Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

COVID-19. Trei decese în ultimele 24 de ore, inclusiv al unui pacient de 54 de ani

Până astăzi, în județul Satu Mare s-au înregistrat 30946 îmbolnăviri și 803 decese cauzate de coronavirus. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 77 cazuri noi de îmbolnăvire și s-au înregistrat trei decese, o pacientă de 68 de ani la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare și o pacientă de 66 de ani și un pacient de 54 de ani la Spitalul Municipal Carei, persoane cu multiple comorbidități.

Până în prezent au fost efectuate 250331 teste, din care 745 realizate în cursul zilei precedente (144 teste RT–PCR și 601 teste rapide antigen). La nivelul județului Satu Mare, în data de 18 februarie 2022, se află 2435 persoane izolate și 346 persoane în carantină la domiciliu sau la locația declarată.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 – situația la data de 18 februarie 2022:

– numărul total de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore: 190, din care 20 cu prima doză și 84 cu doza booster (de consolidare);
– număr total centre în care s-a realizat vaccinarea: 5 (Ambulatoriul de specialitate Satu Mare, Școala ”Avram Iancu” Satu Mare, Grup Școlar Industrial ”Iuliu Maniu” Carei, Ambulatoriul Spitalului Negrești-Oaș, Liceul Tehnologic Tășnad);
– cabinete de medicină de familie care au început vaccinarea: 66 din care 39 in mediul urban si 27 în mediul rural;
– vaccinați în cadrul Maratonului Vaccinării: 4.525;
– numărul total de persoane vaccinate: 132.885.

În perioada 17.02.2021, ora 07:15 – 18.02.2022, ora 07:15, prin punctele de frontieră pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 3059 persoane, dintre care 252 persoane au intrat în carantină la domiciliu iar 2807 persoane fac excepție de la măsura de carantinare dispusă de DSP.

28 comentarii

  1. News Răspunde

    Noile experimente de laborator efectuate în Japonia arată că sub-tulpina BA2 a Omicron, deja prezenta in Europa inclusiv Romania, rezistă la tratamente și este mult mai contagioasă.
    Din perspectivă umană, ar putea fi un virus mai rău decât BA.1. Ar putea fi capabil să se transmită mai bine și să provoace o formă mai gravă a bolii”, spune dr. Daniel Rhoads, șeful secției de microbiologie de la Cleveland Clinic, statul Ohio. (CITEȘTE ȘI: OMS SUSȚINE CĂ NU ESTE MOMENTUL SĂ RENUNȚĂM LA RESTRICȚII: ”OMICRON ȘI DELTA ÎNCĂ CIRCULĂ PE SCARĂ LARGĂ”)

    „După cum știți, BA.2 este numit ‘Omicron invizibil’, pentru că nu este evidențiat de testele PCR precum este Omicron, ca eșec al genei-țintă S. Prin urmare, laboratoarele trebuie să secvențieze virusul pentru a găsi această variantă. Stabilirea unei metode de a detecta în mod specific sub-varianta BA.2 ar fi primul lucru pe care multe țări trebuie să îl facă”, spune și Kei Sato, cercetător la Universitatea din Tokyo, care a condus studiul.

    • ... Răspunde

      Tocmai de aia îmi răcesc gura @Dr că degeaba se insistă pe vaccinare și pe green pass dacă vaccinul e exact paralel cu virusul! Dar continuă să mănânci maro! Bravo cetățene! Așa te vrea țara! Mândru și prost! Antivaxerii sunt de vină, nu? Că cineva trebuie să fie, tu nu? Atâtea sunt ă asta dar tu nu și nu!!! Felicitări jurmistule!

      • ... Răspunde

        Recunosc, m-a orbit spiritul antivaccinist si nu am reusit sa citesc ce scrie mai jos:
        :
        ” Din totalul de 135 de pacienți decedați, 114 au fost nevaccinați și 21, vaccinați.”

        Deci sunt total paralel cu tema, scriu si eu ca antivaccinistii conteaza pe mine, iar pt mine fiecare ban conteaza.

        • ... Răspunde

          Adică tu falsule @… ia calculează! 15,5% erau vaccinați cu schema completă! Măi boule , mai bine taci! Orice scrii numai susține ce spuneam! Sunt de acord cu vaccinarea dar cu vaccin care FUNCȚIONEAZĂ! Obsedați mai sunt sunt unii de persoana mea! Nu mai bine a-ți trece pe la centrul de sănătate mintală din Micro 16 pentru că văd că nu mai aveți pastile cu litiu?

