Ultima actualizare: azi, 21:26

Locale

FOTO/VIDEO. Primăria Carei va reface blocul care a explodat. Consolidarea va dura câteva luni

Primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, a convocat azi Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru a stabili măsurile care trebuiesc luate în continuare în urma exploziei devastatoare care a avut loc ieri dimineață la blocul din Piața Avram Iancu.

Accesul la etajele trei și patru ale blocului a fost interzis până la efectuarea unei expertize judiciare care să stabilească cu exactitate împrejurările în care s-a produs explozia, respectiv cum s-a produs acumularea de gaze. Proprietarii apartamentelor de la etajele inferioare vor fi lăsați să intre pentru a-și ridica bunurile de strictă necesitate, dar și pentru a-și asigura bunurile personale.

Primăria Carei va expertiza în regim de urgență structura de rezistență a blocului. Lucrările de consolidare se va realiza pe baza documentației elaborate de expertul autorizat. Fiind vorba de o situație excepțională, administrația locală va apela la un proiectant și la un executant, fără să mai organizeze licitație pentru a economisi timp, a arătat primarul Kovacs. Lucrările de consolidare ar putea fi finalizate în termen de aproximativ patru luni.

De asemenea, reprezentanții Primăriei Carei vor lua legătura cu proprietarii celor 16 apartamente afectate de explozie pentru a stabili care dintre ei au încheiat asigurări pentru locuință.

Reprezentanții Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Carei vor lua legătura cu familiile afectate pentru a le oferi posibilități de cazare până la finalizarea lucrărilor, pentru a le asigura hrană de la cantina socială și pentru a stabili dacă au nevoie de ajutoare de urgență din partea administrației locale. În prezent, s-au cazat la rude și cunoscuți, dar aceasta nu reprezintă o soluție pe termen lung, a apreciat primarul Kovacs.

Angajații Direcției pentru Servicii Publice Locale (DSPL) vor asigura curățarea zonei de moloz și depozitarea bunurilor rămase intacte până la finalizarea lucrărilor de consolidare a apartamentelor.

La finalul ședinței, primarul Eugen Kovacs a apreciat intervenția promptă și exemplară de ieri a pompierilor.


CITEȘTE ȘI:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.