Ultima actualizare: azi, 09:00

Locale

Coronavirus Satu Mare: 128 de cazuri noi în județ, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 18.751 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 3.986 mai puțin decât în ziua anterioară. 2.141 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 61.520 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 11.02.2022 (10:00) – 12.02.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 157 de decese (89 bărbați și 68 femei), dintre care 13 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava,  Timiș, Vaslui și Municipiul București.

150 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 7 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 10.278, cu 522 mai puțin decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 1.169 de persoane, cu 17 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 1.169 de pacienți internați la ATI, 1.011 sunt nevaccinați.

 

22 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Jurmaliștii ce zic? Ce părere au? Părere de rău?

    • ... Răspunde

      @H&R. Acum sunt probabil în ședință de informare pentru prevenirea și combaterea răului antivaxerist închipuit. În curând vei afla poziția oficială arafatistă, așa mai spre seară. Asta dacă ești curios (mă îndoiesc de asta). Eu de felul meu nu sunt. De cam două săptămâni tendința e de scădere dar noi încă nu am ajuns oficial nici la vârf. Încă nu au decis cum să adune merele cu perele ca să le iasă harciaparcia ăla de magiun ce vor ei. E un talmeș-balmeș în capul lor. Deja mi-e milă de ei că ce vor face acești soldați ai cauzei când se va termina cauza cea dreaptă pentru care se luptă? Dar așa a fost și în 2020 când eram înainte de alegeri. Era unul @Tineriada tare din clantză care era tare cu usereplusminus ăla. Acum s-a dat la fund. Sau mai bine zis nu are ce posta și poate îi e și rușine (sau poate nu că are obrazul gros). Mă rog.
      Nu-i provoca că acuși apare @Dr sau @Asistenta, sau @IT, sau @covid 19 sau nici nu știu sub care pseudo-nume de-al lor (toate una și aceeași persoană) și capeți fără să vrei articole copy-paste fără să vrei! Sincer îți lipsește???? Cred că am trecut deja de epoca aia de la școală cu lectura obligatorie, nu?

      • H&R Răspunde

        Nici Rafila nu mai este cine a fost. Fara Boooster ce facem oameni buni? Booster nyet, covid nyet, vaccin nyet, greenpass nyet.
        Degeaba au sperat speriatii, eu v-am atentionat din timp, ca greenpass nu va fi obligatoriu in Romanistan. Prietenii stiu de ce.

      • Info Răspunde

        ALERTĂ medicală, a apărut o nouă variantă a coronavirusului, DELTACRON

        Potrivit Agenției pentru Protecția Sănătății, noua mutație Deltacron provine de la o persoană care a fost infectată cu tulpinile Delta și Omicron în același timp.
        Numele oficial al tulpinii Deltacron este BA.1 + B.1.617.2 și conține mai multe mutații care provoacă îngrijorare în rândul experților, mai ales 3 dintre ele, care ajută virusul să evite anticorpii și îi accelerează reproducerea.

      • damaigreu Răspunde

        Ai dreptate cu IT ala AKA Asistenta si multe alte nickuri. Se caca pe el ca dispare covidul. Si acuma ce facem cu booster-ul? Si cu doza pt copii de sub 5 ani? Cata risipa….. Oricum oamenii ca IT o sa povesteasca nepotilor ca “mureau oamenii secerati pe strada” , ca nu au mai avut unde sa puna mortii. Nepotii isi vor inchipui cum ne feream pe strada de cadavre sa nu calcam pe ele si ca muream toti de foame si virus

    • Parerolog Răspunde

      Am parerea ca esti sarit de pe fix si prost informat:
      Rata de incidență a Covid-19 în Capitală urcă vertiginos – Sâmbătă,12 februarie, un nou RECORD: 38,02

      • ... Răspunde

        Nu te-ai semnat corect @Dr! Sau să îți enumăr și celelalte identități ale tale? De două săptămâni suntem pe pantă descenndentă. Că mai apar astfel de treburi aia se poate dar trendul e clar. Cineva ne tot vrea la coteș între timp absolut nimeni nu mai poartă masca pe stradă! Dar e vina antivaxerilor pomenești și asta, nu?

        • Sâcă Răspunde

          Ha ha ha… Păcălici *veninosu*….****(citat) .Sau să îți (să-ți) enumăr și celelalte identități ale tale ?***** Păi tu vorbești….de identități false..gunoiule . Numai azi m-ai falsat de vreo patru ori….nimuric….ule ….

          • ...

            Nu-i adevărat. Ai niște obsesii clare. Mai sunt și alții care sunt sătui de bazaconiile tale țărănesco-neamsimplisto-paranoice.

      • damaigreu Răspunde

        Parerolog tu esti in lumea ta apocaliptica. Tu si Jurma ala :))))

        • ... Răspunde

          @damaigreu. După cum am spus în comentariu acuși apare și în exprimă “părerea părerologistă avizată”. Ce să spun, nu m-a dezamăgit. Cifrele sunt foarte clar în scădere de 2 săptămâni, oscilații tot timpul sunt în orice proces, dar noi încă restricționăm că nu se știe ce aduce conflictul din Ucraina și iar trebuie luate măsuri cu scandal. Paniemaeși? Nu mai bine așa?
          PS. Analize se pot face ușor, introduci datele într-o bază de date Excel și de acolo generezi grafice cum vrei tu. Eu urmăresc datele paralel din 28.03.2021 (atunci erau 44 de cazuri în județ, poți verifica dacă vrei). Noi am avut maximul în 30.01., dar cam așa cu diferențe de câteva zile este cam peste tot.
          No, acum iar puteți sări cu Armagheddonul lui Lucifer!

