Ultima actualizare: azi, 15:26

Locale

FOTO. Zeci de ucraineni, adulți și copii, cazați în Ardud. Au primit alimente, haine, produse de igienă

În acest moment, pe raza Ardudului sunt cazați 26 de civili ucrainieni refugiați, dintre care 18 sunt copii, informează primăria orașului Ardud. Oamenii din oraș au oferit nu mai puțin de 146 de locuri de cazare refugiaților ucraineni și i-au ajutat pe aceștia cu alimente neperisabile, pături noi, perne, lenjerie de pat, haine, produse de igienă, pamperși și mâncare pentru bebeluși.

,,Mulțumiri se îndreaptă spre toți cei care au donat, persoane fizice și juridice, toți cei care s-au implicat pentru a ajuta  refugiați ucrainieni și și-au deschis casa și sufletul pentru aceștia. Comunicăm zilnic cu partenerii noștri și înțelegem situația disperată în care se află tocmai pentru că traiul lor zilnic depinde în acest moment de convoaiele cu materiale și alimente trimise din România”, spun reprezentanții Primăriei Ardud.

Pe teritoriul Ucrainei totul este blocat și se circulă extrem de dificil, tocmai de aceea reprezentanți ai celulelor de criză locale din Ucraina se deplasează periodic spre punctele de trecere a frontierei cu România pentru a primi minimul necesar supraviețuirii întregii comunități pe care o reprezintă. Câțiva români și ucrainieni stabiliți în România trec zilnic granițele spre Ucraina pentru a se asigura că civilii aflați în zonele de conflict au minimul necesar supraviețuirii.

,,Încurajăm în continuarea donarea de materiale sanitare (bandaje, garouri, bureți hemostatici), medicamente (nurofen, ibuprofen, antiseptice), alimente neperisable, mâncare pentru bebeluși, lapte praf, pamperși, biberoane, servețele, saltele de izolir, lanterne, saci de dormit și termosuri”, se mai arată în informarea făcută de Primăria Ardud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.