Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

FOTO. Președintele Zelenski a semnat oficial cererea Ucrainei de aderare la UE

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat cererea de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană chiar în timpul negocierilor ruso-ucrainene din Belarus. Zelenski a declarat luni că țara ar trebui să fie primită în Uniunea Europeană în procedură de urgență.

Ulterior, acesta a semnat cererea oficială de aderare la Uniunea Europeană.

„Soldații noștri nu luptă doar pentru țara noastră, luptă pentru toată Europa. Pentru toți copiii din Europa. Suntem recunoscători partenerilor că sunt alături de noi, dar scopul nostru e să fim alături de toți europenii și cel mai important, să fim la egalitate. Sunt sigur că asta este corect, sunt sigur că asta am meritat. Sunt sigur că este posibil”, a spus Zelenski, luni dimineață, într-un mesaj televizat.

Sursa: Digi24

34 comentarii

  1. Cosmin Răspunde

    Romanii au fost primiti cu intarziere in ue si nu fac inca parte din shengen. Nu spun ca nu e ontragedie ce se intampla in Ucraina dar de acolo pana la aducerea in ue a unei tari in starea ucrainei care cel putin teoretic are un nivel de coruptie mult mai ridicat ca România cand a fost respinsa pentru acelasi motiv imi pare putin ciudat.

    • Nelu Răspunde

      Cosmin ai perfecta dreptate.

    • zsiga Răspunde

      Coruptia e coruptie si nu e pe nivele sau niveluri. Esti corupt esti respins si adio pica frunza.
      Romania nu este mai putin corupta decat ucraina sau invers deoarece coruptie exista peste tot si in toate tarile doar ca in cele dezvoltate este luxul celor sus pusi pe cand la noi pana si paznicul militian de la masina de impartit numere la taxe si impozite este unul din sistem.
      Noi nu meritam sa ajungem in schengen si nici schengenul in noi, suntem o tara amarata cu pensionari intristati de vilele de prost gust ale propriilor copii, pensionari ce-si duc traiul pe la electrica la cozi infernale in soare, frig si ploi fara a fi respectati de cei carora le platesc lefurile barosane, niste amarati ai sortii ce-si numara zilele si banutii tot mai putini cu fiecare dimineata monoton de trista in care isi deschid cu amaraciune ochii intunecati de atata povara romaneasca.

      • Rodica Răspunde

        Da ai dreptate chiar ce vină au părinții noștri să stea la coadă la electrica? Deci fratilor de la baptisti dați un ceai la bătrânii noștri că cei de la Petea cu x5 au saniuta

  2. Nimeni Răspunde

    UE si-a dat in sfarsit seama ca trebuie sa se ia la tranta cu creatura kgb-ista si ia masuri rapide pana ce acesteia nu-i creste puterea si mai mult. Pe Hitler l-au lasat in pace si s-a vazut cat de greu a fost cu el.

  3. Marioneta Răspunde

    Acest lucru va declansa doar probleme si mai mari. Chiar avem nevoie de asa ceva, mai ales dupa o pandemie?

    @Cosmin – singurul motiv pentru care aceasta cerere ar fi acceptata e pentru ca alte tari sa-si atinga scopurile impotriva rusiei. Nimanui nu-i pasa de ucraina sau ucraineni, sunt absolut scarbit de falsa simpatie si manipularile excesive din toata povestea. Tocmai aceste provocari sporite de sua prin marioneta ucraina, au dus la acest conflict. E doar o unealta folosita de sua impotriva rusiei, si din pacate ajung civili sa sufere.

  4. Fanica Răspunde

    UE ar slabi foarte mult daca Ucraina ar fi primita, sper ca la Bruxelles sa existe atita judecata incit sa-si dea seama de asta. In plus Ucraina este o tara profund corupta, nu prezinta siguranta.

    • Beleng Răspunde

      “UE = Germania+Franta” si fac ce le dicteaza sua. Sua are interesul sa incite si mai tare rusia pentru ca sua sa poate sa atraga si mai multe tari impotriva lor. O vor suge de resurse, ca nu le foloseste la nimic altceva. Mana de lucru ieftina si resurse luate pe nimic. Iti suna cunoscut?

    • West Răspunde

      I-ai vazut pe ucraineni la vreo negociere cu rusia? deci sua pentru ei. Sunt colonie sua de la schimbarea de guvern din 2014.

  5. Nimeni Răspunde

    Ucraina este o problema infinit mai mica decat faptul ca la butoanele nucleare este un bandit kgb-ist.

  6. Benzen Răspunde

    Cand va vine urmatoarea factura la gaz si cand alimentati data viitoare sa le multumiti sua ca au mai pornit un razboi cu care nu au nimic de-a face dar de pe urma caruia vor profita maxim.

