Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

FOTO. Turiste din Sălaj, recuperate de salvamontiștii sătmăreni. Au rămas blocate pe munte

Două turiste din județul Sălaj au fost recuperate de salvamontiștii sătmăreni, după ce au rămas blocate pe munte. Intervenția a fost una dificilă, din cauza condițiilor meteo.

,,La nici două săptămâni de la exercițiile complexe desfășurate la Luna Șes-Pietroasa, SPJ Salvamont a primit prin intermediul SNUAU 112 o solicitare de recuperare a două turiste  din Sălaj, rămase blocate în sectorul de gol alpin. Mai multe greșeli din partea turistelor, făcute din necunoaștere suficientă a muntelui le-a adus în situația de a solicita ajutorul echipelor Salvamont, care  grație și ultimei pregătiri tematice au acționat prompt și la timp, pentru a evita degradarea stării de sănătate prin hipotermie, a turistelor rămase în golul alpin”, au precizat salvamontiștii sătmăreni.

Intervenția a fost una dificilă, din cauza condițiilor meteo.

,,Pentru a scurta timpii de intervenție în acțiunea de săptămâna trecută, pentru a ajunge în golul alpin, una din echipe a trebuit să urce pe vârful Pietroasa de unde să coboare la cele două turiste surprinse de viscol. A fost o acțiune la limită, datorită stratului gros și a instabilității stratului  de zăpadă, acțiune dusă la bun sfârșit datorită angajamentului  și a pregătirii de care au dat dovadă colegii noștri, salvatorii montani John Lișcă și Nelu Lișcă. Mulțumiri tuturor salvatorilor implicați în acestă acțiune!”, au mai adăugat salvamontiștii.

2 comentarii

  1. Florin Răspunde

    Gol alpin? La luna ses? Poate de eram in Fagaras

  2. Demostene Răspunde

    Foarte tareee!!! Precis nu a fost o simulare?! Că, deh, fonduri, salarii, sporuri… Trebuie o justificare și la ălea. Prima dată luăm bugetul alocat, conform cererii, și după justificăm cheltuielile!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.