Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Copil din Carei obligat să fure conserve pentru a-și potoli foamea. Judecătorii au fost îngăduitori

Un copil în vârstă de 15 ani din Carei a fost obligat să fure conserve de pește și fasole dintr-un supermarket, pentru a potoli atât foamea lui cât și a familiei. El a fost prins şi trimis în judecată, iar instanţa a decis dispunerea unei masuri  educative neprivate de libertate.

Judecătoria din Carei dezvăluie realitatea tristă a unui minor care de foame,  a fost nevoit să fure 12 conserve de peşte și fasole. Adolescentul a fost prins în momentul în care încerca să fure din nou trei pungi cu fasole din magazia aceluiaşi supermarket. Judecătorii careieni au fost îngăduitori cu minorul acuzat de furt calificat, dispunând o măsură educativă neprivativă de libertate, respectiv măsura asistării zilnice pe perioada sa maximă de 6 luni, conform opiniedecarei.com.

Minorul a fost luat în vizor de agenţii de poliţie în ianuarie 2019.

„Astfel, agenții de poliție l-au legitimat pe sus-numit, ocazie cu care au identificat asupra sa mai multe bunuri, ascunse sub hanorac, bunuri despre care inculpatul a arătat că <<le-a furat din depozitul magazinului (…) din Carei>>”, arată sentinţa.

Minorul de 15 ani a afirmat faptul că în cursul serii cu pricina, în jurul orei 20.00, a mers la depozitul magazinului unde a observat că există produse pe care le poate sustrage.

Mai târziu, inculpatul a mărturisit că „pe la ora 21:00, s-a dus înapoi și a furat, de pe un palet poziționat lângă gratii, în interiorul depozitului, cinci aparate de ras și trei pungi de fasole, pe care le-a ascuns sub hanorac, fiind oprit de către patrula de poliție”, mărturisesc judecătorii din Carei.

Potrivit opiniedecarei.com, pe parcursul urmăririi penale, minorul „a arătat că, în împrejurarea mai sus descrisă, a procedat ca atare, însușindu-și pe nedrept bunurile în cauză, respectiv conservele de pește, aparatele de ras și pungile de fasole, din depozitul magazinului (…), deoarece nu avea ce să mănânce și îi era foame. Inculpatul a regretat cele întâmplate și și-a luat angajamentul de a nu mai comite astfel de fapte pe viitor, considerând că s-a maturizat și că își va putea câștiga existența prin muncă cinstită”.

Instanţa a reţinut că „situația precară în care trăiește familia inculpatului, faptul că furtul nu a fost comis din motive legate de lipsa de dorință a inculpatului de a munci, ci din motive extrinseci acestuia – familia sa își însușește o mare parte din venitul pe care, chiar minor fiind, îl realizează din muncă”, respectiv faptul că „deși debutul său infracțional s-a produs la o vârstă fragedă, cea de 15 ani, de la momentul comiterii ultimei fapte ce este justificată de inculpat pe motiv de foame și de lipsă de îngrijire din partea familiei sale de care acesta s-a distanțat dorind să locuiască și să se întrețină singur”.

De asemenea, minorul şi-a recunoscut fapta, iar magazinul nu s-a constituit parte civilă pentru prejudiciul produs de sustragerea celor 12 conserve de peşte, adaugă opiniedecarei.com.

 

5 comentarii

  1. CosminSrs Răspunde

    Va rog daca se poate sa aflu cine e acel copil…fiindcă vreau sa il ajut cu niste haine si alimente!!Va multumesc!!

  2. Karolyi Răspunde

    Cine fura millioane de € nu este adus in fata justitiei! Un biet Copil sarman, in loc sa fie ajutat e judecat pe banii contribuabililor

  3. Juju Răspunde

    Voi ati citit stirea? Copilul a furat aparate de ras. !!!!!!!!!??????????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.