Ultima actualizare: azi, 14:04

Locale

Negrești-Oaș: Peste 60% din buget merge la investiții. Centura orașului, cel mai mare proiect

Prin bugetul aprobat în unanimitate de Consiliul Local Negrești-Oaș, au fost prevăzute sumele necesare pentru finanțarea proiectelor majore aflate în implementare, dar și pentru întocmirea documentațiilor tehnice pentru noi proiecte de anvergură ce vor fi realizate din fonduri europene.

,,Și în acest an, peste 60% din buget merge pentru investiții în dezvoltare, dar și pentru întocmirea documentațiilor pentru proiectele pe care le vom depune pentru finanțare din fonduri europene. Este important să ne pregătim din timp, pentru a putea accesa fonduri europene pe toate tipurile de nevoi pe care le-am identificat”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

𝐎𝐁𝐈𝐄𝐂𝐓𝐈𝐕𝐄 𝐏𝐑𝐈𝐍𝐂𝐈𝐏𝐀𝐋𝐄 𝐂𝐔𝐏𝐑𝐈𝐍𝐒𝐄 𝐈̂𝐍 𝐁𝐔𝐆𝐄𝐓𝐔𝐋 𝐏𝐄 𝟐𝟎𝟐𝟐:

👉Unul dintre cele mai mari proiecte a cărui implementare va începe în martie este cel privind extinderea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare până la ultima casă, printr-un proiect gestionat de operatorul de apă Apaserv, din fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare. În paralel, vom continua programul de modernizare a străzilor până la ultimul capăt – pe cele început și pe altele noi, astfel încât pe fiecare stradă pe care vor fi reabilitate rețelele de utilități vom interveni apoi cu procesul de modernizare. Avem nevoie doar de încredere și puțină răbdare din partea voastră!

👉 De asemenea, am asigurat în buget sumele necesare pentru finalizarea proiectelor de modernizarea a instituțiilor de învățământ și a creșei, precum și a Sălii de Sport de la stadion, pe care le derulăm de anul trecut, iar pe de altă parte pentru finanțarea documentațiilor pentru noi proiecte care privesc reabilitarea clădirilor școlare necuprinse în primă etapă, precum și dotarea la standarde europene până la digitalizarea completă a tuturor școlilor.

👉 Anveloparea celor 20 de blocuri la care se lucrează de anul trecut o vom finaliza în paralel cu întocmirea documentației pentru proiectele de modernizare a celorlalte 30 de blocuri prin PNRR, din fonduri europene. Pentru a putea face acest lucru, avem nevoie de implicarea  totală a Asociațiilor de Proprietari și a proprietarilor de locuințe din aceste blocuri. Fără acordul vostru nu vom putea face nimic! Fac un apel în acest sens la proprietari și la Asociațiile de Proprietari să se pregătească pentru a nu rata această oportunitate! Vom face în perioada următoare o serie de întâlniri în acest sens, după un program pe care îl vom anunța din timp.

🔴 Tot în acest an, se vor vedea efectele implementării proiectului privind modernizarea centrului orașului, dar și a proiectului privind modernizarea iluminatului public, ambele finanțate din fonduri europene.

👉 Cel mai mare proiect la care vom lucra în acest an va fi cel privind realizarea variantei de ocolire a orașului Negrești-Oaș, estimat la 115 milioane lei. Pentru acest proiect fost aprobat protocolul de colaborare cu CNAIR și am primit analiza de favorabilitate de la Ministerul Transporturilor, urmând să organizăm procedura de achiziții pentru realizarea documentației tehnico-economice în acest an, pentru a putea beneficia de finanțare pentru execuția efectivă de anul viitor.

🔴 Pentru noile sesiuni de finanțare din fonduri europene, am pregătit deja 8 proiecte de valoare mare, iar pe PNRR avem în pregătire 24 de proiecte de anvergură, de la renovarea blocurilor rămase și a clădirilor publice, până la digitalizarea serviciilor administrației și a școlilor,  mobilitate urbană,  regenerare urbană și reducerea emisiilor de carbon,  până la amenajarea de locuri de joacă și recreere.

🔜 Noile proiecte la a căror documentații vom lucra în acest an au menirea de a face orașul nostru mai atractiv, cu condiții decente de locuit și de trăit pentru fiecare negreștean! 🔝🔝🔝

📍𝐒𝐭𝐫𝐚̆𝐳𝐢 𝐥𝐚 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐚̆𝐦 𝐢̂𝐧 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐚𝐧:

✅Modernizare strazi de interes local în orașul Negrești-Oaș: Tudor Vladimirescu (tronson str.Victoriei-str. Borcutului), Lăcrimioarelor, Pietrosului, Gării,  Tineretului, Magnoliei, Borcutului II, Podului, Zorilor.

✅ Modernizare străzi de interes local în Cartierul Tur 2 – Zona Tuba 1, Tuba 2, Călineasca și Drăgușeneasca

📍𝐒𝐭𝐫𝐚̆𝐳𝐢 𝐩𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐞 𝐯𝐨𝐫 𝐞𝐱𝐭𝐢𝐧𝐝𝐞/𝐫𝐞𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚 𝐫𝐞𝐭̦𝐞𝐥𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐚𝐩𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐜𝐚𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞:

✅ APĂ –  Pădurii -capăt, Vâltori – capăt, 1 Iunie, Borcutului II, Cherechiș, Corni, Dâmbeni, Gozureni, Livezilor, Luna, Pietrosului, Poptileni, Salcâmului, Tineretului – a doua parte, Tudor Vladimirescu, Valea Cerbului – capăt, Victoriei, Zorilor, Cartier TUR, zona Talna și Luna.

✅ CANALIZARE – Borcutului II, Dumbrava, Valea Cerbului – capăt, Victoriei, Viitorului, Zorilor, Cherechiș, Corni, Dâmbeni, Gara Nouă, Gozureni, Ion Creangă spre Bixad, Lăcrimioarelor, Livezilor – capăt, Luna, Nuferilor, Pădurii, Pietrosului – capăt, Podului, Poptileni, Rozelor, Salcâmilor, Speranței, Stejarului, Tineretului, Cartier Tur,Tudor Vladimirescu – capăt, Vâltori – capăt, Victoriei – unde nu există.

2 comentarii

  1. Petre Răspunde

    Tot investiți și iar investiți și nu predați nimic la termen. Luna șes? A trecut și sezonul acesta și nu ați deschis pârtia de ski. Ah poate la vara.

    • ecologist Răspunde

      Tocmai bine pentru unii! Se investește și nu se uzează că nu se folosește! Cine știe ce s-a vrut din start cu toată investiția asta? Că fii sigur de depindeau de încasările ce veneau de acolo deja de 10 ani era predat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.