Ultima actualizare: azi, 14:27
Locale

Povestea croitorașului cel viteaz al Adăpostului de noapte. În mâinile sale, hainele revin la viață

Domnul Janos practică meseria de croitor din tinerețe. A lucrat la diverse croitorii din oraș, dar problemele de viață pe care nu a putut să le gestioneze l-au condus de nenumărate ori spre ușa adăpostului de noapte. La Centrul Social de Urgență pentru Adulți, Adăpostul de noapte, nicio zi nu seamănă cu alta. Beneficiarii sunt oameni ca noi, implicați în activități diverse, fac din fiecare zi ceva frumos. Ceva frumos face și domnul Janos, croitorașul cel viteaz al Adăpostului de Noapte: în mâinile sale, hainele revin la viață.

Janos Imre, un beneficiar în vârstă de 64 de ani, este un om pe care întreg colectivul Centrului Social de Urgență pentru Adulți îl descrie ca fiind om bun, harnic, sufletist și săritor. De meserie croitor, în fața mașinii de cusut se simte extraordinar. La Adăpost, domnul Janos, croitorașul cel viteaz, muncește cu drag. În mâinile sale, articolele vestimentare ale celorlalți beneficiari revin la viață sau chiar capătă forme noi.

,,Pentru că apreciem dragostea ce-o pune în practicarea meseriei de croitor, la Adăpost i-am amenajat un mic atelier unde își desfășoară liniștit activitatea, un mic colț de rai personal în care talentul său și pasiunea pentru croitorie domnesc. Domnul Janos practică meseria de croitor din tinerețe. A lucrat la diverse croitorii din oraș, dar problemele de viață pe care nu a putut să le gestioneze l-au condus de nenumărate ori spre ușa adăpostului de noapte. Fără un acoperiș deasupra capului, domnul Janos a beneficiat ani la rând, din 2009, cu unele pauze, de serviciile de la centru. De câteva luni bune se află în Adăpost. E îndrăgit de beneficiari, de personal, se implică în activități și știe să se exprime cel mai bine în fața mașinii de cusut”, spun cei de la Direcția de Asistență Socială Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.