Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

FOTO. Atenție la informațiile false! Un mesaj despre înrolarea românilor a stârnit panică

Un mesaj în care se vorbeşte despre înrolarea „în 72 de ore“ a tinerilor între 20 şi 35 ani circulă pe internet. Aparent, mesajul ar fi trimis prin sistemul Ro-Alert. „Atenție la informațiile false“, spune Ministerul Apărării Naționale.

Ministerul Apărării Naţionale a reacţionat cu privire la falsul mesaj care circulă în mediul online printr-un mesaj pe contul oficial de Facebook:

,,Temele reintroducerii serviciului militar obligatoriu pentru cetățenii români și ale mobilizării rezerviștilor sunt false și circulă în spațiul public, în special în mediul online, de foarte multă vreme.

În România, serviciul militar obligatoriu a fost suspendat prin legea nr. 395 din 16 decembrie 2005.

Potrivit acestui act legislativ, începând cu data de 1 ianuarie 2007, executarea serviciului obligatoriu, în calitate de militar în termen şi militar cu termen redus, se suspendă (art. 2).

Pe durata stării de război, a stării de mobilizare, precum şi pe timpul stării de asediu, executarea serviciului militar devine obligatorie, în condiţiile legii (art. 3).

Ca atare, reluarea încorporărilor se poate face DOAR în situația decretării uneia dintre cele trei stări menționate mai sus.

Vă rugăm să vă informați DOAR din sursele oficiale!’’, este mesajul transmis de MapN.

 

2 comentarii

  1. Anonim Răspunde

    Lucrăm pt străini nu mergem la război pt asupritori .

  2. Ion Răspunde

    O fi in faza de testari, sa vada cum reactionam…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.