  7. Guvid Răspunde

    Au inceput propagandistii. Ai fost vreodata in viata ta in ucraina sau esti si tu expert din stiri vazute pe CNN?

  8. Nimeni Răspunde

    Aici suntem fiecare pe cont propriu, cine face propaganda e problema lui, un singur lucru bun a facut ticalosul kremlinian, ca a sters cu buretele criza covida.

    • Casa alba Răspunde

      Si ticalosul din sua a dus la moartea de oameni prin incitare ca sa mai castige niste bani. vina nu e doar de o parte sau de alta trebuie privit cum a inceput si cine e implicat si cine e folosit si in ce scop.

  9. Turist Răspunde

    Cand sua ataca vreo amarata de tara prin lume unu nu comentati. Cat despre ucrainiei sutn tare curious daca ei near fi primit cum i-am primit noi. Din vizitele mele in ucraina va garantez ca nu.

  10. Dau la pompa Răspunde

    ANPC a inchis 35 de benzinarii Lukoil si Petrom. Cand veti plati 20-25 de lei pe litru pentru benzina, sa va vad cum ii mai pupati in c ur pe ucraineni si americani. Toti sunteti revoltati pe rusi acum in toiul evenimentelor fara sa va ganditi la consecintele pe care le vom suferi noi, romanul de rand. Cand o sa va treziti sa le multumiti americanilor pentru incitarea ce a dus la razboiul asta.

  11. Nimeni Răspunde

    NATO n-ar trebui sa stea mult pe ganduri ci ar trebui sa se implice direct, fiindca la urma urmei, tot va trebui sa dea nas in nas cu acest criminal si cainii lui.

  12. Nimeni Răspunde

    Politica acestui gunoi uman se bazeaza pe frica si teroare si daca te simte ca iti tremura pantalonii profita imediat. Parca unul din cainii lui zicea ca ei pot cucerii tara noastra in 30 de minute. Acum s-a vazut cate minute ii trebuie cand un popor este decis sa lupte. Atata timp cat a putut corupe guvernele unor tari i-a fost usor.

    • Cineva Răspunde

      Esti idiot omule? Ia si informeza-te despre eroul tau zeleski sa vezi cati oameni a bagat in puscarie, politic, pentru ca-i erau opozanti. Vezi ce oligarh il sustine si a cui marioneta e, si cine l-a adus pe functia de presedinte si cum. Asta binenteles ca nu iti arata presa ca nu e spre interesul vestului. Esti un alt spalat pe creier care ia in gura toate ca ca tu rile ce i le baga stirile, care sunt unilaterale oricum, ca au blocat tot ce vine dinstre est. Daca ar intereveni nato cum iti debiteaza creierul ala defect, in 30 de minute nu ai mai exista nici tu si nici petecul de pamant la care ii faci umbra degeaba. Toti idiotii au ajuns sa aiba acces la internet si sa distorsioneze realitatea.

  13. Dan Răspunde

    Ar trebui sa stam in banca noastra ca Ungaria, nu sa trimitem munitii de razboi. Johanis e dement, el face si zice doar ce zice UE, nu-i pasa de poporul lui. Doi ani am trait in razboi, cu restrictii si represalii, am primit vreun ajutor de la Guvern? NU!!Nu le-a pasat de noi..am murit cu zile in spitale fara tratament!Si acuma ..noi sa sarim sa ajutam refugiati..abia traim noi cu scumpirile astea si bataia de joc! Ati vazut ce spagi cereau la vama propriilor lor cetateni?Si astia vor in UE..

  14. Ciuciu Răspunde

    SUA e gata sa se lupte pana la ultimul soldat ucrainian. Jos palariain fata lor…

    • Bobi Răspunde

      Ai dreptate. Uitandu-se la televizor de peste ocean. Problema e ca “eroul” lor de presedinte vrea sa atraga si alte natii in acest conflict, vezi ce le-a cerut georginilor: atacati, acum e momentul. Toti il preamaresc si il fac erou. Daca era erou pleca de pe scaunul de presedinte lasand orgoliile personale la o parte si nu mai murea nici un om.

  15. PORCAR SM Răspunde

    Porcar SM sursa de dezinformare – sterge comentariile care arata ca dezinfomeaza si publica informatii contradictorii.

  16. Porcar SM Răspunde

    In urma cu 3 zile toate posturile de TV bagau stirea cu cei 13 ucraineni “ucisi” de o nava militara pe Insula Serpilor in Marea Neagra. Circula peste tot acel filmulet trucat cu inregistrarea in care ucrainenii ii injura pe rusi

    3 zile mai tarziu, MINUNE, acei ucraineni sunt de fapt vii, sanatosi, si capturati de rusi

    Ambele stiri sunt pe Digi24. Nu pot posta link-uri pentru ca PORCAR SM LE STERGE ajutand la dezinformare.

