Ultima actualizare: azi, 16:47
Locale

Ministrul Sănătății: Purtarea măștii de protecție nu va mai fi obligatorie, după ridicarea stării de alertă în România

Purtarea măștii de protecție nu va mai fi obligatorie, după ridicarea stării de alertă în România. Această decizie urmează să fie discutată în Guvern, însă ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că purtarea ei va fi recomandată în continuare, cel puțin pentru o perioadă de timp.

„Ridicarea stării de alertă va duce și la ridicarea majorității restricțiilor. Masca nu este neapărat o restricție, este o metodă de protecție. Și chiar dacă ea, din punctul de vedere al obligativității, va dispărea, sigur că în interior, în spații aglomerate, cel puțin pentru o perioadă de timp, probabil că vom recomanda utilizarea în continuare a măștii”, a spus Alexandru Rafila, sâmbătă.

Potrivit acestuia, masca ar trebui purtată și după ridicarea stării de alertă, în semn de „respect față de ceilalți”.

„Fără să fie o obligație, dar cred că respectul față de ceilalți și față de propria persoană, până la urmă, cred că este important atunci când utilizăm masca”, a precizat Rafila.

Conform Digi24, Ministrul a adăugat că ridicarea restricțiilor în România va avea loc atunci când situația epidemiologică o va permite. El a spus că deși numărul cazurilor COVID a scăzut, situația rămâne îngrijorătoare.

„Astăzi au fost 18 de mii de cazuri înregistrate. Chiar dacă numărul este în scădere rapidă, nu sunt puține și așteptăm un moment optim ca aceste restricții să permită și desfășurarea în siguranță a activității publice. Nu are rost să ne angajăm la termene, dar cu siguranță termenul va fi cât mai rapid în momentul în care situația o va permite”.

Guvernul constată o scădere a numărului de infectări cu coronavirus și analizează renunțarea la starea de alertă. În 15 februarie ar urma să se facă o analiză pentru a vedea de când se iau primele măsuri de relaxare, în condițiile în care de vinerea trecută numărul de cazuri scade constant.

13 comentarii

 1. H&R Răspunde

  Vin rușii, pleacă virușii? Chiar așa?

  • @ cretinul H&R Răspunde

   Duminika nu ridica nimeni telefonul niciunde. La salvare tre sa ai motive…
   Vad ca mintea, ta nu te duce departe!

   • Gogu Răspunde

    Pe mine nici salvarea nu mă mai ia! Cică sunt prea urât și crapă parbrizul din cauza mea! Unde să mă plâng?

   • H&R Răspunde

    @@ cretinul H&R! Bine te ai prezentat, multumim! Normalul H&R te saluta! Hai pa! Vezi ca te asteapta la psihiatrie inapoi, un motiv serios sa suni la 112! Nu cumva sa te spanzuri si tu in PLM! Cat de fraier poti sa fii!!!?? Sau psihopat? Necrofil? O sa ai o lista destul de lunga cand te ia un psiholog adevarat la control! Nu eroii p….

 2. Info Răspunde

  ALERTĂ medicală, a apărut o nouă variantă a coronavirusului, DELTACRON

  Potrivit Agenției pentru Protecția Sănătății, noua mutație Deltacron provine de la o persoană care a fost infectată cu tulpinile Delta și Omicron în același timp.
  Numele oficial al tulpinii Deltacron este BA.1 + B.1.617.2 și conține mai multe mutații care provoacă îngrijorare în rândul experților, mai ales 3 dintre ele, care ajută virusul să evite anticorpii și îi accelerează reproducerea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.