinare, masca etc.

        • Golf Răspunde

          @k9 ești confuz, nu mă refeream la uraganul ci la dronele care susțin ceea ce spunea uraganu’.

        • Kaka K9 Răspunde

          Ce vorbești! Acum niște ani ce te luptai pentru colectivizarea forțată! Că ce bine va fi atunci când se va înfăptui! Aaaa, zici că suferi deja de Alzheimer și aia ai uitat?😱

  6. ... Răspunde

    @Golf, mă doare lateral la 1,5 m în orice direcție ce face celălalt! dar mă enervează când tot aud că cei nevaccinați sunt de vină când numai eu personal știu de cel puțin 10 cazuri recente dintre cunoștiințe care s-au reinfectat vaccinați fiind. Unii au și făcut boala, ca și mine anterior. Apoi tot bagă restricții la cei nevaccinați când colo pică de pe picioare și se îmbolnăvesc o grămadă de vaccinați! Problema e că ei umblă haihui peste tot că vezi Doamne au voie! ar trebuie totă tâmpenia asta cu certificatul ăsta desființat. Nu mai are nici un sens. și nu numai eu zic asta ci inclusiv doctori.

    • Golf Răspunde

      Apoi nu te supăra, dar nu mai asculta mass media, această modalitate de transmitere a propagandei este doar pentru anumite categorii de persoane, știi tu, ăia fără gram de gândire critică, astfel nervii vor dispărea.

      Știi foarte bine că au o agendă, aia cu marele reset, abolirea proprietății, nu vei avea nimic și vei fi fericit, ai auzit de klaus schwab și world economic forum, școala care i-a format pe globaliștii și progresiștii ca macron, trudeau și mulți alții.

  7. Cherescheni Labor Răspunde

    Sa se bage mai multe restrictii, sa nu mai aiba voie decat cei vaccinati lunar. Pana dau toti faliment. Mai ales buda aia de capricii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.