    NU mai puneti botul la toate mizeriile false ce le baga presa despre “saracii” ucraineni si cat de victime sunt ei. 90% minciuni, 10% informatii concrete.

  17. Gheorghe Răspunde

    Razboiul este cea mai mare prostie a omenirii.Cand dialogul,argumentele si IUBIREA dispar atunci incep sa vorbeasca armele.Toate bune si frumoase.Cata revarsare de energie pe aici.Nu vreau sa supar peste masurta pe nimeni dar vreau sa-mi spun parerea de neexperimentat in ale ,,stiintei in toate”.Eu vad multa silnicie,vad oameni omorati,vad familii distruse,vad cladiri,sosele,poduri si altele puse la pamant de bombardamente executate de rusi si mai nou de belarusi in Ucraina.Unora nu le convine ca sunt ajutate aceste persoane care si-au adunat bruma de saracie(sau bogatie dupa caz) luandu-si lumea in cap cum se spune,abandonandu-si barbatii si caminele sa fuga din fata ,,democratiei”pe care vrea sa o instaureze un kgb-ist criminal in tara lor.Daca vrei sa ajuti o faci pentru tine,aratand iubirea ta (daca o detii)fata de cineva ramas pe drumuri.Daca nu o faci nimeni nu are de pierdut nimic.Ganditi-va daca si noi(voi)ati fi pusi in aceasta situatie?(daca aveti atata imaginatie).Salariul in democratia lui putin este de 150 euro si cei care il aduleaza ar putea incerca sa traiasca cu acest venit…in rusia democra.Oameni buni tatal meu a fost combatant in al doilea razboi mondial,a stat 4 ani in lagar in rusia si daca v-as spune istorisirile lui despre asta vi s-ar ridica parul pe cap.A fost o mare minune ca a scapat de acolo revenind in Romania dupa ce fusese declarat mort.Daca v-as spune despre comportamentul acestor soldati cu civilii din tarile prin care au trecut….Sunt sigur ca si voi aveti persoane care au avut experiente de genul asta…sunt cat mai ptini,majoritatea s-au dus…Bineinteles ca nici sefu ucrainei nu-i perfect,sasu natia lor ca si noi fiecare de fapt,sau exista cineva care este perfect?…arata-te sa te vedem…Important dupa umila mea parere este ca sa fie oprit razboiul sa nu exacerbeze,sa inceteze crimele si cu orice risc sa se intre din nou in discutii….daca se poate discuta cu un nebun??piticu blond,a intrat in linie dreapta….nu mai are de pierdut nimic….merge pe varianta distrugerii din pacate s-ar putea ca peste vro 6-8 luni sa ne dorim sa fim din nou cel putin ca acum.Raul este la putere si distrugerea este scopul lui final….sau credeti altfel?
    Ma mir ca inca nu am citit de elita mondiala americana sau soros&co a inceput si aceast razboi ori(din nou)fabricantii de medeicamente(ca va fi nevoie de ele..).haideti bagati-o aia cu 5G,cu cipare si alte cate prostii au fost debitate in ultimii ani….sau cu cipul aparut in corpul celor vaccinati daca porniti bluetooth-ul la telefon(made in sosobalena)
    Va doresc sa aveti tot ceea ce le doriti voi altora!!!

  18. Nimeni Răspunde

    @Cineva. Esti nervos babushka? Mai Zaiet, te crezi si tu Stapanul Lumii? Faci tu ordine pe Internet? Vad ca “mangaietorul de tigri” v-o hipnotizat pe toti. Ati baut toti prea multa vodca de ati ajuns spaima lumii. Se termina curand si bautura pentru voi si dupa ce vi se vor risipi aburii alcoolului veti vedea in ce rahat mare v-ati bagat.

    • Nimeni Răspunde

      Seara, inainte de culcare, ma duc in baie. Aprind lumina, si ma duc in fata oglinzii, unde am o poza cu Iohannis. Deschid cutia cu crema, si incep sa o intind prin miscari rectilinii, in timp ce ma uit la poza cu Iohanis. Toata procedura asta o numesc “imblanzirea tigrului”.

  19. Nimeni Răspunde

    @Cineva. Ivan a prins pestisorul de aur….
    Prima dorinta:
    – O votca mare!
    O bea, pestisorul asteapta sa-i indeplineasca a doua dorinta.
    – Toata Volga asta sa fie votca!
    Se face. S-arunca Ivan, inoata, bea, intr-un tarziu, iese pe mal, destul de cherchelit.
    – A treia dorinta? il intreaba pestisorul.
    – O … votca mica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.