        • ... Răspunde

          Măi puncte false! Doar încă un lucru. Nu e nici un spirit antivaccinist dar sunt împotriva eforturilor medicale și financiare aiurea și dovedite deja fără rost. E o mică mare diferență. Sau nu ai încredere în medicii evrei? Măi să fie? Ești așa mai doxă decât tot sistemul statului evreu? Atunci scuze că nu știam cu ce somitate jurmistă am de-a face! Mea culpa atunci!🤔😱😲🥴

  2. Cetateanul vaccinat Răspunde

    COVID-19 face noi victime în rândul tinerilor! De această dată vorbim despre o adolescentă în vârstă de 17 ani, din județul Dolj, care a murit ca urmare a infectării cu virusul SARS-CoV-2. Tânăra era nevaccinată.

  3. Statistics Răspunde

    Din totalul de 135 de pacienți decedați, 114 au fost nevaccinați și 21, vaccinați.

  4. Altu Răspunde

    La postacii copypaste, numai BA.2 până le ies postările pe nas. Biata fată de 15 ani omorâtă în urma unui accident , fără comorbiditați,nu reprezintă interes. Și la fel ca ea, mor în fiecare zi copii nevinovați Fără Comorbiditați,din nepăsarea autorităților și a celor din jur care văd doar covid. Voi ar trebui să fiți în locul acestor nevinovați,Apostolii Covidului.

    • Dr Răspunde

      Ia zi ce parere ai :
      In a small, early study, a vaccine for type 1 diabetes helped preserve the body’s natural production of insulin, at least in a subset of newly diagnosed patients.

      • ... Răspunde

        Să știi că nu e scris de mine comentariul la care ai răspuns. Dar dacă tot veni vorba pentru mine ai putea să-mi dai un răspuns așa pe persoană fizică? Adică de ce întârzie mai bine de 10 ani acel vaccin pentru diabet? Pentru că știu bine că e aproape-aproape de final de ani buni numai că minune mare nu se găsesc fonduri niciodată pentru finalizarea testelor! Sau probabil atunci cineva rămâne cu stocuri de insulină pe cap ??? De ce nu se lucrează știind ce nenorociri poate produce boala în timp mai ales la cei decompensați???? Exact acei decompesați care au murit pe capete în pandemia asta??? Ai așa o idee aproximativă câți au murit din cauza asta, eroule??? Vezi că știu inclusiv de situația medicului cercetător ungur care lucrează în SUA și care este faultat sistematic pe acest subiect. Aștept răspunsul tău Dottore! Asta e unul din motivele pentru care refuz să vă aplaud în efortul vostru. pentru că sunteți măgari și nesimțiți. Numai la bani și la excursii exotice ori alte favoruri vă stă capul. Vezi că pot da și exemple cu persoane și cu destinații la ceva “simpozioane” din astea fantomă dar că cred că știi și tu. Imposibil să nu fi aflat.

  5. ... Răspunde

    @Altu. În cazul fetei sărace moartă în accident la Ardud o vină cel puțin morală o are și autoritatea locală, adică Pimăria. Ar trebui cel puțin trași de mânecă, puțin așa cercetați, luați la rost puțin cu niște declarații periodice luate de cei de la rutieră, așa din când în când ca să nu uite problema. Pentru că nu se poate ca să dormitezi doi ani pe o inițiativă și să nu faci nimic pe speța asta sperând că problema se rezolvă de la sine sau că nu vor fi accidente! Și pentru că problema asta tot există. Și pentru că uite ce s-a întâmplat! Sunt sigur că dacă era copilul unui ștab (nu doresc asta de fapt) atunci deja totul era zeiss rezolvat într-o zi-două. În astfel de situații mă încearcă o jenă profundă și mă trece un disconfort stomacal.

  6. ... Răspunde

    @Dr. Și încă un lucru! Agenția Europeană a Medicamentului a declarat oficial în ianuarie 2022 că nu consideră oportună vaccinarea din 4 în 4 luni anticovid cu booster peste booster pentru că se pare acele vaccinări pentru reamintire a organismului de fapt slăbesc răspunsul imunitar!!! Adică cu ocazia asta poți să pui și AEM pe lista organizațiilor antivaccin????🤔🤔🤔😱😱😲😤🥴

  7. damaigreu Răspunde

    Ai de capul meu iara o avut efecte adverse vaccinul lui Dr aka IT etc

    • InfoPlus Răspunde

      BA.2 a fost capabil să treacă de anticorpii persoanelor care au fost vaccinate împotriva Covid-19. De asemenea, a fost rezistent la anticorpii persoanelor care au fost infectate cu Covid-19 la începutul pandemiei, inclusiv Alpha și Delta. În plus, subvarianta BA.2 a fost aproape complet rezistent la unele tratamente cu anticorpi monoclonali. Renunțarea la masca sanitară „nu e o idee bună” O veste bună: anticorpii persoanelor care au avut recent Omicron păreau să aibă o oarecare protecție împotriva BA.2, mai ales dacă erau și vaccinați….

