Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

FOTO. Mobilizare exemplară a sătmărenilor. Se oferă spaţii de cazare, locuri pentru mame

 Mobilizare exemplară a sătmărenilor. În contextul dificil cauzat de acțiunile militare desfășurate pe teritoriul Ucrainei, sătmărenii dau dovadă de  tot mai multă solidaritate, atât din partea oamenilor simpli, credincioși, cât și din partea mediului de afaceri. Oameni de toate vârstele au sărit în ajutorul refugiaților din Ucraina cu toate cele necesare haine, alimente, produse de igienă personală și nu în ultimul rând cu cazare.

De asemenea, unele primării au pregătit spaţii de cazare cu surse de apă și energie.

Persoanele din mediul de afaceri, oferă spații de cazare celor veniți din Ucraina

Un spațiu comercial din Satu Mare pune la dispoziția persoanelor venite din Ucraina, un teren îngrădit, cu scopul realizării unor containere tip locuință.

„Având în vedere situația Ucrainei la momentul actual, punem la dispoziție gratuit un teren îngrădit de 25 de ari, în oraș, dotat cu toate utilitățile, apă, gaz, curent, canalizare, în scopul realizării unor containere tip locuință pentru refugiații din Ucraina” au precizat cei de la spațiul comercial.

Contact: 0771 392 574

Cazare lângă ştrand pentru 60 de persoane

Pe de altă parte, un spațiu hotelier din Satu Mare, pune la dispoziție gratuit locuri de cazare. Un număr de aproximativ 50-60 de locuri sunt puse la dispoziția persoanelor venite din Ucraina. Refugiații se pot adăposti pe strada Tineretului nr. 17. Telefon: 0745492001 sau 0740 904 906.

Mobilizare exemplară a elevilor din Satu Mare
Membrii echipei B-RoboTeam, împreună cu elevii clasei a IX-a B de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” sunt alături de vecinii din Ucraina.
Elevii s-au mobilizat și au donat alimente, apă, pături, truse de prim ajutor, produse de igienă personală și farmaceutice, ucrainienilor din Micula, Uniunii Ucrainienilor din România condusă de doamna președinte Horvat Liuba Irina.
Satu Mare fiind un județ la granița Ucrainei, mulți refugiați au sosit aici, și mai mulți au rămas dincolo de graniță, dar toți au nevoie de sprijinul nostru! În astfel de momente spiritul competiției FTC, Gracious Professionalism poate fi evidențiat și prin ajutorarea semenilor noștri. Sperăm ca inițiativa noastră să fie un exemplu și pentru alte echipe! Together for progress! Together for PEACE!” au transmis elevii

Biserica Greco-Catolică „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Botiz, aproape de ucrainieni

Ca urmare a situației critice în care se află vecinii din Ucraina, Biserica Greco-Catolică „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Botiz în colaborare cu Asociația Caritas Greco-Catolic Maramureș, vin în ajutorul acestora prin colectarea de materiale, alimente neperisabile, pături, saltele, acoperitoare, lenjerie, materiale pentru igiena personală precum și alte bunuri.

La mijlocul săptămânii ce urmează, Biserica Greco-Catolică „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” își ofera disponibilitatea de a găzdui în incinta viitorului Centru pentru vârstnici Sf. Maria Botiz, 30 de mame împreuna cu copiii acestora, care au fost nevoite să își părăsească atât țara, casa cât și persoanele dragi pentru a fi în siguranță.

„Este o tragedie de neimaginat prin care milioane de oameni nevinovați trec în aceste momente, iar datoria noastra este să le fim alături întinzându-le acea mână de ajutor de care au atât de multa nevoie acum.
Cei dintre Dumneavoastră care pot ajuta, sunt așteptați la Biserica Greco-Catolica Sf. Ap. Petru si Pavel Botiz.
Persoana de contact: Pr. Nicolae Huzau ( 0746 620 684)” a transmis Parohia pe rețelele de socializare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.