  2. @H&R Răspunde

    Hé faszika, H&R vine de la hun&roma?
    Adică tac-tu e hun și mă-ta țigancă?

    • H&R Răspunde

      @@H&R
      Atat poate mintea ta, nu avem ce face cu tine. Clar ca esti politician esuat, ca de dat cu parerea stii fara numele sau nickul tau, esti un las si mincinos. Probabil esti din USR+ esuat, epava de partid, adica uniunea salvati retardatii. Pentru tine si semenii tai au inventat µIQ, ca sunteti cam foarte jos cu IQ-ul. O papusa de sex gomflabila este Einstein langa tine fraiere. Daca tot ai iesit la atac personal. Si ca pomenesti in asa fel despre mama sau tata cuiva spune cam tot despre inteligenta ta. Nu ma pot cobora la nivelul inteligentei tale, vizibila exclusiv cu microscopul, ca nu am cum.

  3. ... Răspunde

    Lasă tu prostiile, bine? Recent după ce că se termină treaba cu omicron a apărut doctorița sud-africană care a descoperit omicronul și a declarat prin ziare că i s-a interzis să iasă în spațiul public și să declare că dă forme ușoare, deci restricțiile deja sunt absurde, bine? Și să mai zici după asta că ziarele nu lansează la comandă știri alarmiste după gustul apocalipticilor!?

    • ... Răspunde

      Scuze, recunosc că sunt dezinformat, toate studiile corecte arată că omicron dă forme usoare in populatia cu ratâ mare de vaccinare. Se vede că la noi numărul de decese este peste asteptări, ba creste incet dar sigur.

      • ... Răspunde

        Iar tu hoț. Dacă tu combați și trompeta oficială atunci ai probleme serioase la etaj!
        Angelique Coetzee, unul dintre oamenii de știință care a descoperit tulpina Omicron a coronavirusului, susține într-un interviu pentru The Daily Telegraph, citat de Daily Mail și Adevărul, că politicieni și oameni de știință europeni au făcut presiuni asupra sa pentru a nu spune că noua tulpină a coronavirusului dă forme ușoare.
        Coetzee este medic sud-african, acolo unde a fost anunțată mutația pentru prima dată.
        „Din cauza mutaţiilor suferite de virus, alţi oameni de ştiinţă şi politicieni, care nu erau din Africa de Sud, mă contactau insistent pentru a-mi spune că descoperirile mele sunt eronate. Că, de fapt, boala e foarte serioasă. Îmi tot spuneau că n-am nicio idee despre ce vorbesc, eram atacată, în permanenţă“, a declarat doctorul Coetzee.
        Asta ca să vezi că pot copia și eu! Nu e doar apanajul tău. Ocupă-te de altceva că pandemia asta oricum e pe terminate degeaba se trage de timp de frica cercetărilor pentru achizițiile aiurea și supraevaluate. Scot rușii din capul nostru foarte repede pandemia, ai să vezi!!!

      • damaigreu Răspunde

        Fraieru asta cand nu mai are ce sa raspunda, scrie in locu altora. Asta se intampla de cate ori moare de ciuda

    • Gigi Durul Răspunde

      Ar fi cazul sa mai iei din avântul prosyesc inainte sa zici ceva, @…

      Pe de altă parte, datele optimiste din Occident în legătură cu Omicron, care pare să fie o variantă mai blândă a SARS-CoV-2, riscă să nu se aplice în România, din cauza ratei mici de vaccinare a populaţiei, a explicat la Digi24 medicul de terapie intensivă Radu Ţincu. Este mai bine să încerci să previi decât să aştepţi să vezi ce se întâmplă. Ar fi un joc mult prea periculos, a avertizat medicul.

      • ... Răspunde

        Vorbești tocmai de dr. Radu Țincu vaccinat și cu booster și care acum e bolnav? Eu aia vă tot zic că degeaba mai e vaccinul că e paralel cu virusul de pe piață dar voi nu și nu! Că dacă Arafat nu asta zice atunci nu e așa! De când e Arafat epidemiolog? Știi în ce e specializat în afara de SMURD???? Doctorița aia Pop oftalmoloaga știe mai bine decât el! Vouă am imppresia că vă trebuie ceva de care să vă fie frică tot timpul! Sunteți normali la cap????

        • damaigreu Răspunde

          Arafat ca arafat, dar Jurma ala o fost cel mai penibil. La ce minicuni o scos pe gura , trebuia sa infunde puscaria pentru dezinformare si nu numa

      • damaigreu Răspunde

        Ce conteaza daca nu ne-am vaccinat? Rata de infectare e in scadere si vaccinul nu a facut diferenta in fata variantei omicron. Resul sunt povesti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.