      • ... Răspunde

        Buuun @InfoPlus! Dar atunci ne explici nouă care nu suntem așa deștepți ca și tine că atunci de ce se insistă în continuare cu vaccinarea cu vaccinul existent și cu greenpassul când doar tu spui că omicron ocolește vaccinul??? La ce mai e bun? Aaaa, zici că decât nimica poate-poate ajută? Asta numești tu punct de vedere al unuia care pretinde a fi în temă?

        • Gheorghe P Răspunde

          @… :dvs citiți paralel și înțelegeți perpendicular!

          • ...

            @Gheorghe P,văd că ai probleme în înțelegerea unui text în limba maternă Am zis că hai să copiez aici ce a spus @InfoPlus. Probabil și dumneata faci parte din categoria celor care caută să creadă ce li se servește iar restul sunt inamici. Deci ….
            “BA.2 a fost capabil să treacă de anticorpii persoanelor care au fost vaccinate împotriva Covid-19. De asemenea, a fost rezistent la anticorpii persoanelor care au fost infectate cu Covid-19 la începutul pandemiei, inclusiv Alpha și Delta. În plus, subvarianta BA.2 a fost aproape complet rezistent la unele tratamente cu anticorpi monoclonali.” Am copiat din text numai ce se referea la vaccinare.
            Dumitale poți crede ce dorești dar nu insista ca toți să gândim cu capul matale, bine? Aia cu strâns uniți în jurul partidului a apus, află de la mine dacă încă nu a ajuns informația la tine în 30 de ani!

        • Klu Klik Kaus Răspunde

          O fi dubioasa toata campania vaccinala, dar ce zice @InfoPlus despre BA.2 sunt chestii ce abia acum au aflat , japonezii au declarat ca e mult mai periculos ca Omicron1 si trece de vaccin. Probabil vor lua masuri si o vor lua mai moale cu vaccinul, daca nu atunci sunt chiar nesimtiti.

    • ... Răspunde

      @damaigreu, socoteste acolo si Asistenta, Glumetul. Cred ca are deja un sac de nume folosite.

  8. ... Răspunde

    @Dr, au trecut 12 ore de când am pus și eu o întrebare către tine dacă te tot dezvolți aici ca mare jurmist!!!! Șiîncă nu am primit nici un răspuns! Asta numai demonstrează ce știam că ești un postac care scrie (de fapt copiază articole) la dictare! Ce încredere crezi că au oamenii în tine? UN MARE ZERO!!! Mia bine te dai la fund! pentru că dacă chiar erai doctor erai pe puțin ofensat de ce am scris și îmi răspundeai. Dar tot știu că am dreptate.
    Deci încă o dată asta dacă presupunem că suferi de Alzheimer: care e treaba cu vaccinul contra diabetului? Care este stadiul?

    • @... Răspunde

      Chiar intelegeti perpendicular si deloc. Deja a nustiu cata oara nu observati ca cu tot omicronul raportul dintre decedati nevaccinati este mult mai mare decat cei vaccinati. Presupun ca nu vreti sa vedeti.,ca asa imbecil nu pareti la prima vedere…

      “Din totalul de 135 de pacienți decedați, 114 au fost nevaccinați și 21, vaccinați.”

      De altfel se asteapta sosirea vaccinului contra celor mai noi variante, ba chiar si viitoare, dar datorita “muncii” de “lamurire = speriere” a antivaccinistilor, multi nu ar face nici cel mai bun vaccin din lume, mai bine crapa……

      • ... Răspunde

        E mai mult decât o grămadă de reinfectați trecuți prin boală oric cei vaccinați și totuși acum covid pozitivi. Eu consider că cifrele astea de 15-25% dintre cei decedați să fie cei cu schemă completă depășește noțiunea de marjă de eroare. Nu zic ca oamneii să nu se vaccineze dar nu văd utilitatea de a insista pe un vaccin care este depășit. Așa cum au scos pe repede înainte primele variante eroii vaccinatori pot lansa pe piață și altele, mai bune și care se pliază pe noua variantă de virus. Altfel știi ce se întâmplă? Noi ne jucăm de-a vaccinarea, folosim vaccin care e cum e apoi ne mirăm că totuși se moare! oare de ce? Ia mai gândește! Dealtfel eu am trecut prin boală și sunt și vaccinat. Problema e că cei vaccinați ca să formulez elegant nu prea respectă restricțiile plus că pot umbla oriunde și încă ceva important, dacă nu călătoresc spre anumite destinații unde se cere nici nu se mai testează veci!!!! Eu știu de vreo 25 de persoane care cu tot cu booster care s-au îmbolnăvit! Dar unii rău de tot! Deci am am aflat că nici aia cu forme ușoare nu ține!
        În paranteză onor guvernul nici acum nu are un compartiment de comunicare cum ar trebuie pe această speță. În țările mai educate și unde au specilaiști pe comunicare nu ai grije că s-au vaccinat! Aici numai auzi că vom muri și că du-te boule la vaccin că altfel crăpi! Asta se cheamă comunicare la tine????

