Ultima actualizare: azi, 10:31

Locale

FOTO. Sătmărenii au cumpărat mai multe flori de Valentine’s Day decât anul trecut. Ce spun florarii

Florarii sătmăreni se bucură de un adevărat succes în acest an, clienții au mers să pună comenzi chiar cu câteva zile înainte de Valentine’s Day, pentru buchete cât mai deosebite pentru iubitele lor. Însă florarii spun că s-au trezit și unii bărbați care și-au dat seama abia astăzi că deja e Valentine’s Day, iar comenzile au fost mai multe decât anul trecut.

„Noi deja avem o clientelă formată care revine an de an. Am vândut mai mult decât mă așteptam, mi-am făcut un stoc de trandafiri, dar au trecut și acum a trebuit să îl înnoiesc. Față de anul trecut e o creștere”, a spus un florar sătmărean.

Prețul la flori a crescut comparativ cu anii precedenți, iar lumea are impresia că florarii fac o avere, dar de fapt în perioada aceasta doar volumul de muncă este mai mare.

„Pe floare noi nu câștigăm mai mult decât în zilele obișnuite, pentru că acum explodează prețurile odată cu Valentine’s Day, 1 martie, 8 martie dar toată bursa explodează. Noi nu facem avere în perioada asta, doar ne ajută rulajul, dar ca și preț niciun florar nu urcă costul ca să jupuiască oamenii, după cum se mai aude, că e mafie în floristică și că totul se vinde la negru, dar nu-i adevărat, noi dăm bon pentru orice facem. Se mai procedează și contrar, dar mie îmi place să cred că majoritatea lucrăm curat și frumos, mai ales într-un oraș mic ca și Satu Mare unde toată lumea cunoaște pe toată lumea”, a precizat un alt florar din Satu Mare.

În general sătmărenii sunt destul de deschiși la pachetele oferite de florari, însă aceștia au observat că sătmărenilor încă le place foarte mult stilul clasic de buchet care mai conțin de exemplu floarea miresei și multă verdeață ca să pară mare, dar să fie ieftin.

„Noi încercăm să educăm clienții și să îi învățăm că nu volumul contează ci calitatea și atunci durează puțin, dar lumea este deschisă, mai ales persoanele până în 40 de ani, deja se vede o schimbare la comportamentul cumpărătorului de flori. Publicul sătmărean este foarte adaptabil trebuie doar să îl înveți. Dacă îi oferi mereu acceasi 5 trandafiri puși pe diagonală, o să îi cumpere pentru că nu știe că se poate cumpăra și altceva. Dacă oferi, ei sunt deschiși, dar trebuie să găsești ce le place. De exemplu avem un model pe care îl vindem de doi ani și prinde foarte bine, este format din trandafiri și are ca ornament o inimioară de răchită, nu are multă verdeață ca să pară pompos”, afirmă un alt florar sătmărean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.