      • România reală Răspunde

        Gheorghe dragă tu preferi să consumi resurse umane și materiale, bani și dotări pentru ceva ce se dovedește pe zi ce trece că nu mai face față ca să ai tu sau alții impresia că sunteți protejați? La ce bun dacă tot vă îmbolnăviți? Că aveți liber atunci până la proba contrarie la mall? La asta se rezumă la tine totul?
        La delta mortalitatea a fost de 2,5% dintre cei pozitivi, la omicron 0,25%. Atât. Dacă vine un omicron plus acum și va fi 0.00001% tu iar te bagi la carantină? Te înțeleg că ți-e frică dar sunt alții care trebuie să lucre ca tu să capeți acel ajutor social!

        • România reală =gândire irealâ Răspunde

          Aceleasi abureli de doi bani, gandire de om zombificat afterCovid. Voi trecuti prin boala cu alfa, norocosi deocamdata cu nu ati crapat, va considerati supermani….
          Am avut coleg, om deosebit de corect, inteligent, sanatos, din pacate a citit posturile voastre mizerabile. Era in dilema : ma vaccinez, nu ma vaccinez. Toamna trecuta s-a infectat si a murit, lasand nevasta singura si cu doi copii mici orfani.
          Voi antivaccinistii sunteti ultimele mizerii de oameni. Ucigasi, distructivi.

          • România reală

            Mortalitatea la noi din cauza covid sau din alte cauze se datoează exclusiv tarelor sistemului și faptului că marea majoritate a medicilor de la noi s-au dus să facă meseria asta din cauza banilor și nu pentru că simt chemarea. De aia este mortalitatea asta așa de mare la noi pe orice palier. Cine e din branșă știe și simte. Dar ce convenabil ți-e acum să dai vina pe antivacciniști??? Spune-mi tu mie de ce avem așa mortalitate infantilă la noi în țară muuuult peste orice în Europa civilizată? Sper că aici nu crezică de vină e covidul? Ia răspunde puișor!!! Medicii de la noi ne lecuiesc pe partituri, care se cheamă și protocol. Nimic nu îi face să se plieze pe nevoile poate speciale a fiecărui pacient în parte. Iar cine moare înseamnă că nu a fost vrednic? Ia spune? Dacă e după ei depopulează în câțiva ani țara asta, mai ceva ca orice covid!!! Cam așa a decedat și prietenul tău.

          • România reală

            Dacă e să luăm după ce și cum scrii cam tu ești cel care se comportă ca un zombi, un roboțel. Nu crezi? Sau ești încă în stadiul de negare?

          • @ ăsta ireal...

            Omul nu s-a dus la medic din cauza celor scrise de noi, nătîngilor, a luat cele recomandate de “specialisti” de pe net, inclusiv Arbidol.
            Antivaccinisti = pericol public.

  9. ... Răspunde

    @ăsta ireal ….. Nu se duce la medic că nu poți intra la ei! Aia spune mai degrabă! Eu cu problemele mele (noroc că am grijă de mine) nu am avut anul trecut acces la medic 9 luni de cât online!!! Ți se pare normal?
    Și după doi ani de pandemie vine ideea monumentală a ministrului sănătății că mai bine medicii de familie ar prelua vaccinarea???? Ce scriam eu de 1 an de zile când a început vaccinarea? Nu aia am zis că medicul de familie are trecere mai mare la bolnav doar îl cunoaște mai bine? Ungurii așa au procedat din start și de aiai au mai mulți vaccinați ca și noi!
    Și repet încă o dată! SUNT VACCINAT! Problema e că nu știu cât mă mai protejează față de varianta omicron! Că se pare că nu prea mult! De aia spun că nu știu de ce se insistă! Numărul mare de vaccinați decedați însemană cel puțin de trei ori atâția repozitivați!!! Gândește cu capul și pune jos meniul keefsi naibii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.